Наситеността на интериора е една от характеристиките"китайщины"

Наситеността на интериора е една от характеристиките на "китайския"

Shinuazri в буквален превод от френски означава "Китай". Стилът се развива като рококо клон, използвайки техниките на древното изкуство на Китай. Активно се развива в живописта, архитектурата, интериорен дизайн и мода. За какво е това направление и как да го пресъздадете в дома - ще го разберем по-подробно.

  • Появата на кинология в Европа
  • приложения
  • Удобства
  • Създаване на стил в интериора
Комбинация от тапети и мебели в стила на киносерии

Комбинация от тапети и мебели в стила на киносерии

Появата на кинология в Европа

Произходът на екзотичната посока в Европа зависи от интереса на аристократичното общество в Европа Източни теми, и по-специално на китайците порцелан. Корабите на търговската компания в Източна Индия редовно носеха нещата от Средното царство, а моряците говореха за загадъчна древна страна, често украсяваща реалността. По този начин интересът към неизвестната цивилизация, която се използва в ежедневието, слонова кост, коприна и най-финия порцелан.

За Европа в края на 17 век, глинени съдове От сребро и злато като въплъщение на просперитет и лукс. Въпреки това, появата на порцеланови чинии показа, че източното изобретение е по-удобно и хигиенично във всекидневния живот. По този начин, китайски прибори заемат място на честта в кралски дворци.

Най-фината работа на китайски майстори от 17-ти век

Най-фината работа на китайски майстори от XVII век

Първоначално китайските стоки бяха донесени в единици, но постепенно вносът се увеличи, но цените останаха доста високи. Ето защо европейците започват да създават продукти, имитиращи китайски занаятчии. В резултат на това започна китайският стил.

Към бележката! Shinuazri е европейска визия за източния екзотика. Продуктите, създадени от европейските майстори, са стилизиране и няма никаква сигурност.

Интересът към порцелан е порочен от ново очарование с ориенталските традиции, философия и култура. Въпреки факта, че възгледите на европейската аристокрация за Китай са доста повърхностни, а хобите не се различават от дълбоките познания, посоката се разпространява заедно с културата на пиене на чай. Палатковите паркове постепенно започнаха да се украсяват градински беседки, декориран в псевдо-китайски стил, в който популярният чайни церемонии.

приложения

Широко разпространение на стила на киноиздателя, получено в декоративното и приложното изкуство. Китайската треска, поглъщаща Франция, Англия и Германия, е особено очевидна при създаването на различни аксесоари. Оригиналните фенове и чадъри с екзотични орнаменти станаха незаменим атрибут на живота на всеки аристократ. В домовете все повече нови предмети "за Китай" се появяват под формата на порцеланови фигурки и вази.

На етапа на произхода често се използваше псевдо-китайски стил изготвяне на прилежащи стаи и будоар. От Китай внесени мобилни екрани, с участието на голямо количество лак и резбован декор. Опитите за внос на лак от Китай не са успешни поради доста дългия период на доставка. Създаването на своята версия на китайския лак от европейските производители на мебели увеличи цветовата гама и позволи да се получат по-светли нюанси. Модата за интериора в стила на киносалона се появи в разцвета на рококо.

Елегантен китайски екран, ръчно рисуван

Елегантен китайски екран, ръчно рисуван

Очарованието с китайски цвят се отразява в костюма. Украсата се е променила тъкани, стана по-ярка, в моделите се появиха сцени с история. Основната разлика от рококо е цветовата палитра под формата на по-ярки мотиви за растенията. В женския костюм силуетът се промени. Рокли с дантели са придобили популярност сред европейците, особено сред френските. Британците също харесват сламените шапки.

Към бележката! В Русия кинезите се появяват по време на управлението на Петър I, който забелязва необичаен стил по време на престоя си в Европа. Китайският дворец, превърнал се в шедьовър на руското изкуство, се смята за най-изявеният представител на този период.

Въпреки факта, че външният вид не е подобен на архитектурата на Китай, за руснаците този паметник стана въплъщение на ориенталската култура. Също така в Царско село са създадени сгради в стила на киносерия - беседки и мостове.

Удобства

Отличителна черта на киносайзера е използването на уникални орнаменти за стенни облицовки. Тапети от плат с изображение на екзотични птици, дракони и приказни змии символизират благоприятни пророчества. За да украсят стените със символи на дълголетие, щастие или сила, стените бяха избрани с картини, изобразяващи планини, прилепи, дракони и цветя.

Използването на китайски модели под формата на птици и цветя се използва широко в модерния интериор

Китайски модели под формата на птици и цветя са широко използвани в модерния интериор

Първоначално технологията за създаване на тапети от коприна беше не само трудна, но и скъпа. Първият копринени покрития а тапетът е донесен от французите от Китай. Производството с различни минерали създава невероятна мекота и блясък. Декораторите избират най-луксозните картини, ръчно рисувани.

Към бележката! По правило платките бяха украсени само с горната част на стената, използвайки за останалата част от стената плинт изработени от дърво или керамика. Впоследствие европейските майстори, въз основа на внесения оригинал, се научили да създават по-достъпни тапети, запазвайки стилистиката.

Революция в цветовете на европейския интериор в стила на киноиздателствата

Революция в цветовете на европейския интериор в стила на киноиздателствата

Основната характеристика на chinoiserie е луксът на материалите, използвани за създаване на продукти. Влиянието на Франция, която се превръща в един от първите почитатели на този стил, все още се забелязва в присъщия й лукс и сложност. За ранен период на "китайски" се характеризира с използването на мебели в черно, злато и червен цвят.

Боядисани мебели от 17-ти век

Боядисани мебели от XVII век

Пример за комбинация от мебели от псевдо-китайски стил в модерен апартамент

Пример за комбинация от мебели от псевдо-китайски стил в модерен апартамент

Към бележката! С развитието на стила палитрата става по-неутрална и лесна, сребърен, салата и син производителност.

По-мека цветова схема във вътрешността на по-късен период

По-мека цветова схема във вътрешността на по-късен период

За да се създаде спокойна и изискана среда, бяха използвани различни порцеланови аксесоари - съдове, вази и свещници.

Характерна комбинация от елегантен модел и бяла база от интериорни елементи

Характерна комбинация от елегантен модел и бяла база от интериорни елементи

Многогодишната адаптация на кинозисарите от европейците позволи създаването на невероятен приказен стил, който се превърна в истинска класика, използвана по всяко време.

Shinoiserie ще отговарят на тези, които не са фен на мръсни минимализъм или студено хай-тек, и избира вариант на екзотичен и сложен стил за дизайна на стаята. Но тъй като изобретателната посока е донякъде преувеличена и театрална поради разнообразието и яркостта на цветовете, е необходимо да добавите "китайски" към интериора с умереност, опитвайки се да не прекалявате.

Създаване на стил в интериора

Дизайнът на стаята в стила на киносайнера е обединението на всички сфери, в които се развива посоката през дългите години: декоративно и приложно изкуство, живопис, култура.

Важно! При създаването на псевдо-китайски стил задължително се използват порцеланови вази, снимки, тапет с отпечатъциекрани и много други подробности.

За да се постигне атмосфера на най-високите слоеве на обществото в Европа, най-доброто решение е да се съчетаят класически стил с добавянето на киносерия. Играта контрасти под формата на лукс с простота на форми ще се превърне в истинска находка при създаването на интериор.

Съвет! За да пресъздадете "китайски" най-простият начин е да използвате боядисани тапети от коприна. Не е необходимо да покривате всички стени на стаята, тъй като това е много скъпа афера. Докато селективните декоративни приложения (например, панел) ще направят забележителен фокус върху определена зона.

Ако киноизбрателят е избран за спалня дизайн, след това с помощта на хартия за стена е възможно да се определи място на главата на леглото, допълвайки ансамбъла с китайска коприна възглавници.

Мебелите също играят огромна роля в интериорния дизайн на псевдо-китайския стил.

Към бележката! За дневната, ярките лакирани шкафове с резба са идеални. Те са перфектно съчетани с копринени тапети от пастелни тонове и мебели в класически стил. За библиотеката, спалнята или хола ще са подходящи черни секретари с голям брой офиси и украсени със златни накити. Такива продукти изглеждат оригинални и много изящни, създавайки елегантно работно място.

Независимо от очевидния екзотичен стил, с компетентното изпълнение, елементите на декорацията на киноизглеждащите изглеждат почти напълно в почти всяка посока. Трябва просто да прегледате правилно подробностите и да фокусирате върху цветовата гама.

Към бележката! Най-лесният начин да създадете източна тема е да поставите дървен екран, украсен с традиционна китайска рисунка, с природни пейзажи или илюстриращ всекидневния живот.

В допълнение към стилистичното натоварване такъв обект може да изпълнява функцията на ограничаване на пространството: например да отдели мястото за сън от дивана за четене. След като поставите екрана зад дивана в хола, можете да покажете целия лукс на ориенталски стил в интериора. За хармонична комбинация е необходимо да добавите изрязана маса или китайска маса.

Chinoiserie стил: преглед на най-добрите идеи на кръстопътя на рококо и традиционните китайски интериори

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 62