Stílusos modern szauna terasszal és grillsütővel

Stílusos modern szauna terasszal és grillsütővel

Bath projektek terasszal és grillsütővel - remek módja annak, hogy kompenzálja a szabad hely hiányát az elővárosi környezetben. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy egy multifunkcionális rekreációs területet kapjon, amelyet szintén használhat nyári konyha.

tartalom

 • Anyagkiválasztás
 • Az alapítvány lefektetése
 • Terasz és grillező: helyesen tervez
 • Szauna tervezése terasszal és grillsütővel

Emellett ez a megoldás és egyéb előnyök:

 • a teljes körű pihenés megszervezése - fürdés és pihenés után közvetlenül a fürdés után veranda, nem megy sehova, főzni kebabot vagy snackeket tűzzel
 • A közös erekció a helyszínen lévő épületek teljes építészeti stílusának pontos kiaknázását segíti elő
 • ha a dacha szaunáját csak a szezonban tervezik használni, akkor egy tágas terasz grillsütővel teljesen lecserélheti a pihenőhelyet, ami sokat kíméli a fürdőszobát
 • önálló objektumok összekapcsolására nincs szükség pályák, Ez lehetővé teszi egy további hasznos terület megtakarítását és a költségek csökkentését
 • ha több tárgyat csoportosítunk egy fedél alatt, jelentősen csökkentjük a költségeket, mert ebben az esetben például a fürdő falai fognak működni, és a terasz fala

Anyagkiválasztás

A komplexumban úszómedencék, szauna és tágas rekreációs terület található

A komplexumban úszómedencék, szauna és tágas rekreációs terület található

A legnépszerűbb és gazdaságilag indokolt anyag egy teraszos fürdő kialakításához fa fűrészáru. Egyrészt jól megtartja a hőt, így a fürdő nem igényel további melegítést. Ezenkívül a fa - az orosz fürdő hagyományos anyaga - lehetővé teszi egyedi "fürdő" légkör kialakítását. Egy további plusz fa, mint "légző" anyag önállóan szabályozza a páratartalmat, de további védelmet igényel a penész és a tűz ellen.

A téglából készült fürdők biztonságosabbak a tűzbiztonság szempontjából, de hosszabb ideig melegednek fel, több üzemanyagot igényelnek. Ezenkívül a téglafürdők szellőztető rendszer kötelező felszerelését igénylik, különben a kondenzáció a fürdő belsejében felgyülemlik, ami a penész és a baktériumok fejlődését idézi elő.

A leggyakoribb lehetőségek - a fürdő egy bárban

A leggyakoribb lehetőségek - a fürdő egy bárban

Hagyományos orosz fürdő egy bárból

Hagyományos orosz fürdő egy bárból

Az alapítvány lefektetése

A gyakran közös tető ellenére egy terasz és egy kád alatt más alapot helyeztek el. Bath, természetesen nehezebb teraszok, így nagy terület és magas épületek esetén öv szilárd alapot, és meg tudod csinálni bolyhos kis fürdő. Ha habosított betont vagy téglát használnak fürdő készítésére, akkor egy csíkos alapot kell önteni - a másik egyszerűen nem képes ellenállni az épület súlyának.

A fából készült teraszon elegendő bolyhos alapozás lesz. Azokban az esetekben, ahol a terasz található és nehéz terepen, hajlamos a fagyasztás és megrázó a pályán, majd megbízhatóságának javítása jobb laikus csavaros cölöpök. Ugyanakkor a faépületek számára nagyon fontos, hogy a fa és az alapzat között vízszigetelést biztosítsanak, hogy elkerüljék a fa lebomlását.

Tipp Mivel a nehezebb fürdő alatt lévő talaj gyorsabban rendeződik, mint egy könnyebb teraszon, a terasz és a fürdő alapjait egy szigetelőréteg választja el.

A fürdő kialakításának fontos szakasza - az alapítvány megteremtése

A fürdő kialakításának fontos szakasza - az alapítvány megteremtése

Terasz és grillező: helyesen tervez

A terasz tervezésénél elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy a szél melyik iránya a legfontosabb, így a szauna feladata lezárja a teraszt. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy helyesen és grillen helyezze el, hogy a szél füstöt szállítson és a többiektől távol tartson. Ha a terasz a napfénytől egy forró nyári napon menedéket nyújt, akkor ne helyezze el délről. Vagy éppen ellenkezőleg: a chaise longue terasz kiváló hely a napozáshoz - mindez a tulajdonos kívánságaitól és ízlésétől függ. Ezenkívül a terasz helyének megválasztását a környező táj - szemlélés is befolyásolja kerítés alig ad hozzá hangulatot a pihenésre, ahol kellemesebb csodálni egy fa, egy tó vagy az elrendezett tájkép.

Terasz lehet elhelyezni frontálisan (azaz mentén az első a fürdő, ábra. 1), oldalsó (közel az egyik fal), ez lehet egy szög helyen (mentén két szomszédos fal) vagy Herpes (mentén három malom, néha egészen körül a fürdő, ha a terület megengedi).

banya_project_016_page_07

Ábra. 1. Az első homlokteraszos fürdőkád projektje

A terasz elülső elhelyezkedése

A terasz elülső elhelyezkedése

A stílusos és lakonikus fürdő terasza és grillezője

A stílusos és lakonikus fürdő terasza és grillezője

Ha nem tervez sok embert meghívni, akkor figyelembe véve a barbecue (barbecue) telepítését, a terasz minimális ajánlott területe 7-8 m2. De ez jobb kezdeni 9-10 m2, akkor amellett, hogy asztalok és székek a teraszon, akkor tesz egy heverő, néhány szék, és az ember állt a grill, lesz elég hely a munka és a szabadidő nem zavarta a hőt a kályha és a füst .

Bár a klasszikus értelemben vett terasz nyitott terület, a nagyobb kényelem érdekében a tető védi az esőtől és a naptól. Ez lehet a kád tetőjének folytatása és egy hasonló tetőfedő anyagból készül, és áttetsző polikarbonát. Ezenkívül az átlátszatlan lombkorona alkonyat keletkezik a fürdőben, ezért korábban be kell kapcsolnia a fényt.

Tipp Polikarbonát bevonat különösen indokolt a nagy teraszok a téren - nem kell építeni egy masszív alapot, könnyű fémszerkezet nem terhelik feleslegesen a helyet, míg a fennmaradó szinte láthatatlan.

A padló a teraszon a legalkalmasabb fa tábla vagy terasz. Természetesen egy járdán vagy egy kerámia csempe is lehet, de a fa megdöbbentőbbnek tűnik. A nagy teraszon egy természetes kő borításként használható

Természetes kő lesz hatékony terítés

Természetes kő lesz hatékony terítés

Grill felszereléséhez külön kell elhelyezni az alapot, és az építkezéshez egy speciális tűzálló téglát kell használni, amelynek alapja a padlóról körülbelül 70 cm magasságban van.

Tipp Javítására tűzvédelmi körül a barbecue jobb, hogy egy kő (kerámia) csempe helyett faborítás - akkor is, ha esik egy szikra, ez nem okoz tüzet.

Az elülső falon téglalap alakú rést alakítson ki, amelyben kis mennyiségű tűzifa tárolható. A füst eltávolításához a grillhez külön kéményt kell készíteni, amely magasságban hatékony füstcsövet eredményez a fürdőből.

A teraszon tűzhelyre kell helyet foglalnia

A teraszon tűzhelyre kell helyet foglalnia

Tágas relaxációs komplexum, beleértve a pihenőhelyeket, a szaunát, a grillezős teraszt

Tágas relaxációs komplexum, beleértve a pihenőhelyeket, a szaunát, a grillezős teraszt

Szauna tervezése terasszal és grillsütővel

A szauna kialakítása - függetlenül attól, hogy milyen típusú (orosz, török, finn) - legalább három helyiség jelenlétét biztosítja:

 • öltöző - egy minimális 1,2 × 3 m méretű öltöző, de figyelembe kell venni, hogy a normák szerint személyenként 1,3 m2
 • zuhanyzó - minimum méret 2x2m
 • gőzfürdő - a mérete kompromisszumot jelent az elhelyezés kényelmével és a szükséges hőmérséklet fenntartásának szükségességével alacsony üzemanyagárak (villamos energia) mellett. A 2-3 férőhelyes gőzkabin minimális mérete 1,3 × 1,8 m.

Ha van egy tágas terasz a szezonális fürdőhöz, akkor elutasíthatja a pihenést. A többi helyiség tervezése természetesen a jövő tulajdonosának vágyaitól és lehetőségeitől függ.

A kád hosszanti projektje teraszos polikarbonát tetővel

A kád hosszanti projektje teraszos polikarbonát tetővel

Ebben a projektben, egy fedél alatt mindent meg kell pihenni a fürdőben

Ebben a projektben, egy fedél alatt mindent meg kell pihenni a fürdőben

Nézzünk néhány projektet részletesebben.

A sarokkád terasszal és grillel (2. ábra) lehetővé teszi, hogy hatékonyan használja a területet, ha az egyik sarkon található.

Bani_s_terrasoj_i_barbeku_22

Ábra. 2. Sarokkád terasszal és grillsütővel

A helyet nagyon funkcionálisan használják - a tágas zuhanyzóban van egy betűtípust hideg vízzel. Egy meglehetősen tágas gőzkamra - elég lesz ahhoz, hogy a sütőt kenje be, miközben közelebb kerül a sarokhoz, távol a bejárati ajtó - így biztonságosabb, mert a fényes megvilágítás után a szemeknek meg kell szokniuk a gőzfürdő csendes fényéhez. Ha a kád anyagául téglát választanak, akkor a kályha beágyazható a falakba. Ha kicsit kevesebb gőzkamrát készítesz, akkor a tűzhely elrendezésével fűthető a zuhanyzó. Az előszobában két bejárat van - egy közvetlenül az utcáról, a második - a teraszról.

A fürdőház-vendégház kialakítása (3. ábra) verandával és grillsütővel, elég nagy terület - 98 m2. Ezért, ha az egész évben használható, fűtési rendszert kell felszerelni. Belül egy tágas nappali és egy külön konyha található. A terasz az oldalán található, a téren - valójában az épület fele. Bejárat két oldalról - az utcáról a tambour (téli bejárat) és a teraszon keresztül.

Bani_s_terrasoj_i_barbeku_23

Ábra. 3 Fürdő - vendégház grillel és terasszal

A 4. és 5. ábrán két további, egy teraszos és egy grillezővel ellátott fürdőház van, amely vendégházként használható.

Bani_s_terrasoj_i_barbeku_24

Ábra. 4. A fürdőház-vendégház projektje terasszal és grillsütővel

Bani_s_terrasoj_i_barbeku_25

Ábra. 5. Szauna terasszal és grillsütővel

Az 1. ábrán. 6 fürdők rajz és terasszal, grill, amelyet érdemes odafigyelni a bejárati ajtót, hogy a többi helyiségben - ez található a legnagyobb távolság a barbecue, hogy teljesen megszünteti a lehetőségét füst bejutását a helyiségbe.

Bani_s_terrasoj_i_barbeku_26

Ábra. 6. A fürdő egy terasszal és grillsütővel

Szauna egy verandával és egy hagyományos orosz stílusú grillel - lásd a videó bemutatót:

Teraszos és kerti grill fürdő (28 fotó): egy pihenő zóna 3 az 1-ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =