Dizajn koridora treba odgovarati općem smjeru dizajna cijelog stana

Dizajn hodnika trebao bi odgovarati općem dizajnu stana

Skandinavske zemlje su poznate po kratkom ljetu, hladnoj klimi i ozbiljnoj snježnoj zimi. Sjeverni narodi su naučili stvoriti unutrašnjost koja kompenzira klimatske značajke. Oni koji imaju puno zajedničkog s Skandinavcima, u svojoj kući mogu ostvariti jedinstveni, ali prepoznatljiv spektakularni stil. Glavna značajka Skandinavski stil - bijela boja. On je taj koji stvara atmosferu savršene čistoće, osjećaj prostranog prostora i daje svijetlo raspoloženje. Snjegobijeljeni tonovi, dominirajući na završetku, lako se suočavaju sa svojim zadatkom kako bi maksimizirali sobu, preplavljujući svjetlost čak i najtamnijih i uskom predvorju.

 • Ima skandinavski stil
 • prednosti
 • Varijante i kombinacije
 • Odabir namještaja
 • Važne pojedinosti
Skladna kombinacija nijansi i materijala koji se koriste kao dekor

Skladna kombinacija nijansi i materijala koji se koriste kao dekor

Ima skandinavski stil

Čip stila može se nazvati korištenjem prirodnih materijala. Apsolutni favorit Skandinavska stilistika priznat drvo. Stanovnici teških sjevernih zemalja tako su voljeli ovaj materijal da ga često koriste u svom prirodnom obliku bez tretmana bojom ili lakom.

Tradicionalni interijer u"снежном" стиле

Tradicionalni interijer u "snježnom" stilu

Dizajn koristi jednostavne geometrijske oblike u kombinaciji s umjerenim dekorom. Zidovi i stropovi trebaju biti glatki i glatki s minimalnom količinom tekstila. I namještaj je praktičan i kompaktan. Svjetlost, jednostavnost i prostranost glavna su obilježja stila.

Savjet! Ako je ulazna dvorana dovoljno prostrana, podijelite ga u nekoliko zona. Da biste to učinili, boja baze razrijeđena je kontrastnim tonovima - siva, smeđ ili trešnje.

Nekoliko obojenih elemenata stvara ugodniju atmosferu

Nekoliko obojenih elemenata stvara ugodniju atmosferu

prednosti

Planirajući započeti s popravkom, većina nas je obratila pažnju dvorana. Možda zato što nije puno vremena proveo. Ili možda zato što je ona "u sjeni". Međutim, hodnik je neka vrsta "lica" stana, gdje su gosti dobrodošli. Ovo je prva stvar koju svatko vidi kad dođe kući, a posljednji kada napušta. Stvaranje "parade" ne zahtijeva toliko truda i troškova koje skandinavci mogu dokazati izmišljanjem vlastitog jedinstvenog stila.

Tajna popularnosti skandij stilu kako kod kuće tako i širom svijeta, glavna je prednost:

 1. jednostavnost i jednostavnost implementacije;
 2. mali trošak ideje;
 3. nema ograničenja na snimci;
 4. mogućnost brzih promjena u unutrašnjosti;
 5. širok izbor dizajnerskih ideja.
Jasne linije i bijele boje - klasični detalji"морозного" стиля

Jasne linije i bijela boja - klasični detalji "frosty" stila

Za vlasnike malih hodnika Skandinavski stil pravi je trag. Uskim koridorima, Nedostatak prostora za namještaj i nedovoljno osvjetljenje lako se i lako korigira svjetlo ukras i ergonomski namještaj.

Savjet! Skandinavski se stil može mijenjati, naglašavajući pod tamnom bojom. Ako je hodnik mali, onda je bolje koristiti samo svijetle boje, jer tamno vizualno sužava sobu.

U uskoj, bijeloj sobi možete primjenjivati ​​kontrastne dekorativne tekstilije

U uskoj, bijeloj sobi možete primjenjivati ​​kontrastne dekorativne tekstilije

Varijante i kombinacije

Ulazna dvorana u skandinavskom stilu kombinacija je drveta s dominantnom bijelom bojom. Specifičnost prostorije je da je ulazna dvorana, u pravilu, prilično mračna. Posebno u apartmanima, jer nedostatak prozora onemogućuje korištenje prirodnog svjetla. Stoga su bijeli tonovi na kojima se temelji skandinavski stil pravi spas.

Savjet! Klasično rješenje za završnu obradu zidova bit će bijelo bez obzira na izbor materijala - tapeta, boje ili ukrasne ploče.

Raspored kreativnih prozora u privatnoj kući

Raspored kreativnih prozora u privatnoj kući

Osim nedostatka svjetlosti, ne smijemo zaboraviti i na još jednu važniju značajku hodnika: kat najprljavije sobe treba više pažljivije skrbi. Obilježja stila stabla izgledat će sjajno ne samo na zidovima, već na podu, ali je nepraktična.

Važno! Podne obloge treba biti otpornije na vlagu i prljavštinu, tako da možete koristiti drvo umjesto drva pločica u crno-bijeloj boji ili ljuskav, savršeno oponašajući stablo. Učinak je gotovo isti, a rad je puno lakši.

Osnovna bijela boja može se malo razrijediti tako da soba nije previše "sterilna". Zelene boje će dati lakoću i zajedno s drvetom približiti prirodu. Ako želite dodati toplinu, možete se povezati žuta boja. Ljubitelji neutralnih, mirnih tonova savršeno su prilagođeni svim vrstama varijacije bež, koji se razlikuje po svojoj toplini i gostoljubivosti, te je također savršeno u kombinaciji s drvetom.

Zelene nijanse će razrijediti snježnu unutrašnjost

Zelene nijanse će razrijediti snježnu unutrašnjost

Savjet! Ako nema mogućnosti obraćanja dizajnerima, skandinavski stil postaje optimalna odluka, s obzirom na to da se njezina izvedba čak i početnik će konzultirati.

Skladna spajanje stilova u maloj sobi

Skladna spajanje stilova u maloj sobi

Odabir namještaja

Skandinavski stil razlikuje se po svojoj funkcionalnosti i sažetosti, što znači da zahtijeva jednostavnost i ergonomiju u odabiru namještaja. Klasično rješenje ostaje vješalice, stolovi i stolice drva, ali navijači suvremenog dizajna mogu odabrati namještaj od stakla, šperploče, pa čak i aluminija.

Savjet! Savršeno rješenje bit će sve vrste transformatori u obliku Noćni stolovi ili poseban kit koji obavlja funkciju vješalice, stolice i postolja za cipele.

 • Prilikom odabira namještaja trebate se usredotočiti na osnovni koncept stila - jednostavnost i skromnost. Nijedna pompozna i skupe stvari, naglasak bi trebao biti na primitivnim elementima malih dimenzija.
 • Namještaj ne smije zauzeti puno prostora, jer je glavna prednost slobodnog prostora prostorije.
 • Šifoneri, stolovi i ormari ne moraju biti rezbareni i masivni.

Na bilješku! Važan element svakog hodnika - ogledalo - naravno, tu su i sjevernjaci. Ogledalo u skandinavskom koridoru Također se izvodi u strogom stilu, bez orniranog okvira. Može biti i zid i otvoreni, glavna stvar je odabrati veću veličinu jer osim neposrednog zadatka zrcalo također obavlja funkciju širenja prostora. Ako je u hodnik na mjesto ormara, onda će ogledalo izgledati sjajno na vratima ormarića.

Prekrasna i kompaktna raspored svega što je potrebno za hodnik

Kompaktan raspored svega što je potrebno u hodniku

Savjet! Ako omogućite snimke hodnika, možete ih postaviti malom kaučom, osmanlijama ili klupama. Vrlo je prikladan i dodaje "sjeverni minimalizam" dodir gostoljubivosti.

Mali kauč ili klupa bit će vrhunac vašeg koridora

Mali kauč ili klupa bit će "vrhunac" vašeg koridora

Važne pojedinosti

Unatoč suzdržavanju od sjevernog stila, ako želite, možete revitalizirati interijer s različitim elementima dekor. Uz crtanje prirodnog stabla, koji djeluje kao vođa, bilješka egzotičnosti i dalje treba biti prisutna. Može postati sve ista praktičnost jer zidovi u hodniku ne postoje za ljepotu. Zašto ne koristiti slobodan prostor?

Savjet! Objesite na zid sjajnom šeširu ili kišobranu - to će biti vrlo "vrhunac" sobe, koja je bila tako nedostajala.

električna hodnik osvjetljenja - to je obično jedini izvor svjetlosti. Prednost se daje malim stropnim svjetlima ili Ugrađene podesive LED diode. Ako je potrebno, možete dodati zidne ograde. Glavna stvar je ne koristiti staklo u boji, poštovanje tradicijama i fokusiranje na prirodno svjetlo.

Tekstilima skandinavci ne osjećaju tople osjećaje, pa čak i ako postoje prozori u hodniku (što je rijetkost), slijep, od zavjesa. Stoga se jedini tekstilni zastupnik može smatrati skromnim tepih ili staze na podu. Kao bojanje, možete pokupiti sjevernu temu ili keltsku figuru koju vole Vikinzi.

Savjet! Ako želite potpuno podnijeti stil u hodniku, možete ga koristiti kao ornament retro plakat ili crno-bijela fotografija. Za više praktičnih prijelaza stane zidni satovi ili kompaktne police.

Hodnik u skandinavskom stilu: tajne lakoničnog i funkcionalnog ulaznog prostora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1