Светао модеран ентеријер

Светао модеран ентеријер

Игла на миленијум није само корисно занимање, већ и одлична прилика да покажу своје креативне способности, опуштајући у удобној столици. Један од најсјајнијих представника ручних радова је Јапанци патцхворк. Која је разлика између источне технологије и зашто? патцхворк толико популаран широм света?

Садржај:

 • Карактеристике јапанског стила
 • Идеје за креирање патцхворк-а
 • Савети за почетнике
 • Мастер класа
Торба у стилу јапанског патцхворка

Торба у стилу јапанског патцхворка

Карактеристике јапанског стила

Појава шивења плоча је повезана са рационалном употребом сваког центиметра тканине. Због високих трошкова материјала, морали сте сачувати, користећи све могућности. Једноставни кућни производи су толико популарни код људи да је ова техника почела да обраћа пажњу познатим дизајнерима. И неки произвођачи су почели да производе тканине, слично као што су закривљене закрилци.

Спаваћа соба у класичном правцу

Спаваћа соба у класичном стилу

 • Већина стручњака слаже се да патцхворк није настао у Јапану, већ иу Енглеској, што је јасно по самом имену. Међутим, то не чини азијску технику мање интересантном, јер су занати Земље подизања Сунца апсорбовале карактеристике и традиције својих људи. Ове разлике од енглеског или кинеског пецива су оне карактеристике које разликују јапанску технику.

То укључује:

 1. Коришћење свиле као главног тканина;
 2. обавезна доступност јапанске технике везивања Сасхико;
 3. декорација производа са четкама и ивицама;
 4. преваленца геометријски обрасци, биљни украси и локалним пејзажима;
 5. Користите навоје за линију друге боје која се истиче на главној позадини.
Слатка мала торбица

Слатка мала торбица

Оригинални држач за шољу

Оригинални држач за шољу

Ширење јастука међу јапанима било је због економије земље и забране увоза тканина из Кине. Ограничења су подстакле развој властите текстилне индустрије. На почетку су израђене одеће за одјећу за монаше. Када део одеће истрошити, додати крилца у виду фластера и шав помогао сигуран посао. Током времена, овај начин шивања прерастао је у национално благо, претварајући се од једноставног фиксирања до стварне уметности.

Идеје за креирање патцхворк-а

Углавном јапански Патцхворк се и даље користи у унутрашњости куће. Патцхворк теписи, јастуци, потпорници и други текстилни производи су и даље релевантни. У Јапану до данас, ова популарна техника се користи за израду одеће. Истовремено, његова вредност је веома висока, јер је ручни рад професионалца увек јединствен.

Модерна женска торбица

Модерна женска торбица

Јастук у овом правцу увек ће привући пажњу

Патцхворк са патцхворк-ом увек ће привући пажњу

Ниједан мање занимљив патцхворк не гледа на женске торбице или козметичке торбе. По правилу, креиран је из другог ткива и изгледа као слободније тумачење.

Занимљива чињеница! Још егзотичнији је беспрекорни патцхворк - посебне слике, у чијем стварању функционира боја тканине.

Јапанска техника кинезиига - патцхворк без игле

Савет! Као обука за савладавање технике патцхворк-а препоручујемо да пробате монтажу једноставног блока. Једнаки правоугаони, украшени апаратом, биће погодни за креирање вреће или постељина.

Савети за почетнике

 • Једно од најважнијих правила патцхворка је способност да продре у источну филозофију. Заснован је на невероватном миру, без којег тежак ручни рад постаје стварно мучење. Активни људи са ебуллиентном енергијом вероватно неће задовољити монотоним рад, чврстом обрадом најмањих детаља.

Пре него што почнете да радите, морате научити основна правила - креирање блокова, апликација и шема.

Јастуци за дечију собу

Јастуци за дечију собу

Потхолдерс у меким бојама

Потхолдерс у меким бојама

Патцхворк - ово је искључиво ручни рад, који захтева добру технику. Ако почетник иглица нема вештине ручног шива, мораћете мало да вежбате. Неуједначене шавове, непоштивање тачних интервала, кривина или шавова значајно ће покварити изглед готовог производа.

Савет! Осим основних знања, потребно је савладати карактеристичне шавове - позвана шава "Сашико" ("форвард игла"). Ова линија је направљена у облику пруге линије са савршено чак и шавовима и празнинама.

Јапанска Техника Сасхико Везења

Јапанска Техника Сасхико Везења

Упркос чињеници да прошивање је првобитно намењен користе пушке преосталих ткиво, прављење закрпи уз то захтева посебну куповину. Чињеница је да је главна тканина за рад свила, која није пронађена у свакој кући.

 • Обавезан услов за квалитетан рад са прецизно пренесеном стилизмијом је употреба исте дебљине и густине материјала. У супротном, производ ће бити пукнут и искривљен.
Јастук је украшен у стилу јапанског патцхворк-а

Јастук у стилу јапанског патцхворк-а

Савет! За почетак, боље је да пробате своју руку на малом производу, као што је шминка или тачкица. Прво, треба да се тестирате за истрајност и стрпљење, а друго, неуспешно искуство се даје лакшим ако није толико покварено много материјала.

Мастер класа

За прво искуство, стварање козметичке торбе је у реду: мали је по величини и учињен је сасвим једноставно. За рад требају се резови различитих тканина, које треба пранити и пеглати пре него што наставите са резањем.

 • Поред поткожног ткива неопходно је узети танку паддинг полиестар, рајсфершлус, руно и предива. Као орнамент можете користити све декоративне детаље који се могу наћи у кући. Најједноставнија опција су дугмад, чипка и мулина.
Мала козметичка торба са шареним обрасцима

Мала козметичка торба са шареним обрасцима

За почетнике препоручујемо да нацртате образац на папиру. Козметика овалног облика подељена је на неколико различитих делова, тако да се тканина састојала од различитих делова ткива. Довољно је 4-5 елемената.

Пређимо на корак по корак:
 1. Из ореза резане су делове према шаблону, не заборавши да остављају дозволу на шавовима око 5-6 цм.
 2. Међусобно сечите са резултатима и гвожђе их гвожђем. Повуците реп на друге.
 3. Користећи резултујуће детаље, сјећите их заптивене руно и синтепон. Ставите све заједно, осигурати са игле да бисте поправили резултат.
 4. Исјеците све шавове, затим шијете шиљак.
 5. Можете почети украшавање помоћу апликација из другог тканина. Мали детаљи стварају потребну плочу, коју допуњују дугмад и чипке.
 6. Козметичар је спреман.

Савет! Што је мањих детаља, то је више простран и занимљив производ изгледа. Можете да шијете дугмад са тканином, "нацртате" траву нитима или користите било који расположиви украсни украси.

Јапански патцхворк: савет за почетнике и степ-би-степ мастер цлассес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1