Fényes modern belső tér

Fényes modern belső tér

kézimunka az évezredek nemcsak hasznos foglalkozás, hanem kiváló lehetőség arra, hogy megmutassák kreatív képességeiket, kényelmes székben pihenjenek. A kézimunka egyik legfényesebb képviselője a japán fércmű. Mi a különbség a keleti technológia és miért? foltvarrás annyira népszerű az egész világon?

Tartalom:

 • A japán stílus jellemzői
 • Ötletek egy patchwork készítéséhez
 • Tippek a kezdőknek
 • Mester osztály
Táska a japán patchwork stílusában

Táska a japán patchwork stílusában

A japán stílus jellemzői

A patchwork varrás megjelenése a szövet minden centiméterének ésszerű használatához kapcsolódik. Az anyagok magas költsége miatt meg kellett mentenünk, minden lehetőséget felhasználva. Az egyszerű háztartási termékek annyira népszerűek az emberek számára, hogy ez a technika kezdte figyelni a híres tervezőket. És egyes gyártók is elkezdték gyártani szövet, hasonlóan a becsípődő szárokhoz.

Hálószoba a klasszikus irányba

Hálószoba klasszikus stílusban

 • A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a patchwork nem Japánban, hanem Angliában származik, ami egyértelműen a neve. Ez azonban nem teszi az érdekessé az ázsiai technikát, hiszen a felkelő nap országának kézművesei elnyelik népének jellemzőit és hagyományait. Ezek az eltérések az angol vagy a kínai patchwork varrástól olyan jellemzők, amelyek megkülönböztetik a japán technikát.

Ezek a következők:

 1. A selyem mint fő szövet;
 2. a Sashiko japán hímzőtechnika kötelező elérhetősége;
 3. ecsetekkel és szegélyekkel ellátott termékek díszítése;
 4. fölény geometrikus minták, növényi díszek és a helyi tájképeket;
 5. Használjon szálakat egy másik színű vonalhoz, amely kiemelkedik a fő háttéren.
Aranyos kis pénztárca

Aranyos kis pénztárca

Eredeti pohártartó

Eredeti pohártartó

A japánok közötti patchwork terjedése az ország gazdasága és a Kínából származó szövetek behozatalának tilalma volt. A korlátozások saját textilipar fejlődését kérték. Kezdetben az anyagból vágtak a szerzetesek ruháit. Amikor a ruhadarab egy része kopott, javításokat adtak hozzá foltok formájában, és az öltés segített a munka megszilárdításában. Idővel ez a varrásmód nemzeti kincsré nõtt, az egyszerû javításoktól a valódi mûvészetig.

Ötletek egy patchwork készítéséhez

Főleg japán patchwork még mindig használják a lakásban. Patchwork szőnyegek, párna, a pottartók és más textíliák még mindig relevánsak. Japánban a mai napig ezt a népszerű technikát ruhák készítésére használják. Ugyanakkor az értéke nagyon magas, hiszen a szakember kézi munkája mindig egyedülálló.

Stílusos női táska

Stílusos női táska

A párnák ebben az irányban mindig vonzza a figyelmet

A patchwork és a patchwork mindig vonzza a figyelmet

Nem kevésbé érdekes patchwork néz ki a női kézitáskák vagy kozmetikai táskák. Rendszerint egy másik szövetből jön létre, és jobban értelmezhető.

Érdekes tény! Egzotikusabb a zökkenőmentes patchwork - különleges festmények, amelyek létrehozásában a festékek funkcióját az anyag teszi teljessé.

Japán kinesuiga technika - tampon nélküli patchwork

Tipp A patchwork-technika elsajátítására irányuló képzésként egy egyszerű blokk összeállítását javasoljuk. Az egyenlő téglalapok, díszített díszítéssel, alkalmasak egy táska vagy takarók.

Tippek a kezdőknek

 • Az egyik legfontosabb patchwork szabály a keleti filozófia behatolásának képessége. Hihetetlen nyugalomra épül, amely nélkül a fáradságos kézi munka valóságos kínzássá válik. A lelkes energiával rendelkező aktív emberek valószínűleg nem fognak örömet szerezni a monoton munkából, a legapróbb részleteket meggondolva.

Mielőtt elkezdené a munkát, meg kell tanulnia az alapszabályokat - blokkok, alkalmazások és sémák létrehozását.

Párnák a gyermekek szobájában

Párnák a gyermekek szobájában

Lágy színekben fészkek

Lágy színekben fészkek

fércmű - ez kizárólag kézműves, jó technikát igénylő munka. Ha az elején a tűvédő nem rendelkezik kézi varrással, akkor kicsit gyakorolnia kell. A nem egyenletes öltések, pontos időközönként történő meg nem felelés, kanyarok vagy öltések jelentősen elrontják a késztermék megjelenését.

Tipp Az alapismeretek mellett meg kell tanulnod a karakteres öltéseket - nevezett öltéseket "Sashiko" ("előre tű"). Ez a vonal egy szaggatott vonal formájában készült, tökéletesen egyenletes öltésekkel és résekkel.

Japán Sashiko hímzéstechnika

Japán Sashiko hímzéstechnika

Annak ellenére, hogy a patchwork eredetileg a fennmaradó szövet széleinek használatát jelentette, egy valódi patchwork létrehozása különleges vásárlást igényel. Az a tény, hogy a fő munkaruházat a selyem, amely nem található minden házban.

 • A precízen átadott stilisztikához szükséges minőségi munka kötelező feltétele az anyagok vastagságának és sűrűségének alkalmazása. Ellenkező esetben a terméket felrobbantják és ferde lesz.
A japán patchwork stílusában díszített párnát

Párna a japán patchwork stílusában

Tipp Először is, jobb, ha kipróbálnád a kezed egy kis terméken, például egy sminken vagy tapintással. Először meg kell vizsgálnunk magunkat a kitartásért és a türelemért, és másodszor, egy sikertelen tapasztalat könnyebbé válik, ha nem annyira sok anyag kerül elrontásra.

Mester osztály

Az első tapasztalat szerint egy kozmetikai táska létrehozása rendben van: kis méretű és egyszerűen elvégezhető. A munkához különböző textíliák vágására van szükség, amelyeket a vágás előtt meg kell mosni és vasalni.

 • A fő szöveten kívül vékony szinopont, cipzárat, gyapotot és fonalat is kell venni. Mint dísz, bármilyen dekoratív részletet találhat a házban. A legegyszerűbb lehetőség a gombok, a csipke és a mulina.
Egy kis kozmetikai táska színes mintákkal

Egy kis kozmetikai táska színes mintákkal

Kezdőknek ajánlott minta rajzolni papíron. Az ovális alakú kozmetikai anyag több különböző részre oszlik, így a szövet különböző szövetdarabokból áll. Elég 4-5 elem.

Lássunk lépésről lépésre:
 1. A darabokból vágják a darabokat a minta szerint, nem szabad elfelejtenünk, hogy a varratokon kb. 5-6 cm-t hagyjunk.
 2. Varrni egymással a kapott részleteket, és vasaló vasat. Vágja vissza a farokot a többiekhez.
 3. A kapott részleteket használva vágja le a ragasztott gyapotot és a szinopont. Mindent összeszereljük, rögzítsük a csapokat, hogy rögzítsük az eredményt.
 4. Varrni minden öltést, majd varrni a cipzárat.
 5. Elkezdheti díszíteni egy másik szövetből készült dísztárgyakat. A kis részleteket a szükséges telek alkotják, amelyet gombokkal és csipkekkel egészítenek ki.
 6. Kozmetikus kész.

Tipp Minél több apró részlet van, annál tágabb és érdekesebb a termék. A ruhával ellátott gombokat varrhatjuk, a füvet "fogdogathatjuk", vagy használhatunk díszítő díszeket.

Japán patchwork: tanácsok a kezdőknek és a lépésenkénti mesterkurzusoknak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 55