Jubin Porcelain - salah satu bahan terbaik untuk lantai

Jubin Porcelain - salah satu bahan terbaik untuk lantai

Granit seramik jubin - adalah produk tahan haus dan mesra alam, yang dibersihkan dengan baik dari kotoran. Ia dianggap sebagai salah satu yang paling shockproof jubin, sedar dalam pasaran moden, dan sempurna untuk menyelesaikan lantai. Mengetahui spesifik produk akan membantu pengguna mengelakkan kesilapan apabila memilih sampel tertentu dan membeli pilihan yang betul. Jubin porselin untuk lantai tahan terhadap kejutan mekanikal, tidak licin dan estetik menarik.

 • Jenis
 • Kelebihan utama
 • Pengilang
 • Spesifikasi pemasangan
 • Petua untuk memilih
Jubin dalam bentuk sarang lebah kelihatan sangat bergaya

Jubin dalam bentuk sarang lebah kelihatan sangat bergaya

Jenis

Porselin dibentuk dari tanah liat, pasir kuarza, pigmen pewarna dengan cara menekan dua kali pada tekanan tinggi dan pemanasan suhu tinggi. Dalam penampilan, produk berbeza daripada jubin: ia dicat sepenuhnya, dan bukan hanya dari atas.

Penting! Kekuatan granit seramik jauh melebihi semua jenis jubin yang dikenali dan tidak kalah dengan granit semulajadi.

Pelbagai barang seramik dijual:

 • dengan semulajadi legap permukaan yang tidak tertakluk kepada pemprosesan tambahan. Walaupun kekurangan makanan hiasan, contohnya mempunyai beberapa kelebihan: mereka tidak licin, sepuluh kali lebih kuat daripada yang lain, tahap penyerapan air mereka adalah sifar;
Satu kombinasi bahan yang berjaya di pedalaman bilik mandi

Satu kombinasi bahan yang berjaya di pedalaman bilik mandi

Warna teracotta terang dalam reka bentuk ruang tamu

Warna teracotta terang dalam reka bentuk ruang tamu

 • digilap. Setelah memperoleh kualiti estetik tambahan, jubin itu kehilangan beberapa kelebihan teknologi: ia lebih poros, oleh itu kurang tahan kelembapan. Apabila air menjejaskan permukaan licin menjadi licin, jadi untuk pencegahannya, anda perlu menggosoknya secara tetap dengan sebatian lilin (mastic);
 • separuh digilap;
 • bercahaya (enamel) disalut sebelum dibakar dengan glaze glaze khas, yang kurang tahan haus daripada pangkalan asas, tetapi mempunyai ekspresi artistik yang lebih besar;

 • satin selesai dengan tekstur halus dan cahaya terang. Kesannya dicapai dengan menggunakan garam mineral kristal ke bahagian depan sebelum dihantar ke oven;
 • timbul dilemparkan dengan corak kiasan kuat atau sedikit dinyatakan. Model sedemikian telah meningkatkan ciri-ciri anti-slip.

Sesetengah pengeluar menghasilkan granit seramik, apabila meletakkan lapisan monolitik terbentuk, tiada sendi boleh dilihat. Ubin tersebut dipanggil diperbetulkan - kelebihan produk diproses oleh teknik khas, dipotong dengan ketepatan peningkatan yang lebih tinggi.

Penting! Model yang diperbaiki sesuai untuk hiasan premis, di mana rejim suhu stabil, memandangkan pemanasan membawa kepada pengembangan objek, dan jika tidak ada jurang antara muka, ini menyebabkan retak plat.

Kelebihan utama

Ramai pemilik rumah memilih untuk menggunakan jubin-granit untuk lantai. Ini dijelaskan bukan sahaja oleh peningkatan kekuatan dan ketahanannya. Batu seramik mempunyai beberapa kelebihan lain:

Faedah
Rintangan kelembapan Inti menekan serbuk di bawah tekanan yang sangat tinggi adalah untuk mengurangkan jumlah liang dalam seramik dan meningkatkan ketumpatannya. Hasil daripada pemprosesan sedemikian, jubin seramik menjadi sangat kebal terhadap kesan air: pekali penyerapan air diabaikan-0.01%.
Rintangan beku Bahan ini akan menahan kesan t = -50 ° C, lebih daripada 100 kitaran pembekuan. Rintangannya terhadap suhu rendah adalah disebabkan oleh ketahanannya terhadap kelembapan - tidak ada liang dalam unit, cairan tidak menembus di dalamnya, jubin tidak memecahkan apabila ia membeku. Ia boleh bertahan lebih daripada 100 tahun walaupun pada suhu operasi yang sangat rendah.
Kekonduksian terma yang baik Ini adalah bahan yang paling sesuai untuk menyelesaikan lantai yang hangat. Ia hampir tanpa kehilangan pemindahan haba yang dihasilkan dari bawah ke ruang sekitarnya.
Rintangan lelasan meningkat Kategori kelima PEI V mengikut klasifikasi antarabangsa bermaksud rintangan maksimum terhadap lelasan dan kemungkinan penggunaan di dalam bilik dengan trafik yang intensif.
Porcelain berbeza daripada sebelum jenis salutan lain

Porcelain berbeza daripada sebelum jenis salutan lain

Kerana kekonduksian terma yang baik ia sempurna untuk memasang lantai yang hangat

Terima kasih kepada kekonduksian terma yang baik, jubin seramik sangat sesuai untuk memasang lantai yang hangat

Senarai kelebihan produk ini boleh diteruskan: oleh parameter teknikal, ia melebihi semua jenis lain, hampir tidak ada kekurangan, tetapi ia lebih mahal.

Bilik mandi dihiasi dalam gaya negara

Bilik mandi dihiasi dalam gaya negara

Ruang tamu yang selesa di rumah negara di nada beige

Ruang tamu yang selesa di rumah negara di nada beige

Ambil perhatian! Produk yang dimaksudkan untuk pemasangan di lantai, ditandai dengan ikon khas - kaki dicat. Yang lebih gelap corak, semakin tahan memakai jubin.

Pengilang

Apabila memilih koleksi, lebih baik untuk memilih produk pengeluaran Eropah. Di Eropah, kilang-kilang terkemuka terletak, yang menggunakan teknologi yang diuji masa dan peralatan inovatif. Antara negara pengeluar, Sepanyol, Itali, Jerman dan Portugal memimpin. Beratus-ratus siri jubin granit seramik dihasilkan di sini, di mana masing-masing sampel dengan penyelesaian reka bentuk yang unik dan geometri yang ideal dibentangkan.

Kepada nota! Antara jenama paling terkenal ialah Itali KERAMA MARAZZI, CASA DOLCE, Jerman MEI, Sepanyol OSET, Portugis GRES TEJO, serta Rusia KERRANOVA dan "Uralkeramika ".

Spesifikasi pemasangan

Menyusun granit seramik dijalankan dengan cara yang sama seperti jubin konvensional, tetapi prosesnya mempunyai nuansa dan halus, yang mesti diambil kira.

Nasihat! Ketahanan salutan bergantung pada pemasangan yang betul: walaupun kekerasan paling tinggi dari granit seramik, ia boleh memberikan retak jika ia tidak diletakkan pada pangkalan rata yang sempurna.

Kaedah asas yang menguasai tiler harus mematuhi apabila bekerja adalah:

 1. Peletakan dijalankan hanya pada satah datar. Selaraskan pangkalan dengan kaedah pembinaan apa pun, selalunya gambarajah konkrit.
 2. Pemasangan disyorkan menggunakan tahap laser, mengawal setiap unit yang disusun menggunakan segi empat.
 3. Untuk membaiki granit seramik digunakan secara eksklusif untuk kes-kes ini, gam, dalam komposisi yang digunakan pemplastik. Sekiranya keadaan tidak dipenuhi, maka tiang jubin dengan pangkalan tidak akan berlaku. Stoneware porselin tidak menyerap kelembapan, jadi gam tanpa bahan tambahan khas akan hanya mengosongkan selepas pengeringan.
 4. Tuan yang berpengalaman menasihati tata letak dalam salah satu daripada dua cara: dari sudut yang paling menonjol atau dari pusat bilik ke tepi. Sebelum memulakan kerja, ia berguna untuk membuat penempatan kawalan sampel kering untuk melihat bagaimana susun atur yang dirasakan akan kelihatan dalam realiti.
 5. Grout grouting dilakukan pada hari berikutnya selepas meletakkan.
Tingkat meratakan

Tingkat meratakan

Pelekat untuk jubin

Pelekat untuk jubin

Tahap laser akan membantu dalam meletakkan jubin

Tahap laser akan membantu dalam meletakkan jubin

Nasihat! Sekiranya semasa proses pembaikan diandaikan lantai dengan lantai dan dinding seramik, maka kerja penamat bermula dari lantai.

Petua untuk memilih

Apabila membuat keputusan untuk membeli stoneware porselin untuk menutup lantai, anda harus memastikan kualiti konsainan tertentu. Kos produk adalah cukup tinggi, jadi anda harus melindungi diri anda dari palsu.

Interior dapur, digabungkan dengan ruang makan, dalam gaya moden

Interior dapur, digabungkan dengan ruang makan, dalam gaya moden

Pancuran kabin jenis terbuka dalam reka bentuk bilik mandi, dihiasi dengan gaya gabungan

Pancuran kabin jenis terbuka dalam reka bentuk bilik mandi, dihiasi dengan gaya gabungan

Membeli produk disyorkan daripada vendor yang boleh dipercayai yang bekerja dengan peniaga yang dipercayai yang boleh mendokumenkan kualiti dan asal produk.

Nasihat! Untuk menilai keaslian granit jubin itu boleh dipotong tepi - harus sama-sama dicat di seluruh kedalaman.

Jubin porselin boleh dibezakan oleh potongan

Jubin porselin boleh dibezakan oleh potongan

 • Granit seramik tidak mempunyai pori-pori, oleh itu tidak menyerap air: jalur yang dilalui oleh penanda mudah dikeluarkan selepas pengeringan, tidak meninggalkan bekas di bahagian depan atau belakang.
 • Slab granit seramik boleh berukuran yang berbeza, tetapi ketebalannya tidak kurang dari 1 mm.
 • Produk berkualiti tinggi, yang dihasilkan di kilang yang mematuhi teknologi, boleh menahan beban mekanikal yang tinggi - batu Jangan berpecah pada musim gugur. Penjual, yakin dengan kesahihan barang-barang yang dijual, akan menguji sampel: granit yang ditekan tidak akan retak dan pecah jika diuji untuk kekuatan, sehingga rata.

Nasihat! Apabila mencari model yang tidak licin, pembeli perlu meminta granit dengan teknologi "Antislip", nama yang berasal dari perkataan Inggeris, yang bermaksud "anti-skid" dalam terjemahan.

Jubin granit seramik adalah bahan penamat sejagat. Padat, tahan haus cantik penutup lantai Ia dapat berfungsi selama beberapa dekad tanpa mengubah sifat estetika dan ciri prestasi.

Jubin porselin untuk lantai: bagaimana untuk memilih yang terbaik dan dalaman 60 + bergaya dan laconic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 34 =