Визитна картичка на френски интериор в замъци на благородници и аристократи

Визитна картичка на френски интериор в замъци на благородници и аристократи

Интерес към брави и дворци, които съществуват в продължение на няколко стотина години, не са намалени до този момент. Впечатляващите сгради отдавна са признати като незаменим атрибут на лукса и са задължително място за всеки турист. За да разсъждаваме на тази красота, не е необходимо да ходим в Европа: достатъчно е да създадем интериор в стила на замъка у дома и да се наслаждавате на неговите възгледи всеки ден!

  • Характерни особености на замъка
  • Грандиозен хол
  • Романтична спалня
  • Луксозна кухня
Модерно изпълнение на стария стил

Модерно изпълнение на стария стил

Характерни особености на замъка

  • В превод от френски "shato" означава замък, дворец или селска къща на аристокрацията. Шато е комбинация от късна готически с Ренесанс.

Характерна особеност на френското замък е:

  1. кула, достигна покрив и задължителното присъствие на приземен етаж;
  2. Използването на ценни дървесни видове, обработени по специална техника. Всички предмети трябва да бъдат лакирани, внимателно полирани или декорирани с боядисване;
  3. в финала са добре дошли такива естествени материали като камък, коприна и др керамични плочки. Разнообразието от текстури и качеството на естествените елементи спомагат за пресъздаването на необходимата атмосфера на лукс и изисканост;
  4. пастелни цветове - задължителен атрибут на всяка стая в този стил. Цялата палитра от нежни и благородни нюанси гладко тече от един цвят в друг с помощта на бяло;
  5. комбинация от всички характеристики прави интериора в стила на замъка много лек, спокоен и изискан. Да останеш в тази стая дава много впечатления, сред които връзката с миналото, атмосферата му е особено усетена.

Съвет! При създаването на стила на замъка основната задача на дизайнера е да предаде атмосферата на топлина, комфорт и аристократична изтънченост. Това изисква естествени материали или аналози с много високо качество, които трудно могат да бъдат разпознати.

Използването на естествени довършителни материали е основната характеристика на стила

Използването на естествени довършителни материали е основната характеристика на стила

Грандиозен хол

В разцвета на стила, стените на гостната са украсени с текстил, обикновено луксозна коприна. Предвид времето, което може да бъде заменено с качествена имитация. За тази перфектна форма тапети с копринени нишки задължително пастелни тонове.

Съвет! Перфектното решение ще бъде моделът на Дамаск, който често се използва във вътрешността на замъка.

Центърът на тавана трябва да бъде украсен масивен полилей, препоръчително е да изберете подправена структура под бронза с няколко рога. Неговият външен вид трябва да прилича на горящи свещи и да изглежда кралски помпозен.

Прозорците са украсени с богати завеси от сатен или кадифе. Тъканта е по-добре да се вратовръзка със специална бране в средата, изработена от сатенена панделка или позлатен корда.

Мебелите в хола трябва да бъдат представени от група дивани: уютният диван и фотьойлите са разположени срещу телевизора. Между тях идеално се вписва масичка за кафе. Зад него можете да вземете гости и да пиете чай или кафе. Препоръчително е да изберете маса от тъмно дърво, топли кафяви нюанси. Изисквана наличност нишка, отразяващ лукс и монументалност. До дивана може да се намира малка маса, на която можете да поставите лампа в коприна сянка, също е удобно да вземе книга от него, ако е необходимо.

Наличието на оригинални декоративни елементи предава основното настроение на стаята

Наличието на оригинални декоративни елементи предава основното настроение на стаята

Съвет! Различните обекти на технологията трябва да бъдат скрити зад декоративните панели. Атмосферата на Ренесанса ще бъде нарушена, ако в стилизиран средновековен замък в центъра на дневната се постави огромен телевизор.

Елегантен образ на хола

Елегантен образ на хола

Романтична спалня

За да украсите стените, можете да използвате тапет с дискретен чертеж, изобразяващ сцени от живота на средновековието и селските мотиви. Като цветова схема, пастел винаги преобладава като основна характеристика на стила. Тихите и благородни нюанси са особено подходящи в спалнята, където атмосферата на спокойствието създава комфорт и удобна почивка.

Важно! Централната фигура в спалнята е легло с огромно количество декоративни възглавници.

Използва се и декорация дамаска, който в старите времена е създаден, за да запази топлината по време на сън. Към днешна дата, навесът е предназначен повече за украса и реставрация на стилистиката.

Разреждането на пастелни цветове ще ви помогне нощни шкафчета, банкети и скрин. Леглото трябва да има килим с подходящ украшение. щори за предпочитане е да изберете коприна със спокойни светлинни тонове без модел с мека драперия. Можете да използвате екрана, който се счита за традиционен елемент на замъка. Кабинетът също трябва да бъде украсен с дърворезби и да изпълнява функцията просторна гардеробна.

Луксозен интериор, показващ отличен вкус

Луксозен интериор, показващ отличен вкус

Съвет! Важен елемент от стила на шато са огледало, които се използват за увеличаване на пространството, играят светлина и украсяват.

Необходимо е да бъдете изключително предпазливи при избора на подробности, тъй като всеки от тях ще бъде доминиращ

Необходимо е да бъдете изключително предпазливи при избора на подробности, тъй като всеки от тях ще бъде доминиращ

Луксозна кухня

За декорация на кухнята се използва главно дървесината, от която се изработва кухненският комплект и трапезарията. Мебелите в зоната за готвене трябва да бъдат представени от красив издълбан бюфет, висящи шкафове, маса остров и маса с чекмеджета с работна повърхност. За стила на замъка се характеризира с простор, така че кухнята с толкова много мебели не може да бъде странен.

Хармоничен и в същото време сложен образ на дизайна на кухненското пространство

Хармоничен и в същото време сложен вариант на дизайна на кухненското пространство

В кухнята има непременно трапезария с отлично сервиране на скъпи ястия - порцелан, кристал и сребро. Кръглата маса с издълбани крака в ренесансов стил може да бъде покрита с деликатно покривка за маса и подрежда в кръг четири стола с извити гръб от тъмно дърво.

Интересно решение е да се създаде интериор "вино", който е съвместим с посоката, тъй като производството на сортови вина е цяла култура.

Съвет! Като основни мотиви и декоративни елементи можете да използвате бъчви, гроздови клъстери и комбинация от бежов нюанс с богато бордо. Такава идея няма да се превърне в стилизация на двореца лукс, а обратно, ще направи интериора по-домашен и прост.

Правилно съвпадащите мебели ще допълнят този сложен стил

Правилно съчетаните мебели ще допълнят този сложен стил

Съвет! Извадете качулката над печката в специален портал, който е украсен с дърворезби и украсява структурата. По-добре е да почистите всички домакински уреди в килера и да ги получите само когато е необходимо.

Характерните аксесоари, материали и нюанси създават богат външен вид и дават желания аристократичен тон

Характерните аксесоари, материали и нюанси създават богат външен вид и дават на апартамента аристократичен тон

Тайните на интериора в стила на замъка: палатката романтика и очарованието на Стара Европа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 38