Svetla moderna notranjost

Svetla moderna notranjost

Vezenje že tisočletja ni le koristen poklic, temveč tudi odlična priložnost, da pokažejo svoje ustvarjalne sposobnosti in se sprostijo v udobnem stolu. Eden od najsvetlejših predstavnikov ročno delo je Japonec patchwork. Kakšna je razlika med vzhodno tehnologijo in zakaj? patchwork tako priljubljen po vsem svetu?

Vsebina:

 • Značilnosti japonskega sloga
 • Ideje za oblikovanje krzna
 • Nasveti za začetnike
 • Master razred
Vreča v slogu japonskih patchwork

Vreča v slogu japonskih patchwork

Značilnosti japonskega sloga

Pojav šivanje patchwork je povezan z racionalno uporabo vsak centimeter tkanine. Zaradi visokih stroškov materiala ste morali prihraniti vse možnosti. Preprosti domači izdelki so tako priljubljeni pri ljudeh, da je ta tehnika začela posvečati pozornost znamenitim oblikovalcem. In nekateri proizvajalci so celo začeli proizvajati tkanine, podobno kot pri zaprtih zavihkih.

Spalnica v klasični smeri

Spalnica v klasičnem slogu

 • Večina strokovnjakov se strinja, da patchwork ni izvirala na Japonskem, temveč v Angliji, kar je jasno po samem imenu. Vendar to ne pomeni, da je azijska tehnika manj zanimiva, saj so obrti dežele vzhajajočega ne absorbirale značilnosti in tradicije svojih ljudi. Te razlike v angleškem ali kitajskem šivanju so tiste značilnosti, ki razlikujejo japonsko tehniko.

Te vključujejo:

 1. Uporaba svile kot glavne tkanine;
 2. obvezna razpoložljivost japonske vezilne tehnike Sashiko;
 3. dekoracija izdelkov s ščetkami in robovi;
 4. razširjenost geometrijski vzorci, rastlinski okraski in lokalne pokrajine;
 5. Uporabite niti za linijo druge barve, ki se izraža na glavnem ozadju.
Lepa majhna torbica

Lepa majhna torbica

Originalni pokrov stekla

Originalni pokrov stekla

Širjenje jastogov med Japonci je posledica gospodarstva države in prepoved uvoza tkanin iz Kitajske. Omejitve so spodbudile razvoj lastne tekstilne industrije. Prvotno iz tkanine izreze obleke za menihi. Ko je bil del oblačila obrabljen, so bili obliži dodani v obliki obliži, šivi pa so pripomogli k utrditvi dela. Sčasoma je ta način šivanja narasel v narodno zakladnico, ki se je prepletal z enostavnega popravljanja v pravo umetnost.

Ideje za oblikovanje krzna

Pretežno japonski krpica se še vedno uporablja v notranjosti. Patchwork odeje, blazine, potniki in drugi tekstilni izdelki so še vedno pomembni. Na Japonskem do danes se ta priljubljena tehnika uporablja za izdelavo oblačil. Hkrati je njegova vrednost zelo visoka, saj je ročna dela strokovnjaka vedno edinstvena.

Elegantna ženska torbica

Elegantna ženska torbica

Vzglavniki v tej smeri bodo vedno pritegnili pozornost

Patchwork s patchwork bo vedno pritegnila pozornost

Nič manj zanimivega mošnjičja ne gleda na ženske torbice ali kozmetične vrečke. Praviloma se ustvari iz drugega tkanine in izgleda kot bolj svobodna interpretacija.

Zanimivo dejstvo! Bolj eksotična je brezšivna krpla - posebne slike, pri ustvarjanju katerih tkanina izvaja barve.

Japonska tehnika kineziiga - krpo brez igle

Nasvet! Kot usposabljanje za obvladovanje tehnike patchwork je priporočljivo poskusiti sestaviti preprost blok. Enaki pravokotniki, okrašeni z aplikacijo, bodo primerni za izdelavo vrečke ali posteljna pregrinjala.

Nasveti za začetnike

 • Eden od najpomembnejših pravil patchwork je sposobnost prodiranja v vzhodno filozofijo. Temelji na neverjetnem miru, brez katerega bo naporno ročno delo postalo resnično mučenje. Aktivni ljudje z ebullientno energijo verjetno ne bodo uživali v monotonih delih, natančno obdelujejo najmanjše podrobnosti.

Preden začnete delati, se morate naučiti osnovnih pravil - ustvarjanja blokov, aplikacij in shem.

Vzglavniki za otroško sobo

Vzglavniki za otroško sobo

Potholders v mehkih barvah

Potholders v mehkih barvah

Patchwork - to je izključno ročno delo, ki zahteva dobro tehniko. Če začetnica iglana nima spretnosti ročnega šivanja, boste morali malo vaditi. Neenakovi šivi, neupoštevanje natančnih intervalov, ovinkov ali šivov bodo znatno pokvarili videz končnega izdelka.

Nasvet! Poleg osnovnega znanja boste morali obvladati značilne šive - šive, ki se imenujejo "Sashiko" ("naprej igla"). Ta črta je izdelana v obliki pikčastega črta s popolnoma enakimi šivi in ​​vrzeli.

Japonska tehnika Sashiko vezenja

Japonska tehnika Sashiko vezenja

Kljub dejstvu, da je patchwork sprva pomenil uporabo robov preostale tkanine, je za ustvarjanje pravega patchworka potreben poseben nakup. Dejstvo je, da je glavna tkanina za delo svila, ki jo v vsaki hiši ni mogoče najti.

 • Obvezen pogoj za kakovostno delo s precizno preneseno stilizacijo je uporaba enake debeline in gostote materialov. V nasprotnem primeru bo izdelek pihal in preobremenjen.
Vzglavnik je okrašen v slogu japonskih patchwork

Vzglavnik v slogu japonskih patchwork

Nasvet! Za začetek je bolje, da poskusite svojo roko pri majhnem izdelku, kot je ličila ali tack. Najprej se morate preizkusiti za vztrajnost in potrpežljivost, in drugič, lažje je neuspešna izkušnja, če ni preveč razvajenih materialov.

Master razred

Za prve izkušnje je ustvarjanje kozmetične torbe lepo: majhno in preprosto je. Za delo bodo potrebovali kosi različnih tkanin, ki jih je treba pred nadaljevanjem rezanja oprati in likati.

 • Poleg glavne tkanine je potrebno vzeti tanek sintepon, zadrgo, flis in prejo. Kot okras lahko uporabite vse dekorativne podrobnosti, ki jih lahko najdete v hiši. Najpreprostejša možnost je gumbi, čipke in mulina.
Majhna kozmetična vrečka z barvnimi vzorci

Majhna kozmetična vrečka z barvnimi vzorci

Za začetnike je priporočljivo, da narišete vzorec na papirju. Kozmetika ovalne oblike je razdeljena na več različnih delov, tako da je tkanina sestavljena iz različnih kosov tkiva. Dovolj je 4-5 elementov.

Začnimo s korakom po korakih:
 1. Od ostankov rezane kosov po vzorcu, ne pozabite, da pustite dovolilnice na šivih okoli 5-6 cm.
 2. Medsebojno sežite s tem povezane podatke in jih z železom pogoltnite. Vrnite rep nazaj na druge.
 3. Z uporabo nastalih podrobnosti jih izrežite z lepilom in sinteponom. Vse skupaj, varno z zatiči, da popravite rezultat.
 4. Šivajte vse šive, nato pa zašijte zadrgo.
 5. Dekoracijo lahko začnete z uporabo aplikacij iz druge tkanine. Majhne podrobnosti ustvarjajo potrebno parcelo, ki jo dopolnjujejo gumbi in vezalke.
 6. Kozmetičar je pripravljen.

Nasvet! Bolj majhne podrobnosti, bolj prostoren in zanimiv izdelek izgleda. Gumbe lahko šivate s krpo, "narišite" travo z nitko ali uporabite vse razpoložljive dekorativne okraske.

Japonski patchwork: nasvete za začetnike in stopenjske mojstrske razrede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 13