Glavna značajka stila je grubost i oštrina oblika

Glavna značajka stila je grubost i oštrina oblika

Potraga za nestandardnim rješenjima i suvremenijim idejama u dizajnu dovodi do mladog pravca koji se zove brutalizam. Ali stvoriti sobu ured ili organizirati stan u takvom neobičnom stilu trebate hrabrosti i posebnim ukusom ukusa. Za koga bi takav neobičan dizajn bio prikladan i kakve su njegove osobine?

  • Značajke brutalizma
  • Završni materijali
  • Namještaj i boje
  • Rasvjeta i ukras
Novi smjer otkriva prirodu i poglede na prirodu

Novi smjer otkriva prirodu i poglede na prirodu

Značajke brutalizma

  • Smjer je nastao u Europi nakon Drugog svjetskog rata, a prvo je pripadao arhitekturi. Uništene zgrade zahtijevale su obnovu što je prije moguće, pa nije bilo puno vremena za rad. Tako je pedesetih godina prošlog stoljeća stil koji je odražavao vojne događaje došao u modu.
Prevladavajuće materijale u tipičnom interijeru: beton, drvo, metal i staklo

Prevladavajuće materijale tipičnog brutalizma: beton, drvo, metal i staklo

Osnivač brutalizma u dizajnu je Paul Evans, koji je koristio grubu metalnu napravu za namještaj. Na prvi pogled, stil brutalizma sličan je potkrovlju: ista nepristojnost, jednostavnost i namjerna nesavršenost. Međutim, brutalizam je zanimljiv kombinacijom topline okejski tonovi s neobrađenim površinama. Stil brutalizma je neobičan:

  • Monumentalnost korištenih materijala, među kojima kamen, metal, drvo i beton.
  • Prostrana interijera i visoka funkcionalnost svakog dekor elementa.
  • Ravnost i jednostavnost s namjerno grubim oblicima, bez ikakvih prekomjernosti i ukrasa.

Očigledno, izražen muški lik pravac će privući snažne, svrhovite prirode. Glavni koncept brutalizma je skulptura i strogost linija. Izložena tekstura neobrađenog betona je neka vrsta kontrasta s buržoaskim trendovima.

Ukras sobe u prirodnoj paleti boja s minimalnim skupom krajolika

Ukras sobe u prirodnoj paleti boja s minimalnim skupom krajolika

Završni materijali

Posebnost ukrasa u stvaranju brutalizma je apsolutna "iskrenost". To jest zid od opeke Nemojte se sakriti iza ravnog i glatkog sloja gipsane ploče. Stvarnost ne smije biti ukrašena, stil se odlikuje odrazom stvarnosti u cijelosti. Sve konstrukcije u sobi posebno su ponderirane, sve masivnije i smislene. Stoga, prostor prostorije mora odgovarati tom smjeru.

Važno! Treba imati na umu da mala soba ne može pružiti prostor koji taj stil zahtijeva. Osim toga, velike artikle dekor će izgledati nezgrapan.

Prostrana soba u kojoj svaki detalj zauzima svoje mjesto i služi određenim namjenama

Prostrana soba u kojoj svaki detalj zauzima svoje mjesto i služi određenim namjenama

Za doradu zidova koristi se gola tekstura u obliku otvorene opeke. Stilizacija s pozadinom izgledat će kao glamuroznija inačica, a karakter stila neće biti potpuno prebačen. Također često koristi beton za obje zidove i pod. Polirano premazivanje betona može biti ukrašeno sagovi jednake sive ili crne boje, zadržavajući hladnu atmosferu.

Dopuna slika će pomoći drvu i metalu, što dodati dodir oker i poboljšati kontrast boja i teksture. Metalni okviri, glatke površine i staklo skladno grade stil prostorije. Preporuča se hladna siva nijanse betona dodajte elemente bakra, suprotno brutalnosti glamura.

Savjet! Betonske ili zidane opeke su najprikladniji u kuhinji ili hodniku. Za završnu obradu poda savršeno odgovara pločice.

Osnovni koncept stila - skulptura i težina linija

Koncept stila - skulptura i težina linija

Namještaj i boje

Predmeti namještaja, kao i sve druge komponente dizajna, trebaju u potpunosti prenijeti opću ideju. Prostranost i vizualni odsutnost udobnosti zahtijevaju minimalnu količinu namještaja.

Važno! Ne bi trebalo biti ništa suvišno - puni asketizam i samo najpotrebnije.

Mekani i ormarićni namještaj izrađenih izravnih i strogih oblika, bez ikakvog nagovještaja neodoljivog ukrašavanja s rukavima ili rukavima. Savršeno odgovara ugrađenom dizajnu, policama umjesto ormara. Kompaktnost i praktičnost usmjereni su na postizanje učinka neprimjetne prisutnosti. Glavno pravilo pri odabiru prirodnih tekstura i prirodnih materijala.

"Честная" отделка поверхностей допускает лишь покрытие бесцветным лаком

"Fair" površinska obrada omogućava samo premaz boje bez boje

Slično tome, dorada koristi kombinaciju materijala, na primjer, metal sa drvom za ormare i staklo s betonom za countertops. Paleta boja je lakonična i neutralna. U ovom stilu namještaj se ne koristi za naglaske u boji, pa prilikom odabira sjene, morate uzeti u obzir kompletnu spajanje svih predmeta s ukrasom prostorije.

Tipično, ukras zidova betona ili opeke postavlja određenu boju kroz unutrašnjost. Nije iznenađujuće da u većini soba prevladavaju u stilu brutalizma prevladavaju sive tonove. Prirodnost i neutralnost su dobrodošli. Možete napraviti svijetli kontrast isticanjem jednog zida s upaljačem nijansom kako bi svježinu unijeli unutrašnjost.

Savjet! Dizajneri preporučuju upotrebu lakših boja, jer ovaj stil karakterizira mrak i hladna atmosfera. Tamna boja dodana je vrlo pažljivo, u protivnom soba će postati posve neugodno.

Bijela boja i panoramski pogled osvježavaju unutrašnjost

Bijela boja i panoramski pogled osvježavaju unutrašnjost

Rasvjeta i ukras

Posebnu ulogu ima prisutnost prirodnog svjetla u brutalnosti. Njegova prisutnost je važna u stvaranju stilističke prirode. Uz glavnu funkciju, sunčane zrake su neka vrsta prirodnog ukrasa. Igra svjetla na hladnom betonskom zidu stvara jedinstven učinak, tako da soba ima što više prozora.

Kombinacija drveta i betona stvara neusporedivu sliku

Elegantna kombinacija drva i betona u brutalnosti

u izbor čvora možete se usredotočiti na minimalistički trend, što također ne podnosi prekomjernosti. Uređaji za osvjetljenje, kao i većina dekorativnih elemenata, ne bi trebali privući pažnju na sebe. Prikladne su jednostavne metalne i staklene ploče, suspendirane na lancima, one će se organski uklopiti u atmosferu ovog stila.

Pri odabiru tekstila, bolje je dati prednost obične zavjese bez podrhtavanja. Svijetli ispisi i nerazumljivi uzorci apsolutno ne odgovaraju žestoku i nepopustljivom brutalizmu. Ako je napravljena dnevna soba ili spavaća soba, onda će se zidovi na apstraktnim slikama pojaviti u laconskom okviru. Prisutnost dekorativnih predmeta, poput namještaja, treba biti vrlo ograničena. Sve vrste suvenira, lijesova ili figurica stvaraju osjećaj nereda, što je neprihvatljivo za ovaj stil, što zahtijeva idealni red i prostor.

Savjet! Koristite dekorativne predmete za stvaranje svijetle boje naglasak. slike, veo ili zavjese mogu osvježiti unutrašnjost i blago razrijediti ozbiljnost stila.

Nedostatak prozora u salonu nadoknađen je svijetlim elementima namještaja i velikom količinom umjetne rasvjete

Nedostatak prozora u kabini nadoknađeni su svijetlim elementima namještaja i brojnim izvorima umjetne rasvjete

Brutalizam u unutrašnjosti: glavna obilježja smjera i materijala ukrašavanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4