Стилно осветление в модерен интериор

Стилно осветление в модерен интериор

Само преди няколко години крушки, Окачването от тавана се счита за признак на бедност или ремонт в апартамент. Днес това е изискан елемент от интериора, който набира все повече и повече почитатели. Лампата на "Едисон" е далеч от единствения пример, когато отричането внезапно става невероятно популярно.

 • Характеристики и функции
 • Разнообразие от форми
 • Опции за работа
 • Избираме лампи за дизайн
Черно-кафява комбинация от цветове във вътрешността на студиото

Черно-кафява комбинация от цветове във вътрешността на студиото

Характеристики и функции

От навика да скриеш крушката полилей или sconces са напускат все повече и по-напреднали дизайнери. Създаване на осветление в къщата Днес много повече внимание се отделя от преди. Това се дължи на факта, че светлината играе огромна роля в интериора. Забележителен пример е крушката на Edison, която има някои функции.

В допълнение към уникалното дизайнерско решение, което може да реализира интересни идеи с този елемент, лампите имат много други предимства:

 1. те са екологосъобразни, тъй като те не съдържат живак;
 2. лесни за работа, те могат да бъдат свързани със стандартен патрон;
 3. имат естествено цветово предаване;
 4. се отличават с разнообразие от форми и размери, отваряйки хоризонтите за творчески индивиди.
Баня в стил Арт Нуво с огромно огледало

Баня в стил Арт Нуво с огромно огледало

Красива тъмна кухня в таванско помещение

Красива тъмна кухня в таванско помещение

Недостатъците включват относително високи разходи и кратък живот. Цените варират между 300 и 1700 рубли за 1 бройка. В сравнение с обикновени крушки разликата е колосална.

От друга страна, лампите на Едисон не се нуждаят от допълнително абажур. Но поради липсата на допълнителна повърхност, както се случва при използване полилеи, нагрятата крушка не е защитена.

Важно! Ако крушката е твърде близо до пътеката или ниско над главата, трябва да се внимава да не се изгорите на горещото стъкло.

Контраст в черно-бял интериор

Контраст в черно-бял интериор

Уютно заседание на балкона

Уютно заседание на балкона

Съвет! Аналогови светодиоди идентични ретро осветителни тела, но по-икономични при работа. Вместо нишка се използват кристали, които се отличават с по-голяма трайност.

Характеристиките на ретро лампите са доста прости: стандартно напрежение 220 волта, E27 и E14 socles. Животът не е дълъг и е около 3500 часа. Лидерите в производството са Китай, Холандия и Швейцария. Тези, които желаят да придобият по-впечатляващи характеристики, могат да използват LED крушки, които консумират по-малко енергия, а техният експлоатационен живот достига 30 000 часа.

Разнообразие от форми

Въпреки своята краткотрайност и очевидност минимализъм, производителите са работили добре върху външния вид на лампите, създавайки разнообразие от цветове и форми. Отделни думи заслужават волфрамова нишка, която е вътре в крушката.

Важно! Броят на конците достига 20 броя, което се отразява не само на външния вид, но и на цената. Колкото повече от тях, толкова по-висока е цената.

Също така, лампите се различават във формата на нишките - те могат да бъдат направени под формата на лист, спирала, рибена кост, катерица и фиба.

Ако желаете, можете да намерите електрически крушки за всеки вкус и във всеки интериор

Ако желаете, можете да вземете крушки за всеки вкус и всеки интериор

Разнообразни форми на крушки в дизайна на горното осветление над масата за хранене

Разнообразни форми на крушки в дизайна на горното осветление над масата за хранене

Съвет! Струва си да обърнете специално внимание на кордата за електрическите крушки, като използвате различни идеи за създаване на стилен дизайн. В допълнение към стандартния прави кабел, можете да направите контур или да завъртите венеца, правейки куп.

Не по-малко интересно за дизайна на стаята са формите на колбите. Те могат да бъдат квадратни, кръгли, трапецовидни, правоъгълни. Често за създаване на определен стил добавете декоративен кабел. Наличието на артистичен вкус дава възможност да се покаже творчеството и да се създаде наистина уникален интериор.

Опции за работа

Модерната версия съвършено възпроизвежда оригиналното изобретение на блестящия Томас Едисон, въвеждайки бележка за модерна тенденция. Използване на ретро осветление като интериорна декорация на кафенета, барове и ресторанти отдавна се е утвърдила и не губи своята релевантност. Прилагането на откритието на Едисон в домашната среда е нова посока, набира популярност. Днес това е общ елемент дизайн в ретро и стил на таванско помещение.

Съвет! За да бъде използвано като основно осветление, е необходимо да съчетаете няколко лампи в лъча, за да създадете достатъчно светлина. А куп от 5-10 единици изглежда не по-малко интересно от обичайното полилей.

Минималистична бяла кухня с бар брояч

Минималистична бяла кухня с бар брояч

Интериор в провинциален стил със свещи на стената

Интериор в провинциален стил със свещи на стената

 • Използването на лампи с нажежаема жичка се използва широко в скандинавските страни. Особено приятно е да се усеща топлата светлина в студения северен климат. По мнението на жителите това осветление е като залез или огнен пламък. Благодарение на тънките фигуративно подредени нишки светлината се оказва много мека и романтична.
 • В домашния интериор необичайни източници на осветление се използват най-често в спалнята, кухня или трапезария. Специалните колби със златист цвят добавят топлина, което прави зоната за почивка по-уютна. Такива лампи са по-често срещани, когато дизайн на класически стил в интериора.
Малка баня в ярки цветове

Малка баня в ярки цветове

Индустриалният стил в дизайна на всекидневната

Индустриалният стил в дизайна на всекидневната

Идеята! За свещта е идеално подходяща стилизация за антиката свещи, като по този начин добавят топлина и комфорт към спалнята. Направете място за четене на книгата Можете да използвате ретро лампа, висяща от тавана.

Едисон крушки изглежда страхотно в трапезарията или в кухнята, като същевременно създава атмосфера на гостоприемни бар или строги минимализъм. В този случай появата на луковиците е от голямо значение.

Можете също да направите венец като декорации за всяко празненство. Според новата година подобно решение ще бъде оценено от възрастни и деца. През лятото може да се украси венец беседка в двора, елегантно осветление ще добави вечер към нови цветове.

Избираме лампи за дизайн

Изборът на електрически крушки зависи преди всичко от дизайна на помещението. Тези детайли допълват общата идея, докато паралелно изпълняват основните си функции. Необходимо е да се вземе предвид видът на осветлението в зависимост от това дали е отстрани, отгоре или от центъра. Правилният избор ще помогне да се отстранят недостатъците, визуално разширяване на пространството и да създават акценти.

Оригиналният външен вид създава специална атмосфера, така че лампите "Едисон" трябва да се използват в интериора внимателно, защото те не са подходящи навсякъде.

Съвет! Изобретените волфрамови нишки, благодарение на изразителния модел, веднага привличат вниманието и имат способността да контролират визуалното възприятие. Ако внимателно подготвите подреждането, то тези светлинни източници ще ви дадат отличен резултат!

Просторна и светла всекидневна на частна къща

Просторна и светла всекидневна на частна къща

Модерният интериор на спалнята с нощни лампи, фиксирани към тавана

Модерният интериор на спалнята с нощни лампи, фиксирани към тавана

Съвет! Когато избирате крушки, трябва да обърнете внимание на маркировката. С негова помощ напрежението се определя, когато се използва. Ако дори незначително надвишава тази цифра, експлоатационният живот може да бъде намален с една трета или повече.

В допълнение към външния вид, струва си да се обърне внимание на силата и вида на капачката. Ако мощността на лампата на Edison е съчетана, яркостта на първата ще бъде забележимо по-малка. Това се дължи на факта, че една прежда в ярка светлина е по-малко забележима, което означава, че нейният необичаен външен вид е изгубен. С мощност на лампата на Edison от 100 W еквивалентът на стандартна лампа е приблизително 50 вата.

Използването на всяко осветително оборудване изисква спазване на основните правила:

 1. При работа е желателно да се използват касети, които отговарят на изискванията на GOST.
 2. Не изваждайте лампата в отоплено състояние, трябва да изчакате известно време, докато се охлади напълно.
 3. Ретро лампите са чувствителни към всяко движение, така че движещите се лампи са по-добре.

Loft лукс: 60+ лаконични идеи с ретро лампи Edison в интериора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 58 =