Елегантният, леко отчужден и хладен класически фон е идеален за авангардни аксесоари, като двата полилея

Елегантен, леко отчужден и хладен класически фон е идеален за такива авангардни аксесоари като тези два полилея

Времената, когато хората спяха на влажната земя или на кожата на мъртви животни, и единственият източник на осветление за тях беше огънят от огъня, който отдавна мина в миналото. Днес всеки има възможност да оборудва собственото си място за отдих и релаксация, както пожелае. И тавана полилей в този случай действа не само като осветително устройство, но също така служи като ключов елемент на декора.

В допълнение към добре известното правило за размер (големи полилеи за големи стаи, компактни - за малки), има редица аспекти, които също няма да бъдат пренебрегвани. Става въпрос за тях, които ще бъдат обсъдени в тази статия.

Луксозен бял полилей

Луксозен бял полилей

 

Полилеите, предлагани от съвременния пазар на осветителни тела за своите клиенти, могат да бъдат разделени на две основни групи - окачени и таванни.

 1. фалшив закрепени към тавана със специално закрепване с вериги или кабели. По правило те имат достатъчно големи линейни размери, което е причина за ниското им търсене малки спални.
 2. таван се фиксират директно към тавана. Компактните размери, съчетани с богат избор от форми, ги правят много популярни сред собствениците на спални от различен тип.
Окачена версия със спирални мотиви

Окачена версия със спирални мотиви

Към бележката! Изборът на полилей не е толкова проста процедура, колкото изглежда на пръв поглед. Бъдете внимателни!

Полилей с вентилатор в светлата спалня

Полилей с вентилатор в светлата спалня

Освен това можете да се запознаете с ежедневните съвети на професионалните дизайнери.

Таван полилеи за спалня: ние се придържаме към стила в интериора

Спалнята не е място, където хаосът и разединението трябва да надделеят. Основната му задача е да бъде мястото, където човек може напълно да се отпусне и да отхвърли всичките си тревоги. Така че, преди да изберете полилей, първо трябва да решите какъв е стилът му.

Съгласете се, че един траен полилей със стотици "visyulek" кристали е малко вероятно да бъде подходящ за модерна малка спалня, поддържан в минималистичен стил и плосък LED лампа в луксозна спалня, стилизирана в старите дни, ще изглежда странно, неподходящо.

Интериор в модерен стил

Интериор в модерен стил

Ковачен полилей в спалнята на шикозния шик

Коварен полилей в спалнята в стила на шейби-шик

Съвет! За ретро-спални, абажури с тапицерия или таван, напомнящи формата на гевреците. В помещенията, направени в хай-тек стил или модерен, Силните тела ще бъдат по-подходящи без излишъци и декоративни елементи. Елегантните полилеи с изобилие от къдрици напълно се вписват класически интериор.

Полилеи за спалнята: преглед на съвременните и оригинални модели в интериора

Необичайна, леко фантастична реализация

Фенове Източна стил, подходящ за хващане, като фенер хартия с подходящ цветови: .. Моделите в конвенционалната клонове череша, дракон и др поддръжници Character селски мотиви ще бъдат с масивна сърцето кован фитинги или полилеи на дървена основа.

Универсално решение, хармонично съчетано в почти всеки дизайн, ще бъде полилеи с флорални мотиви. Основното е да можете да комбинирате хармонично цветовата схема с цялостния дизайн на спалнята.

Ефирните пухкави абажури в бохемската комбинация от стилове: промишлени и деликатни cheby-chic

Ефирните пухкави абажури в бохемската комбинация от стилове: промишлени и деликатни cheby-chic

Модерен полилей в светла спалня

Модерен полилей в светла спалня

Съвет! Осветителното тяло ще бъде особено хармонично в интериора с няколко подобни детайли. Например, за полилей в стил на страната, перфектното допълнение ще бъде ракита покритие нощни шкафчета или тоалетка.

Дизайн в духа на индустрията

Дизайн в духа на индустрията

Ние изучаваме техническите характеристики

Намерен ли е подходящ за цялостния стил на опцията за стая и сте готови да го купите? Не бързай. За да не съжалявате за решението си, преди да купите, внимателно проучете техническите характеристики на избрания модел, а именно вида на използваните лампи:

 • Лампи нажежавани ще даде по-приятна топлина, но ще бъде изключително енергоемка. Освен това използването им в комбинация с пластмасови, хартиени или платнени елементи може да доведе до пожар.
 • Луминесцентни лампи ще спестят разходи за енергия, но при "студено" осветление ще бъде трудно да се отпуснете.
 • Халоген и LED светлина малко по-скъпи от техните колеги, което обаче се компенсира от икономическото потребление на енергия и дълбочината на светлинния спектър.
Скулптурен полилей с цвят на слонова кост. За такъв идеал"теплый" свет и оригинально она будет смотреться в индустриальной или ультра-современной обстановке, как на фото, отраженная в зеркале

За скулптурен полилей с цвят на слонова кост, топлата светлина е идеална. Той ще изглежда оригинален в индустриална или най-съвременна обстановка

Авангардната форма на полилея в класическа обстановка: стар таван с циментова замазка, неутрални бели стени, комплект паркет на пода

Авангардната форма на полилея в класическия интериор: стар таван с циментова замазка, неутрални бели стени, комплект паркет на пода

 • Консумирана мощност. В днешната нестабилна икономика (и в общи линии) си заслужава да се даде предимство на икономическите модели.
 • Брой и полезност на функциите. Наличието на лампа за дистанционно включване / изключване, възможността за регулиране на яркостта или промяна на цвета и т.н., ще бъде много желателно. Ако обаче не възнамерявате да използвате някои от предложените функции, няма смисъл да плащате за тях.
 • Вид касета. Основните разлики между патроните са диаметърът на съединителя, максималната температура на нагряване, производственият материал и максималната мощност на използваната лампа. В тази връзка е по-добре да изберете модели, така че в случай на неизправност, няма да има проблеми с подмяната.
Окачена светлина за няколко източника на светлина. Когато избирате тези неща, трябва предварително да знаете какъв вид закрепване имат - на бара или на куките, така че да не се заблуждавате с избора за вида таван във вашия дом

Окачена светлина за няколко източника на светлина. Избирането на такива, предварително да научите, какво ги закрепване - на летва или на куки, за да вземете до типа таван в къщата си

Много стилен вариант за малка спалня, където леглата със сенници обикновено не се побират. Тук качулката е изгодно използвана за красиво окачване на окачване за седем лампи

Много стилен вариант за малка спалня - навес от седем лампи

Не забравяйте за цялостната концепция

За да се постигне ефектът от мекото ненатрапчиво осветление и в същото време да се подчертаят различните части на стаята в различни ситуации, много дизайнери използват комбинация от полилей в своите произведения халба бира или полилеи и нощни лампи. Така че всички те трябва да са в същия стил.

Полилей и свещ - отлична комбинация

Полилей и свещ - отлична комбинация

Неподходящите, стилистично несъвместими модели ще донесат хаос и усещане за слабост в стаята.

Съвет! Купуването на комплект (полилей + лампа) ще ви позволи да създадете вътрешен ансамбъл.

Окачването е на веригата и на захранващия проводник. Версията на снимката е доста тежка, така че е прикрепена към веригата

Окачването е на веригата и на захранващия проводник. Версията на снимката е доста тежка, така че е прикрепена към веригата

Светлина и цвят

Полезен! Полилеи за полиуретанови тавани - Избор на осветление: общи правила, ние избираме лампи, монтираме полилеи.

Спалня в ориенталско настроение

Спалня в ориенталско настроение

Едно от модерните решения за декориране на спални е оборудването на някои от елементите му с LED RGB лампи, способни да работят в няколко цветови режима. Ако говорим за полилеи, тази опция се намира или се заменя с по-икономична - конвенционална лампа с цветни нюанси.

Към бележката! Въпреки това, при избора да бъдат много внимателни, тъй като цвят светлина (както и сянката) може значително да превърне цвета на мебели, тапети и неща (не винаги към по-добро), както и на въздействието върху организма на спалнята на собственика.

Много голям полилей с много малки лампи с патрон E14. Отличен вариант за висок, особено наведен, таван

Много голям полилей с много малки лампи с патрон E14. Отлична възможност за висок, особено със сводест таван

Яркият розов полилей подчертава цялостната стилистика

Яркият розов полилей подчертава цялостната стилистика

Фенер от висулка хартия

Окачване - фенерче на хартия

За сравнение, помислете за цялата "дъга":

 1. Червените нюанси ще увеличат натиска и ще увеличат нервната възбудимост.
 2. Orange ще възбуди и ускори сърдечния ритъм.
 3. Жълтият (оптималният цвят за даден човек) ще намали тежестта върху очите.
 4. Зеленото ще се успокои и ще ви помогне да настроите правилния начин (независимо дали е работа и отпускане).
 5. Синята е създадена специално за мързеливите.
 6. Синът действа депресивно и намалява ефективността.
 7. Purple действа като нервен стимул.
Необичайният дизайн на полилея - с тъмен цвят - подчертава вниманието

Необичаен дизайн на полилей с тъмен нюанс

Класическият вариант винаги е подходящ

Класическият вариант винаги е подходящ

Важно! Правилно избраният полилей за спалня не само ще ви служи за много години, но също така ще позволи през цялото това време да получите желания мир и спокойствие.

Ето защо няма нужда да бързате да купувате. Грешен избор е гарантирано, че ви принуждава да повторите търсенето за кратко време.

Полилеи за спалнята: преглед на съвременните и оригинални модели в интериора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 12