U stilu Provence, mliječne nijanse prevladavaju, materijali od prirodnog drva i cvijeća u posudama kao ukras

U stilu Provence, mliječne nijanse prevladavaju, materijali od prirodnog drva i cvijeća u posudama kao ukras

Ulazna dvorana u Provence stilu - Suvremeno, udobno rješenje za vaš dom. Poznavanje s bilo kojim stanom ili kućom uvijek počinje hodnik, tako da je tako važno da je prvi dojam netaknuta i postavlja goste i članove kućanstva na pozitivan način. I vrh stručnjaka, ako stilu vašeg koridora naglasit će cjelokupnu stilizaciju cijelog stana, ne razlikujući se od ostatka interijera.

 • Prednosti Provence stila u hodniku
 • Mogući nedostaci stila
 • Glavne značajke 
 • Raspored namještaja u hodniku
 • Zidni ukras
 • Dizajn podnih obloga
 • Strop u hodniku
 • Male stvari i pribor
Namjeątaj za mini namještaj od IKEA

Namjeątaj za mini namještaj od IKEA

Style Provence - jedan od najomiljenijih pri stvaranju interijera kuhinja ili spavaća soba. Međutim, mnogi, nakon što su uredili ugodne dnevne sobe u ovoj vani, zaboravite na hodnik. Međutim, ona bi trebala biti kombinirana u stilu s ostatkom prostora u kući. Inače, postoji svibanj biti osjećaj neravnoteža.

Nije potrebno pozvati profesionalnog dizajera da se bavi svim suptilnostima stvaranja takvog interijera u hodniku. Naoružani našim savjetima, s određenom vrijednošću, možete se uspješno nositi s ovim!

Organska slika s brojnim atributima francuskog sela

Organski stil s brojnim atributima francuskog sela

Prednosti Provence stila u hodniku

Prije nego što odlučite ponovno stvoriti moderan Provence u svom koridoru, trebali biste pažljivo izmjeriti prednosti i nedostatke. Puno u ovom pitanju pojedinačno, ali možete prepoznati nekoliko pozitivnih i negativnih karakteristika ovog stila interijera.

Počnimo s pozitivnim trenucima:

 1. Prvo, Provence je jedan od najlakših za stvaranje stilova. Uostalom, pribor i unutrašnji predmeti za njega lako se mogu pronaći u bilo kojoj relevantnoj trgovini. Stoga se dvorana u stilu Provence može kupiti gotovo spremna.
 2. Drugo, Provence ima ugodnu paletu boja. Ovdje vas i roze, i meka žuta, i lavanda, i plava, i utišao zelenkaste nijanse. Ove boje smiruju izgled i stoga izgledaju sjajno u spavaćoj sobi, u kuhinji i, naravno, u hodniku. Oni će ga olakšati, a ta kvaliteta, kao što je poznato, posebno je vrijedna za hodnik u kojem nema prozor.

Osim toga, interijera u stilu Provence izdržljiv. Uostalom, većina predmeta izrađena je od drveta, koja ima praktična svojstva. Osim toga, ovaj materijal je ekološki prihvatljiv.

Mogući nedostaci stila

Međutim, pri odluci o rekonstrukciji hodnika u stilu Provence, potrebno je uzeti u obzir moguće negativne aspekte. Ovaj je stil vrlo popularan i stoga se može činiti pretučenima. No, većina ljudi još uvijek želi stvoriti spavaća soba u stilu Provence ili kuhinja. Stoga će hodnik u stilu Provence izgledati vrlo originalno. Ovu jedinstvenost možete naglasiti još više, razrjeđivanje tradicionalne Provence s modnim kontrastnim detaljima, o čemu ćemo raspravljati u nastavku.

Snježno-bijeli ukras s modernim elementima

Snježno-bijeli ukras s modernim elementima

Savjet! Međutim, s ovim stilom trebali biste biti oprezni, inače riskirate umjesto profinjenog interijera u duhu rustične Francuske kako biste stvorili atmosferu ormara bake. Stoga je preporučljivo razrijediti ovaj interijer s kontrastnim pojedinostima.

Obilje svježeg cvijeća obilježava odabrani stil

Obilje svježeg cvijeća obilježava odabrani stil

Glavne značajke stila Provence

Style Provence je stil koji je, možda, najlakše razlikovati od ostatka. Jedina nijansa je da se to lako zbunjuje country stilu, Međutim, ta područja dizajnerske misli toliko su slična da samo profesionalci mogu vidjeti razliku između njih.

Savjeti i značajke dizajna:
 1. Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti

  Pastelna paleta boja (preferiraju meke ružičaste, prigušeno-žute, svijetlo plave, bež, vrhnje, bijelog cvijeća, itd.).

 2. Predomincija prirodnih materijala (osobito drva).
 3. Ljubav za cvjetni uzorci (oni mogu biti na bilo čemu - od kutije za razne sitnice do slika uklesanih na cipelu).
 4. Prisutnost starih stvari;
 5. Prevalencija tekstila iz prirodnih tkanina: pamuk, pamuk, itd.

Stvaranje bilo kojeg stila interijera, potrebno je razmišljati na najmanji detalj. Stoga, razmotrite značajke ukrašavanja stropa, podova i zidova zasebno.

Raspored namještaja u hodniku u stilu Provence

Namještaj u hodniku u stilu Provence treba pažljivo odabrati. Kao rezultat toga, trebali biste dobiti praktički bez težine, prozračna soba. Stoga, ne smije se skupljati s predmetima. U hodniku ne bi trebalo biti ništa suvišno. Dolje s nezgrapanim ormarima i rubovima!

Jasno je, bez ormar u hodniku ne upravljati. Stoga, pokušajte ga uklopiti što je više moguće organski u unutrašnjost sobe. Da biste to učinili, koristite ormar u hodniku u stilu Provence bijele boje ili u istoj sjeni kao i ostatak interijera. To će postići učinak prozračnosti.

Minimalna količina namještaja prikladna je za gledanje u malu sobu

U maloj sobi prikladno je imati minimalnu količinu namještaja

Savjet! upotreba vješalice u hodniku u stilu Provence - zamijenit će vam prostrane ormare i prikladan je za spremanje sezonske odjeće koju stalno koristite.

Nemojte štetiti unutrašnjosti hodnika mala škrinja i prostor za pohranu cipela. Dobro smješten ogledalo može stvoriti čuda s dimenzijama čak maleni hodnik - vizualno će proširiti sobu. Za to je bolje odabrati modele s okviri od kovanog željeza s obrascima koji se besprijekorno uklapaju u unutrašnjost Provansa.

imenovanje foto cijena
Polica za šešire Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 4 499 ₽
Kupi sada
"Visoka" polica za cipele Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 1 999 ₽
Kupi sada
Klupa s policama za cipele Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 5 499 ₽
Kupi sada
Modul za pohranu cipela Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 6 999 ₽
Kupi sada
Slušalica s odjeljkom za spremanje vanjske odjeće i obuće Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 3 999 ₽
Kupi sada
Klupa s policama za cipele izrađene od masivnog drva u bijeloj boji Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 4 999 ₽
Kupi sada
Ured / ormar. Prikladan komad namještaja s kojim su cipele uvijek pri ruci, ali ne i na vidiku Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 6 999 ₽
Kupi sada
Vješalica od masivnog drveta pružit će idealan red u hodniku Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 3 299 ₽
Kupi sada
Ured u tri odjeljka ne zauzima puno prostora u hodniku Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 7 999 ₽
Kupi sada
Kovanog polica za cipele, koji će staviti do osam parova Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti 999 ₽
Kupi sada

Zidni ukras

Ovdje vrijedi pridržavati se pravila glavnog dizajna: vizualno proširiti sobu, trebali biste koristiti svijetle boje i obrnuto. Naravno, za hodnik, koji je bez prirodne svjetlosti, svijetle boje, koje su tipične za stil Provence, bit će dobrodošle. Ovo je važno, s obzirom na stvarnost modernog mali apartmani. Koridori u njima često su neopravdano uski. I mogu se vizualno povećati svjetlosnim bojama.

Ugodne plave boje u kombinaciji s bijelom karakteriziraju Provence

Ugodne plave nijanse u kombinaciji s bijelom u stilu Provence

Ideja! Izvrsna alternativa pozadini može biti slikanje zidova ili izbor pozadine za slikanje. U tom slučaju postići ćete jedinstvenu hladovinu.

Međutim, ako ste kreativni i ne bojite se eksperimenata, zašto ne kombinirati pozadinu različitih tekstura i crteža? Na primjer, određeni dijelovi zida mogu se identificirati uz pomoć svjetlijih pozadina u cvijetu. Ovo je vrlo moderan trend u posljednje vrijeme.

Elegantna slika seoske kuće

Elegantna slika seoske kuće

Također možete igrati sa teksturom pozadine. Ne moraju nužno biti glatke, ali mogu imati konveksne uzorke, na primjer, volumetrijske boje.

Još jedan modni trend, čija uporaba samo naglašava odabrani stil, - ukrašavanje dna zidova s ​​pločama ili pločama. Posebno stil Provence je prikladne ploče, obojane u bijeloj ili prirodnoj boji.

Prednost prirodnih tkanina i materijala za doradu

Prednost prirodnih tkanina i materijala za doradu

Dizajn podnih obloga

Kako bi se ponovno stvorio stil Provence na najrašireniji način, posebnu pozornost treba posvetiti katu. Za to je prikladno kao linoleum, i parket ili ljuskav. Glavna stvar - pokriti najviše poput prirodnog stabla.

Savjet! Style Provence zapravo ne cijeniti takva rješenja za pod, poput laminata i linoleuma. Međutim, s obzirom na trenutnu stvarnost, možete ići nekim slobodama i priuštiti takav pokrov. Samo bi trebalo izgledati maksimalno prirodno. Do danas, možete kupiti laminat, koji u izgledu nije niži od parketa.

Parket od prirodnog drva - jedan od obveznih elemenata za dizajn određenog stila

Parket od prirodnog drva - jedan od obveznih elemenata za dizajn određenog stila

Poseban glamur vaš će vestibul dobiti ako koristite premaz s učinkom umjetno starih materijala. Međutim, s ovom tehnikom, trebate biti oprezni da nemate osjećaj neuredan. Vrlo organski će izgledati i pločice u hodniku. Ovaj materijal idealan je za ponovno stvaranje stila Provence.

Izvorni efekt koji ćete postići s pogledom na hodnik keramičke pločice s učinkom starenja.

Međutim, treba imati na umu da je to krhka i hladna tvar, tako da mogu završiti samo prag. Tako ćete odrediti mjesto za cipele.

Savjet! Ako ne vjerujete u nešto, bolje je ograničiti konvencionalne premaz, inače rizik za podizanje neprimjeren opcije i pokvariti stil.

Velike keramičke pločice ukrašavaju podu u kućici

Velike keramičke pločice ukrašavaju podu u kućici

Hodnik se može ostaviti bez tepih. No, u ovom slučaju, poseban je uvjet za kvalitetu premaza, jer će sve njegove nedostatke biti vidljive.

Savjet! Ako želite dvoranu učiniti ugodnijim i toplim, to će vam pomoći mali tepih. Odaberite ne-kompaktne modele s malom hrpom. Prevelika hrpa sakuplja previše prašine.

Topli pod prirodnih materijala ne zahtijeva podne prostirke

Topli pod prirodnih materijala ne zahtijeva tepiha

Strop u hodniku

S obzirom na strop, sve je ovdje jednostavnije. Možete koristiti uobičajene opcije. Međutim, bolje je davati sklonost matiranim stropovima, ostavljajući sjajan izgled glamura za više zanimljivih interijera.

Ako se ne želite ograničiti na standardna klasična rješenja, uzmite u obzir sada moderan inačicu ukrasne grede. Alternativno, možete koristiti stropni ukras s drvenim pločama. Međutim, ovo je nepotrebno naporna opcija.

Posebnu pozornost treba posvetiti luster. Trebao bi biti jednostavan: stil Provence ne prihvaća glamur i sve vrste užitaka. Obratite pozornost na lustere s krivotvorenim elementima i uzorcima. Pogotovo ako se kombiniraju s sličnim detaljima na zrcalu. Nije loše, ako nadopunite središnje rasvjetne svjetiljke ili stolnu svjetiljku. Potonji se mogu staviti na komodni ormar.

Savjet! Budite oprezni s drvenim stropovima. Ako odlučite o ovoj opciji, trebali biste se ograničiti na korištenje drvenih ploča na zidovima, inače će soba sličiti kućica ili kupka.

Zanimljiva tekstura stropova privlači pažnju

Moderan provincijski šik

Ulazna dvorana u stilu Provence: trivijalnost i pribor

Dizajn dvorane u stilu Provanse kao nitko drugi ne prihvaća prisutnost svih vrsta dlačica koje mogu transformirati čak i većinu akademskih interijera. U rasporedu interijera i pružanju udobnosti, sljedeće lijepe detalje pomoći će vam:

 1. kutije za spremanje malih stvari;
 2. ukrasni jastuci, razbacano banket ili otoman;
 3. ogledala s okvirima s uzorkom;
 4. komada ladica sa starim olovkama itd.
 5. različite umetke iz vitraž, epoksidna smola i drugih prirodnih materijala.

Svojom hodniku možete dati određenu selo šik, stavljajući veliku vazu s divljim cvjetovima na pod. Međutim, posebnu pažnju treba posvetiti njegovoj lokaciji. Potrebno je staviti na takav način da ne utječe na odvođenje i nošenje cipela.

Savjet! Razmislite o ukrasu ulaza i unutarnja vrata. Ukrasite ih namjerno jednostavnim vijencima grubih grana. Za njih, ovisno o sezoni, možete bezbrižno priložiti cvijeće, plod ili plod. I kakav fantastični let imat ćete za novu godinu!

Nedavno je moderan kombinirati različite stilove u unutrašnjosti, stvarajući eklekticizam. Interijer u stilu Provence može se uspješno razrijediti elementima drugih smjerova kako bi se naglasio suvremeni dekor. Dakle, Provence je savršeno kombiniran s rješenjima poput rustikalnog, šik šik i zemlja. Možete koristiti i dekor elemente, posuđene iz potkrovlje. U svakom slučaju, nakon što ste odlučili na takav eksperiment, trebali biste pažljivo razmišljati o svemu, inače riskirate razbijanje cijelog dizajna.

Relevantni pribor pomoći će vam da ponovno stvorite odabrani stil

Pribor naglašava odabrani stil

Predvorje u stilu Provence je zanimljivo, relevantno rješenje. Međutim, obvezuje se pridržavati susjednih stilova u unutrašnjosti drugih prostorija. Inače, ni vi ni vaši gosti neće biti impresionirani jedinstvom prostora, a razlike u stilovima će smanjiti vaše oči. Stoga, razmislite o interijeru hodnika u istom stilu s drugim sobama.

Dvorana u stilu Provence: kako odabrati pravi namještaj za hodnik i sve tajne francuske udobnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 47