Hiasan bilik pada motif oriental

Menghias bilik dalam gaya oriental

Sehingga baru-baru ini, bilik mandi dengan jakuzi membual beberapa. Hari ini, ini bukan lagi penunjuk mewah, tetapi barangan kesihatan yang cukup mampu dimiliki bilik mandi dalaman. Kesejahteraan dengan prosedur urut - seperti yang diperlukan selepas hari yang sukar!

Buat pertama kali dunia mengenali pusaran air pada tahun 1956. Ia disampaikan kepada orang ramai oleh orang Jepun - saudara-saudara Roy dan Candido Yakutsi (nama "Jakuzi" berasal dari nama keluarga mereka): eksperimen berani dipasang mandi pam. Model pertama muncul di Jerman, dan sejak 1968 (sejak pengambilalihan lesen Yakutsi) alat hidromassage memulakan perjuangan mereka melalui Eropah.

Perbezaan antara jakuzi

 • Dengan ciri-ciri kesihatan yang bertambah baik, tab mandi jakuzi adalah wajib sistem pusaran air. Ia berada di sana bahawa air itu tiba dan jenuh dengan udara. Kemudian, jet air diperkayakan oksigen dimasukkan ke dalam tab mandi di bawah tekanan, dan alat khas membantu dalam hal ini - penyuntik, mereka juga jet.

Keberkesanan pusaran air bergantung kepada jumlah muncung, saiz dan lokasi mereka di bilik mandi. Dalam model standard, bilangan jet berbeza dari 4 hingga 6. Dalam variasi yang lebih mahal, bilangannya mencapai beberapa puluhan.

Penting! Semakin banyak muncung, semakin lemahnya tekanan air yang mereka berikan.

Nama Model Ciri Utama Reka bentuk Harga:
Gemy G9072 K Bilik mandi akrilik tunggal dengan kawalan elektronik dan kehadiran udara dan hydromassage. Ciri-ciri: radio, mixer, headrest, panel depan boleh tanggal, masukkan kaca Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 120 816
Beli Sekarang
Gemy G9082 K Mandi akrilik yang berasingan dengan 280 liter bentuk sudut, yang mempunyai kawalan elektronik Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 99 99 Cara
Beli Sekarang
Gemy G9046 K Model ini dilengkapi dengan sensor paras air, perlindungan dari permulaan kering; sistem pembersihan dan TV LCD Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 98 568 Penginapan
Beli Sekarang
APPOLLO A-2121 Ciri tersendiri adalah salutan anti-slip bahagian bawah, penyiraman pelbagai fungsi, dan fungsi mengekalkan suhu Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 92 69 Cara
Beli Sekarang
Gemy G9083 B Pembinaan sudut tidak standard untuk dua, yang boleh sama ada kidal atau kidal Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 77 328 Penginapan
Beli Sekarang
APPOLLO AT-941 Mandi segi empat tepat akrilik 170x75x75 cm dengan tempat letak tangan Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 31 990
Beli Sekarang
BAS Lagoon 170x110 dengan hydromassage Pengubahsuai kiri dan kanan struktur sudut. Panel depan; Pilihan: headrest, lata, pencahayaan 12 volt, tombol, kusyen untuk butang on / off, jet untuk urut belakang, urut kaki, aeromassage Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 29 447
Beli Sekarang
BAS Sagra 160x100 dengan hydromassage Ciri berfungsi ialah panel hadapan boleh tanggal Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 29 050
Beli Sekarang
BAS Verona 150x70 dengan hydromassage Dalam model ini, anda boleh menyesuaikan ketinggian kaki. Pilihan utama adalah: headrest, lata, pencahayaan 12 volt, pemegang, bantal untuk butang hidup / mati, muncung untuk urut belakang, kaki; aeromassage Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 24 620
Beli Sekarang
BellRado GLORIA 1500 Mandian sudut berasingan dengan hidro - dan aeromassage, dengan ketinggian kaki laras dan lapisan bawah anti - slip Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian? 19 083
Beli Sekarang
Mandi hydromassage sudah menjadi subjek yang bergaya dan semakin muncul di rumah kita

Mandian hydromassage semakin muncul di rumah kita

Pilihan yang sangat baik untuk bersantai

Pilihan yang sangat baik untuk bersantai

Arah jet boleh diselaraskan secara berasingan (terdapat model dengan mekanisme berputar yang mengubah sudut muncung). Jet air sendiri boleh berbeza dalam pembentukan mereka:

 1. Bola - lebih berkuasa, dengan kesan yang sempit diarahkan.
 2. Rotative - tindakan lembut, santai, berputar spiral.

Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian?

Nasihat! Jika anda memilih jakun dimensi kecil, hentikan pilihan pada model sedemikian, di mana muncung diarahkan pada yang paling mudah terdedah kepada tapak kesan (kaki, pinggang dan leher).

Jenis mandi pusaran air

Semua jakuzi moden dilengkapi dengan panel kawalan, banyak model pengadun tambahan, air terjun. Adakah anda ingin mendapatkan kelonggaran maksimum? Anda sedang menunggu jakuzi dengan chromotherapy (pencahayaan LED terbina dalam yang bermanfaat untuk kesejahteraan) dan aromaterapi (minyak aroma mempromosikan kelonggaran yang lebih baik dan meningkatkan kesan kesihatan).

Kepada nota! Untuk keselesaan tambahan, tab mandi dilengkapi dengan lekapan tangan, headrests, sistem akustik, kawalan paras air automatik dan pembasmian kuman sendiri.

membezakan mandi Whirlpool:
 1. Tradisional. Urut dibuat dengan membekalkan udara ke air, sementara kesan menggelegak diperhatikan. Mandi sedemikian, kerana bersentuhan dengan gelembung udara yang pecah, akan memberi anda urut anaerobik.
 2. Gabungan. Sebagai tambahan kepada muncung konvensional, tangki-tangki ini dilengkapi dengan jet tambahan yang mengawal arah aliran air, menyediakan Menggilap dan sinusoidal jenis urutan.
Prosedur air berguna di rumah anda

Rawatan air penyembuhan di rumah anda

Bahan popular untuk jakuzi

Pilihan yang berjaya dalam tab mandi panas bertambah baik secara langsung bergantung kepada bahan mandi.

 • Akrilik. Yang paling mudah untuk dipasang dan diselenggarakan tab mandi akrilik Jangan mengumpul bakteria berbahaya dan mempunyai kekonduksian terma yang rendah. Akrilik tidak pudar dari masa ke masa, mengekalkan kilauan yang menarik. Jualannya adalah mungkin untuk memenuhi mandi dan dari analog bahan ini (metakril dan kvaril). Mandi akrilik adalah yang paling berpatutan, harga mereka jauh lebih rendah daripada seluruh jakuzi (dari 30-40 ribu Rubles).
Apabila membeli mandi akrilik anda perlu memantau kualitinya

Apabila membeli mandi akrilik anda perlu menyemak kualitinya

Nasihat! Apabila anda membeli mandi akrilik pastikan permukaannya seragam, bebas daripada kecacatan dan kegelapan. Ketebalan lapisan akrilik hendaklah sekurang-kurangnya 5-7 mm (ini adalah benar sudut model).

 • Letakkan besi. Dalam berat mandi besi tuang untuk membina alat hydromassage adalah lebih sukar, yang menjejaskan kos jakuzi. Tetapi model-model ini boleh dipercayai dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Jakuzi mandian besi pam dengan set minimum enam muncung sampingan akan dikenakan biaya 45-55 ribu rubel.
Besi tuang adalah tahan lama, tetapi produk mempunyai bentuk yang mudah

Tuang besi tahan lama, produk dibezakan dengan bentuk mudah

 • Marmar. Bahan mewah mengambil tempat pertama dalam ranking yang paling tahan lama. Marmar Jacuzzi mewujudkan suasana yang unik di bilik mandi, diresapi dengan bangsawan kerajaan dan daya tarikan istimewa. Bahan "berusia tua" mempunyai kos yang paling tinggi, mandi urut hidro marmar peralatan minimum memulakan petikan mereka dari 70-85 ribu rubel.
Bilik mandi marmar dalam gaya Empayar

Bilik mandi marmar dalam gaya Empayar

Di dalam jeti elit elit, terdapat model unik kaca marah dan kayu berharga.

Dimensi jakuzi

Jacuzzis kaya dengan pilihan. Satu-satunya perkara yang boleh mengawal keinginan untuk membeli ini atau model itu adalah skala bilik mandi dan saiz bajet.

 • Untuk pangsapuri kecil. Jakuzi boleh diletakkan walaupun di dalam bilik-bilik kecil bangunan bertingkat panel. Ia akan sesuai dengan sempurna di sana mandi sudut Jakuzi. Borang ini bukan sahaja diletakkan dengan selesa di dalam pangsapuri kecil - ia secara visual menambah lebih banyak ruang ke bilik.

Terdapat lebih sedikit model, sessile. Jakuzi kecil, di mana anda hanya boleh mengambil prosedur duduk atau berbaring, terutama disyorkan untuk orang kurang upaya, serta bagi mereka yang mengidap penyakit kardiovaskular.

 • Untuk pangsapuri besar. Pemilik bilik mandi yang luas mempunyai tempat untuk memilih pilihan mereka - anda boleh memilih jubin bulat, bujur dan segi empat tepat. Anda boleh mendapatkan model romantis untuk dua atau bahkan untuk syarikat-syarikat keseluruhan (sehingga 10 orang). Untuk Pemilik rumah-rumah besar sauna dengan jakuzi adalah sempurna. Jangan lupa tentang berat badan! Peranti hydromassage untuk beberapa orang adalah yang terbaik dipilih daripada besi tuang, kerana jumlah berat mandi seperti itu boleh lebih daripada satu tan.

Pemasangan jakuzi

Untuk memasang mandian pusaran air di rumah, anda memerlukan kebenaran pihak berkuasa perumahan khas. Kadang-kadang pangsapuri dengan Jacuzzis memerlukan dan pembangunan semula tambahan (unit bilik mandi). Ini juga memerlukan kemasukan. Hanya selepas dapatkan dokumen yang diperlukan anda boleh melancarkan mandi ajaib.

Kepada nota! Semua syarikat yang menghormati diri untuk penjualan jakuzi mempunyai tuan penuh sepenuh masa yang melaksanakan pemasangan model hydromassage.

Model padat yang sesuai di sudut bilik

Model padat yang sesuai di sudut bilik

Anda perlukan (selain kebenaran) lukisan pelan reka bentuk bilik mandi dengan semua komunikasi dan pendawaian elektrik. Di samping itu, sebelum memasang jakuzi, anda perlu membongkar mandi lama. Paip air panas / sejuk mesti dipasang dahulu penapis untuk pembersihan air.

Bilik mandi single dengan urutan hidro dalam gaya eko

Bilik mandi single dengan urutan hidro dalam gaya eko

Rawatan jakuzi

Untuk memastikan kecantikan anda telah berkhidmat bertahun-tahun dan hanya membawa manfaat, mematuhi peraturan penjagaan sederhana untuk jakuzi:

 • Bulanan. Menjalankan pembasmian kuman umum mandi. Dalam hal ini anda akan membantu anda penyelesaian yang lemah klorin atau disinfektan khas. Apa yang perlu dilakukan:
 1. Tuang air ke bilik mandi dengan suhu kira-kira +20 ° C pada 5-7 cm di atas paras penyuntik.
 2. Tambah pembasmian kuman dalam jumlah 50-70 ml.
 3. Hidupkan pam selama beberapa saat untuk mencampur air.
 4. Biarkan mandi dengan larutan selama seperempat jam, kemudian basuh.
 • Setiap tahun. Setiap tahun anda perlu membersihkan jakuzi dari deposit batu air. Semua tindakan dilakukan dengan cara yang sama dengan penjagaan bulanan, tetapi menambah mandi yang anda perlukan 7% penyelesaian larutan asid sitrik atau asetik dalam jumlah 1,5 l. Setelah mematikan pam, asid mesti dibiarkan dalam bilik mandi selama 12 jam, kemudian bilas.
Reka bentuk bergaya bilik kebersihan

Reka bentuk bergaya bilik yang bersih

Jakuzi di rumah: gambaran keseluruhan model moden, perbandingan harga dan bagaimana tidak boleh disalah anggap dengan pembelian?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 78 = 84