Баня от залепени греди с мансарда

Баня от залепени греди с мансарда

Проекти за баня на залепени греди са много популярни. Ще ви разкажем за характеристиките на такава сграда, както и какви материали трябва да бъдат избрани и колко етапа да се разпредели строителния процес. След това можете сами да създадете собствена сграда за сауната и сауната.

 • Дървесината е строителен материал
 • Лепени греди
 • Проекти на сауни от ламиниран фурнир дървен материал
 • Процесът на изграждане
 • Стени и декорация на сградата
 • Помощ от специалисти 
Модерна просторна баня с голяма веранда

Модерна просторна баня с голяма веранда

проекти на сауни от ламиниран фурнир дървен материал: миниатюрна вана от ламиниран фурнир дървен материал

Миниатюрна вана от ламиниран фурнир

Модерна баня от дърво

Модерна баня от дърво

Уютна финландска баня с боядисани греди

Уютна финландска баня с боядисани греди

Необичайна баня-барел от залепени греди

Необичайна баня-барел от залепени греди

Дървесината е строителен материал

Проектите от сауни от залепени греди всъщност изпитват най-голяма популярност, но какво знаем за този тип сгради. В наше време има огромно количество строителни материали. Въпреки това, от екологична гледна точка, недвусмислено най-добрият материал е дърво. Дори нашите предци в търсенето на идеални суровини за изграждането на приюти предпочитат дървото. Веднага става ясно защо това е така. Всъщност тази структура е много обичайна и има всички качества, които удължават живота на структурата. Но ако по-рано основният тип строителство беше нарязани къщи, тогава в наши дни има невероятно количество строителни продукти, изработени от дърво.

Малка дървена вана

Малка дървена вана

Стилна модерна сауна, изработена от черно боядисана дървесина

Стилна модерна сауна, изработена от черно боядисана дървесина

И все пак ето какво си струва да отбележите сред характеристиките на дървото като строителен материал:

 • много висока стойност на коефициента на конструктивно качество;
 • висока химическа устойчивост;
 • пластичност;
 • Липсата на сезонни ограничения при провеждането на строителните работи.

Предимствата могат да бъдат изброени за много дълго време и много хора, които искат да се изградят селска къща или баня, те спират избора си на дърво. Въпреки това, най-качественият вид продукт от дърво е залепени лъчи.

Банята от бара е красива и модерна

Банята от бара е красива и модерна

Стилна сауна с кръгъл прозорец

Стилна сауна с кръгъл прозорец

Лепени греди

Независимо колко предимства дървото има като строителен продукт, то има и отрицателни аспекти:

 • образуването на естествени дефекти;
 • механичните възможности зависят от температурата и влажността;
 • напукване.

За да разрешат тези проблеми, учените непрекъснато разработват нови видове продукти от този материал. Така че веднъж и там имаше такъв строителен материал, като залепени лъчи. И в един момент решават много проблеми от конструктивен характер: и двете увеличават свиването и образуването на пукнатини. Всяка от частите възприема товари и свиване по различни начини, което помага да се избегне унищожението.

Луксозна баня от ламиниран фурнир

Луксозна баня от ламиниран фурнир

Руска баня от ламиниран фурнир дървен материал

Руска баня от ламиниран фурнир дървен материал

Що се отнася до технологията на производство, тя не е твърде сложна, но има и някои нюанси. Основният материал за създаването са иглолистните дървесни видове, като бор. Но всеки квартал на която и да е страна има определено гориво, което диктува нуждата от определен вид дърво. Така че в курса са също кедри и смърч. Що се отнася до самата производствена технология, за нея са избрани няколко етапа. За начало готовите трупи се изпращат на дъскорезната дъска, за да се образуват дъски с определени параметри от тях. След това, за да се защити продуктът от въздействието на различни фактори, те могат да бъдат обработвани със специални средства. На изхода има отделни части от бъдещия строителен материал, които се наричат ​​ламели. Всяка ламела се довежда до магазина, където с помощта на превъзходни преси и лепила се свързва необходимия брой дъски.

И така, тъй като сградата в резултат напълно възприема товара, съседните дъски трябва да имат обратната посока на годишните пръстени. Освен това, за да се запази способността на дървото да диша, правилно направено залепване, с възможност за поддържане на свободни пори. Оценявайки горните характеристики, може да се отбележи, че не е изненадващо каква популярност се радва този модерен строителен материал в наше време. И най-често срещаните сгради, изработени от ламиниран фурнир, са вани.

Компактната сауна от залепени греди е подходяща за малка площ

Компактната сауна от залепени греди е подходяща за малка площ

Рамка сауна от ламиниран фурнир дървен материал

Рамка сауна от ламиниран фурнир дървен материал

Проекти на сауни от ламиниран фурнир дървен материал

Залепената дървена баня е най-подредената проект за крайградски райони в нашето време. И това не е изненадващо, защото домашната баня е не само отлична възможност да се отпуснете след тежка седмица, но и жива забавление със семейството и приятелите си. Но ако всичко е добро в етапа на планиране, тогава, когато дойде времето за проектиране, се появяват основните трудности. Често хората просто не знаят откъде да започнат, как да изчисляват и как да работят вярно за много дълго време.

Не се притеснявайте, защото в нашето време в мрежата можете да намерите много специалисти, които представят своите проекти и цени за тях в една секция. Така че можете да изчислите количеството работа и разходите, които ще трябва да доведете до създаването на желаната структура. Каталозите понякога съдържат невероятно количество информационни снимки. И ако нямате определена идея, тогава на тези сайтове можете да намерите вдъхновение и да научите основите на проектирането от професионалисти.

Голяма модерна баня от дърво

Голяма модерна баня от дърво

Уютна малка сауна на брега на езерото

Уютна малка сауна на брега на езерото

Съвет! Дори и ако сте решили да се проектира сграда със своя собствена, струва си да потърсят съвет от квалифициран инженер, така че той да ви предложи точно как трябва да започне проектирането и как да работят.

Проекти на къщи и бани от залепени греди са най-трудният етап в конструкцията на конструкцията. В крайна сметка самото строителство отнема много малко време и е по-скоро като изграждане на къща от дизайнер.

Малка дървена сауна, изработена от боядисани греди

Малка дървена сауна, изработена от боядисани греди

Дървена баня от ламиниран фурнир дървен материал

Дървена баня от ламиниран фурнир дървен материал

Процесът на изграждане

Първото нещо, което трябва да реши каква форма искате да дадете на бъдещата баня, които създават отделения в сградата, колко хора ще трябва да се настанят. Трябва също така да се има предвид, че банята е помещение с висока влажност, а дървесината, незащитена от пара и вода, може да пострада мухъл и гъбички. Мислейки за тези нюанси и определяйки периметъра на конструкцията, можете да стигнете до етапа на проектиране. Отделно, трябва да създадете проект на фондации, а след това проекти на необходимите етажи.

След създаването на проекта е необходимо да се извърши подробна планираща работа. На този етап трябва да решите колко материал е необходим, какви инструменти имате нужда за това. Необходимо е също така да се намери доставчик, който на изгодна цена ще може да закупи необходимите количества строителни материали, като същевременно има достатъчно високо качество. Тук обратната връзка от познати може да дойде на помощ, но можете също така да оцените качеството на дървото сами, след като прочетете необходимата литература по тази тема. Различни компании произвеждат готови комплекти, които просто ще купите, за да ги съберете. И все пак, въпреки репутацията на фирмата, в която сте закупили материали, трябва внимателно да проучи дървото и да го лекува с допълнителен слой на защитни покрития.

Топлоизолация на калдъръмена баня: влакнеста изолация, пенообразна бариера за пара, облицовка от облицовката.

Топлоизолация на калдъръмена баня: влакнеста изолация, пенообразна бариера за пара, облицовка от облицовката.

Етапи на полагане на покрива

Етапи на полагане на покрива

Когато става дума за строителство, първо определете вида на основата, която ще използвате. Отново, това е една много важна част от конструкцията, тъй като качеството на основата зависи не само от издръжливостта на сградата, но също така и, може би, живота си почивате в тази баня от хора. Всеки господар предпочита друг вид основа. Но този процес също зависи от вида на почвите, нивото на подземните води и гранулометричния състав. В резултат на това можете да изберете или светлокафяво, или фон основа. Ако сте избрали касетата, това наистина е правилното решение. Ако само защото такава основа ще издържи на система от всякаква тежест. Това означава, че ако не сте в състояние да изчисли действителното тегло на сградата възможно най-точно, тя е такава основа ще ви осигури гарантирана устойчивост и здравина.

Когато инсталирате този тип основа е необходимо да се вземат предвид дълбочината на почвата замразяване, специалисти съветват да го инсталирате по-долу от тази дълбочина от 20 см. Тъй като в нашия регион броят на обезкрежаване и обратната почвата замразяване варира значително през зимата, а след това предпазна мярка ще помогне за намаляване на натоварването фондация ,

Затоплянето на банята вътре

Затоплянето на банята вътре

Полагане на основата за баня от дърво

Полагане на основата за баня от дърво

Когато се вземат предвид всички характеристики на местните почви, можете да започнете да маркирате терена и да го разрушите по оста на сградата. Следователно, след това е необходимо да се изкопае фундаментна яма с желаната ширина, височина и дължина. След известно време е време да поставите фундаментна възглавница в основната яма, точно по осите. Чрез създаването на хидроизолация можете лесно да продължите с монтажа на фундаментни блокове направо на възглавниците.

Съвет! За фиксирането на фундаментните блокове е необходимо да се използва най-висококачествен цимент.

Фондацията е изградена на основата на пясък и чакъл и процесът на нейното създаване с подходяща замазка, както и слой бетон, който осигурява защита от външни разрушителни фактори, е завършен.

Изграждане на баня от бар

Изграждане на баня от бар

Покривни бани от метални плочки

Покривни бани от метални плочки

Стени и декорация на сградата

След като сте свършили работата, свързана със създаването на основата на вашата сграда, можете да започнете да създавате самото "тяло" на банята. Този термин се отнася до стени с всички нюанси, изпъкналости и дупки. Основната система за закрепване в дървени стени е т.нар. Рязане. Това са дупките в края на реколтата, в които са вмъкнати противоположните трупи. Долната част на всеки лъч трябва да бъде навлажнена с хидроизолация. Това е необходимо, защото стените на сграда от тази цел постоянно са изложени на вода и пара. Между другото, след завръщането си в строителството, трябва да се отбележи, че взаимодействието на трупите е също уникален процес и има свои собствени разновидности. Но в същото време си струва да си спомним, че дължината на стената не трябва да надвишава 6,5 м, тъй като дървото не позволява излишъкът от тази скорост.

Разбира се, след като стените вече са построени, става необходимо да се поправи покривът. Тя започва с решетка система, този процес не се различава от нещо подобно, когато изграждане на тухлени сгради. Ако искате да построите баня с таван, която може да служи като складово помещение, тогава трябва да вземете под внимание всички нюанси на покривните системи за окачени тавани. Последният етап тук ще бъде създаването на щайга и фиксиране плочки. И не забравяйте и за хидроизолацията, която ще защити вашата конструкция от валежи по всяко време на годината.

Стилен черен цвят в дизайна на банята от бара

Стилен черен цвят в дизайна на банята от бара

Изграждане на малка баня от ламиниран фурнир

Изграждане на малка вана от ламиниран фурнир дървен материал

Съвет! Не забравяйте Улуци и корнизи за отводняване. Дори и такива дреболии като неправилното отстраняване на валежите могат да доведат до значителни проблеми в бъдеще.

За да бъде сградата завършена, тя трябва да бъде завършена чрез монтиране на прозорци, врати и също така и комунални услуги. И ако процесът на инсталиране на прозорците не отнема много време, тогава с инсталирането на дренаж и водоснабдяване е добра работа. На първо място, това е необходимо, защото основната функция на тази сграда напълно изисква непрекъснато снабдяване с вода в точното време, а след това разумен дренаж. Тук трябва да поканите професионалист, защото такива сложни инженерни съобщения изискват сложно изчисление. По същия начин си струва да се направи ВиК инсталации, както с електроснабдяването.

Стара плевня от ламиниран фурнир

Стара плевня от ламиниран фурнир

Баня, подреден с блок къща

Баня, подреден с блок къща

Помощ от специалисти

Ако от горните етапи на строителството сте осъзнали, че сте готови да създадете сграда със собствените си ръце, тогава ви желаем успех във вашите усилия. В случай, че не сте напълно сигурни, че ще можете да провеждате качествено строителство, не се обезсърчавайте. Понастоящем има много строителни фирми, които могат възможно най-бързо да разработят до ключ проекти, както и да изпълняват всички строителни работи. Ще трябва само да прегледате готовите материали и да ги координирате със специалисти.

Това е много удобно, предвид факта, че всеки проект може да бъде създаден според вашето желание. Например, според статистиката на строителни организации, в днешно време проекти Фински дом и сауни от ламиниран фурнир. Ако имате собствени идеи за строителството, можете лесно да ги изразите на дизайнера, той ще обработва всички данни, а също така ще информира за нивото на разходите за такова строителство. Много организации имат готови проекти в архива, които можете лесно да спестите на етапа на проектиране.

Сауна от ламиниран фурнир с малък басейн

Сауна от ламиниран фурнир с малък басейн

Дървени пейки

Дървени пейки

Уютна финландска сауна, изработена от ламиниран фурнир

Уютна финландска сауна, изработена от ламиниран фурнир

Модерна сауна в стил Ар Нуво с малка тераса и барбекю

Модерна сауна в стил Ар Нуво с малка тераса и барбекю

И все пак, ако трябва да създадете уникален дизайн, можете да го направите с помощта на специалисти. Така на изхода получавате и двете сграда с барбекю, и сауна с тераса. Често хората идват да проектират организации, за да създадат проект, който има не само таван, но например няколко етажа, единият от които може да служи като място за споделяне на филми или просто за релаксация с приятели. Така че двуетажни вани също много популярен. И не се страхувайте да експериментирате. Изберете най-удобния вариант за себе си и не смалявайте качеството.

Проекти от сауни от залепени греди: 70+ опции за комфорт за вила

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1