Tyypin tärkein ominaisuus on muodot karkeus ja terävyys

Tyypin tärkein ominaisuus on muodot karkeus ja terävyys

Epätasapainoisten ratkaisujen ja nykyaikaisten ideoiden etsiminen muotoilussa johtaa nuoriin suuntaan, jota kutsutaan brutalismiksi. Mutta luoda huoneen sisään toimisto tai järjestää asunto sellaisessa epätavallisessa tyylissä, tarvitset rohkeutta ja erikoisominaisuuksia. Kenelle tällainen epätavallinen muoto sopii ja mitkä sen ominaisuudet ovat?

  • Brutalismin ominaisuudet
  • Viimeistelymateriaalit
  • Huonekalut ja värit
  • Valaistus ja sisustus
Uusi suunta, joka paljastaa luonteen ja näkemykset luonteesta

Uusi suunta, joka paljastaa luonteen ja näkemykset luonteesta

Brutalismin ominaisuudet

  • Suunta oli peräisin Euroopasta toisen maailmansodan jälkeen ja aluksi kuului arkkitehtuuriin. Tuhotut rakennukset vaativat restauroinnin mahdollisimman pian, joten ei ollut mahdollista käyttää paljon aikaa töihin. Joten viime vuosisadan 50-luvulla, tyylin, joka heijasteli sotilaallisia tapahtumia, tuli muotia.
Käytettävissä olevat materiaalit tyypillisessä sisätilassa: betoni, puu, metalli ja lasi

Tyypillinen brutalismi vallitseva materiaali: betoni, puu, metalli ja lasi

Brutalismin perustaja suunnittelussa on Paul Evans, joka käytti karkeaa metallia huonekalujen luomiseen. Ensisilmäyksellä brutalismin tyyli on samanlainen kuin parvi: sama epäjumaliike, yksinkertaisuus ja tahallinen epätäydellisyys. Brutalismi on kuitenkin mielenkiintoinen lämpimän yhdistelmän avulla okterin sävyjä mittakaavamittomat pinnat. Brutalismin tyyli on erikoinen:

  • Käytettyjen materiaalien monumentaalisuus, joista mm kivi, metalli, puu ja betoni.
  • Kunkin sisustuselementin tilava sisustus ja korkeat toiminnot.
  • Suoruus ja yksinkertaisuus tarkoituksellisesti karkeilla muodoilla, joilla ei ole kaikenlaisia ​​ylilyöntejä ja koristeita.

Luonnollisesti suunnan voimakas miesmerkki vetää voimakkaita, tarkoituksellisia luontoja. Brutalismin pääkonsepti on linjojen veistos ja tiukkuus. Käsittelemättömän betonin paljastunut rakenne on eräänlainen kontrasti porvarillisten suuntausten kanssa.

Huoneen koristelu luonnollisella väripaletilla, jossa on pieni valikoima maisemia

Huoneen koristelu luonnollisella väripaletilla, jossa on pieni valikoima maisemia

Viimeistelymateriaalit

Koristeen erityispiirteet brutalismin luomisessa ovat ehdoton "rehellisyys". Se on tiiliseinä Älä piilota tasaisen ja sileän kipsilevyn takana. Todellisuutta ei tule koristaa, tyyliä leimaa täysin todellisuuden heijastus. Kaikki huoneeseen tehdyt rakenteet on painotettu, massiivisempia ja merkityksellisimpiä. Siksi huoneen alueen on vastattava tätä suuntaa.

Tärkeää! Olisi pidettävä mielessä, että pienet huoneet eivät voi tarjota tilaa, jota tyyli vaatii. Lisäksi suuret sisustustuotteet näyttävät hankalilta.

Tilava huone, jossa jokainen yksityiskohti sijaitsee paikassa ja palvelee tiettyjä tarkoituksia

Tilava huone, jossa jokainen yksityiskohti sijaitsee paikassa ja palvelee tiettyjä tarkoituksia

Seinien viimeistelyyn käytetään alastonta tekstuuria avoimen tiilimuodon muodossa. Stylisointi tapetilla näyttää hämmästyttävältä versiolta, eikä tyylin luonnetta ole täysin siirretty. Käytetään usein myös betonia sekä seinille että lattialle. Kiillotettu betonipinnoite voidaan koristella samanlaisen harmaan tai mustan sävyn matot, pitää kylmä ilmapiiri.

Täydentää kuvaa auttaa puuta ja metalleja, jotka lisäävät kosketusta okraalia ja parantavat värin ja tekstuurin kontrastia. Metallikehykset, sileät pinnat ja lasi sopivat harmonisesti huoneen tyyliin. Suosittelemme kylmän harmaan sävyjä betonille lisää kuparin elementtejä, ristiriidassa glamourin julmuuden kanssa.

Vihje! Betoni- tai tiiliseinät sopivat parhaiten keittiössä tai käytävällä. Lattian viimeistely sopii täydellisesti laatat.

Perus käsite tyyli - veistos ja vakavuus linjat

Käsite tyyli - veistos ja vakavuus linjat

Huonekalut ja värit

Huonekalujen esineiden, kuten kaikkien muiden suunnittelun osien, pitäisi antaa täydellinen käsitys. Mukavuuden tilavuus ja visuaalinen poissaolo vaativat huonekalujen vähimmäismäärän.

Tärkeää! Ei pitäisi olla mitään tarpeetonta - täydellistä ascetiaa ja vain kaikkein välttämättömiä.

Pehmeät ja kaapin huonekalut suoria ja tiukkoja muotoja ilman pienintäkään vihjeen epämiellyttävä koristelu röyhelöihin tai röyhelöihin. Sopii täydellisesti sisäänrakennettuun muotoiluun, hyllyt kaapin sijasta. Kompaktisuus ja käytännöllisyys keskittyvät huomaamattoman läsnäolon vaikutukseen. Pääsääntöä valittaessa on luonnontekstiilit ja luonnonmateriaalit.

"Честная" отделка поверхностей допускает лишь покрытие бесцветным лаком

"Reilun" pintakäsittely mahdollistaa vain värittömän lakan päällysteen

Vastaavasti viimeistely käyttää materiaalien yhdistelmää, esimerkiksi metallia, jossa on puu kaappeille ja lasi betonilla työtasot. Väripaletti on laakoninen ja neutraali. Tässä tyylikkäässä huonekalussa ei käytetä värillisiä aksentteja, joten varjossa valittaessa on otettava huomioon kaikkien esineiden täydellinen yhdistäminen huoneen koristeluun.

Tyypillisesti betoni- tai tiiliseinien koristelu asettaa tiettyä väriä koko sisätilaan. Ei ole yllättävää, että useimmissa brutalismin tyyppisissä huoneissa vallitsevat harmaat sävyt. Naturalness ja puolueettomuus ovat tervetulleita. Voit tehdä kirkkaan kontrastin korostamalla yhden seinän vaaleammalla sävyllä tuoda tuoreutta sisätilaan.

Vihje! Suunnittelijat suosittelevat kevyempien värejä, sillä tyyliin on ominaista synkkä ja kylmä ilmapiiri. Tumma väri lisätään hyvin huolellisesti, muuten huone tulee täysin epämukavaksi.

Valkoisen värin ja panoraamanäkymät päivittävät sisustuksen

Valkoisen värin ja panoraamanäkymät päivittävät sisustuksen

Valaistus ja sisustus

Luonnonvalon läsnäolo brutalismilla on erityinen rooli. Hänen läsnäolonsa on tärkeä osa stylistisen tyylin luomisessa. Päätoiminnon lisäksi auringon säteet ovat eräänlainen luonnollinen koriste. Kylmässä betoniseinässä oleva valo luo ainutlaatuisen vaikutelman, joten huone tarvitsee mahdollisimman monta ikkunaa.

Puun ja betonin yhdistelmä luo jäljittelemättömän kuvan

Tyylikäs puu- ja betoniyhdistelmä brutalismissa

at valaisimien valinta voit keskittyä minimalistinen suuntaus, joka ei myöskään siedä ylilyöntejä. Valolaitteiden, kuten useimpien sisustuselementtien, ei pitäisi herättää huomion itsestään. Sopivia ovat yksinkertaiset metalli- ja lasikuitujalat, jotka on ripustettu ketjuihin, ne sopivat orgaanisesti tämän tyyliin.

Tekstiilien valinnassa on parempi ottaa etusija sileät verhot ei hauskoja. Kirkkaat kuvat ja röyhkeät kuviot eivät ehdottomasti sovi kovaan ja kovaa brutalismiin. Jos olohuone tai makuuhuone on valmistettu, niin abstrakti maalaukset näyttävät seinälle laakonissa puitteissa. Sisustustuotteiden, kuten huonekalujen, läsnäolon on oltava hyvin vähäistä. Kaikenlaiset matkamuistot, taskut tai hahmot aiheuttavat sekaannusta, mikä ei ole hyväksyttävää tässä tyylissä, mikä vaatii ihanteellista järjestystä ja tilaa.

Vihje! Käytä koriste-esineitä luomaan kirkkaan värin aksentti. kuvat, huntu tai verhot voivat virkistää sisätilaa ja lieventää hieman tyylien vakavuutta.

Salonin ikkunoiden puute korvataan kirkkailla kalusteelementeillä ja valtavasti keinovalaistuksella

Matkustamon ikkunoiden puutetta kompensoivat kirkkaat kalusteelementit ja lukuisat keinotekoisen valaistuksen lähteet

Brutalismi sisustuksessa: sisustuksen suunta ja materiaalit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =