Az önjáró hómarót egyszerűen egy gyermek is kezelheti

Az önjáró hómarót egyszerűen egy gyermek is kezelheti

A hólugárzó benzin önjáró, amelynek minősége és ára gyakran megtalálható a hálón, nagyon népszerű. Az első hó sokat szeret, de minden boldogság elpárolog, amikor az udvar sodródik, és a garázsban teljesen blokkolva. Sok férfi találkozott, hogy milyen nehéz megásni garázskapu több téli nap után. De ha tiszta vagy bíróság a hó segítségével egy hóautó, nem lapát, ez a folyamat több percet vesz igénybe, és nem lesz nehéz.

Tartalom:

 • Hogyan működik a hó eke?
 • előnyök
 • típusok
 • Értékelés és árak
 • Hogyan válasszunk megbízható hóteret?
Egy hatalmas vödörvel ellátott, hatalmas hómaró alkalmas nagy terület tisztítására

Egy hatalmas vödörvel ellátott, hatalmas hómaró alkalmas nagy terület tisztítására

Hóventilátor, amely egy tisztító kefét tartalmaz

Hó szórófej tisztítókefével

Egy modell hómaró élénk színekben

Snowplow modell élénk színekben

Lánctalpas hófúvó otthonra

Lánctalpas hófúvó otthonra

Könnyű, erőteljes és kényelmes hómaró kis területeken

Könnyű, erőteljes, kényelmes hóágyú kis területek számára

Még a hó tisztítására szolgáló gépek között is jobb példányok vannak. Tehát a legmegfelelőbb választás az önjáró modellek. Fő előnye, hogy a mozgáshoz nincs szükség külön erőfeszítésre, függetlenül mozognak, és a személynek csak egy bizonyos irányba kell irányítania a gépet. De mindazonáltal a piacon a hótakarékos autók önjáró modellek különböző gyártók hatalmas mennyiségben. Segítünk Önnek a legjobb kiválasztásában.

Hóeltakarító gép kétlépcsős hófelszabadító rendszerrel

Hóeltakarító gép kétlépcsős hófelszabadító rendszerrel

A hólugárzó benzin önjáró, amelynek minősége és ára évről évre változik, kiváló alternatívája a klasszikus hófúvó gépeknek. A bőség csodálkozik, ugyanakkor zavart okoz. Nehéz eldönteni, melyik autó jobb. A snowplow-k különböző kialakításúak, a löket és a csavar típusai. A kiválasztásnál fontos, hogy figyeljen ezekre a gépalkatrészekre, mert funkcionalitásuk függ a végzett munka minőségétől.

Egy ilyen otthoni segítővel gyorsan és hatékonyan megszabadulhat a hófúvástól

Egy ilyen otthoni segítővel gyorsan és hatékonyan megszabadulhat a hófúvástól

Hogyan működik a hó eke?

Az önjáró hótechnika könnyen használható. Mozgásban függetlenül, kerekek vagy lánctalpasok segítségével. A hómaró több alapelemből áll: a motor, csavar és csavarokat. A csavarok olyan lyukakkal rendelkeznek, amelyek lyukakkal vannak ellátva. A kúpok szükségesek ahhoz, hogy a legnehezebb és jeges hócsomókat is őröljük. A csigás szállítószalag összetörik a havat, és egyenesen a szivattyúba teszik, majd félretesszük. Ez a folyamat annyira gyors, hogy a hólapátok tulajdonosai, először ilyen gép használatával, eldobják az elavult eszközt.

Hagyjuk el a lapátokat a múltban

Hagyjuk el a lapátokat a múltban

Ami a pályát illeti, hernyó vagy kerekes. Mindegyik fajta mozgás kényelmes a maga módján. A Caterpillar benzin önjáró hómaróját a legjobbnak tartják, mivel hatékonyabbá teszi a tisztítást. Ez annak köszönhető, hogy a hernyók jól tapadnak a felszínhez és megbirkóznak a komplex terepen.

Gyakran talál egy másik nevet az önjáró gépeknek, nevezetesen a "kétfokozatú". Ez a név annak a ténynek tudható be, hogy a rendszer csavarból és járókerékből áll. A járókerék közvetlenül befolyásolja a gép hó szórásának tartományát és minőségét. Így a hó a tisztítás során két szakaszon halad át.

Erős kétlépcsős készülék, amely segít eltávolítani a hótömeget és még a jeget is, anélkül, hogy érezne egyidejűleg a fagy teljes erejét

Erős kétlépcsős eszköz, amely segít a hótömeg eltávolításában, és még a jég is, anélkül, hogy a fagy teljes erőt érezne

előnyök

Az önjáró benzinüzemű hóautó, amelynek véleménye többnyire pozitív, számos előnnyel jár. Ezek az előnyök nem csak a lapát hatásával való összehasonlításból származnak, hanem az elektromos hóeltakarító gépek működésével is. Az otthoni segítők fő előnyei:

Elektromos hómaró egy kis teraszon

Elektromos hómaró egy kis teraszon

 • Nem szükséges erőfeszítést tenni a gép működtetéséhez. Az önjáró mechanizmust csak a szükséges oldali irányba kell irányítani.
 • Hosszú hó szórás. A járókerék különböző konfigurációi lehetővé teszik, hogy a havat legfeljebb 15 m távolságban szabadítsák ki.
 • Abszolút bármilyen hófelület kezelésére képes. A csavarok pengéinek fogai tökéletesen kezelik a jéggel borított hófoltokat is.
 • A hóeltakarítás miatt a nagy területen könnyedén és rövid idő alatt megtisztíthatók.
Önjáró hóautó benzinnel, nagy vödörrel

Önjáró hóautó benzinnel, nagy vödörrel

 • Önjáró járművek esetén a vödör szélessége eléri a 80 cm-t, ami lehetővé teszi, hogy időnként megragadhassák a hómennyiséget.
 • Annak ellenére, hogy az önjáró hómarók nagy tömeggel (80 kg-ig), a gép még jó mozgástartalommal rendelkezik.
 • A benzinmotoros hófúvók sokkal hatékonyabbak, mint az elektromos hajtások.
 • A benzin hófúvók drágák, de a magas ár nem számít, mert az ilyen gépek tartósak. Számukra nem lesz nehéz összetettségű helyszínek feldolgozása.
Minőségi drága berendezések évekig szolgálnak majd Önnek

Minőségi drága berendezések évekig szolgálnak majd Önnek

Sok modern modelleket is talál, amelyek kiegészítik a kiegészítő funkciókat. Gyakran vannak olyan autók, amelyek fűtött fogantyúval vagy fényszórókkal vannak felszerelve. A fényszórók még a sötétben is tisztíthatók.

Ha tetszik a kerekes snowplows, akkor kiválaszthatja a gumiabroncsokat projektorokkal, és többször is csökkenti a csúszást. A terület tisztítására nem csak a hó, hanem a szemét is, a hótakarók gyakran kefével vannak felszerelve. De a legmegfelelőbb, ha a gépet kerekekkel és pályákkal ellátott reteszelőrendszerrel látják el. Így a hólövedék bekapcsolásához nem kell erőfeszítést alkalmazni, csak nyomja meg a gombot.

Fényszórókkal ellátott Snowplow modell és kioldott differenciálzár

Fényszórókkal ellátott Snowplow modell és kioldott differenciálzár

típusok

A hógolyók elve mindig ugyanaz, függetlenül attól, hogy milyen gépet vásárol. De nagymértékben a készülék használatának kényelmét érinti a motor típusa, a löket és egyéb adatok. Háromféle hómaró van az osztályban:

 • Tüdőben. Kis súlyuk van, és képesek kisebb méretű területeket kezelni.
A hómaró egyszerű változata műanyag csavarral

A hómaró egyszerű változata műanyag csavarral

 • Átlagos. A gépek kényelmesen használhatók otthoni használatra, beleértve a kisebb paraméterekkel rendelkező hajógyárakat is. Erõsebbek, mint a fény, de nem profi.
Az átlagos benzines hógolyó fényszórókkal és kis sílécekkel a zsaluhoz rögzítve

Az átlagos benzinüzemű hóesőgép a fényszórókkal és a vödörhez csatolt kis sílécekkel

 • Nehéz. Ez a technika hihetetlenül erőteljes, képes megkerülni a hófúvókat, és hosszú időn keresztül nem sikerül. Ugyanakkor az ilyen típusú motoros motorok magas áron vannak. Mert csak érdemes megvenni nagy területeken.
Erőteljes hóeltakaró nagy vödörrel és hosszú távú hóval

Erőteljes hóeltakaró nagy vödörrel és hosszú távú hóval

A következő, ugyanolyan fontos elem, amelyet a hómarók fajokká válnak, a csiga. Többféle lehet:

 • Műanyag. Ez a típusú csavar nagyon könnyű és szinte nincs hatással a szerkezet teljes súlyára. Ez a design nagyon szelíd, és elszakadhat a nehéz és kemény hó kluboktól. Ezért ez a vödör alkalmas frissen lehullott hó, bolyhos és könnyű betakarításra.
Műanyag csiga egy kis hóekén, kis területen végzett munkákhoz

Műanyag csiga egy kis hóesőben, hogy kis területen dolgozzon

 • Metal. A fém maga garantálja a megbízhatóságot. De a gyártók gyakran gumival vannak bevonva, és ez extra erőt ad. A csavart mind puha, mind pedig nedves hóval korrigálják.
Minőségi fém csavar egy hernyó hómaróján

Minőségi fém csavar egy hernyó hómaróján

 • Steel. Gyakran jeges vagy spirál alakul ki. Egy ilyen gép eltávolíthatja a jéggel fedett hófoltokat is, nem törik meg és nem okoz repedéseket.
Acélcsiga. A csavarok vágóélének agresszív fogai vannak

Acélcsiga. A csavarok vágóélének agresszív fogai vannak

Tipp A fogaskerekek használata során fontos megjegyezni, hogy agresszív a díszítő burkolólapok és a padlóburkolatok számára: megkarcolódhatnak, vagy akár megrepedhetnek.

Önjáró hómaró a benzin InterBank SMB-550 orosz gyártás

Önjáró hómaró a benzin InterBank SMB-550 orosz gyártás

Egy önjáró hóventilátor is kétféle típusú, a hóeltakarító rendszer szerint. A kétlépcsős rendszer a legnépszerűbb. A készülék forgó mechanizmussal - járókerékkel van felszerelve. Ő viszont különleges késekkel foglalkozik, amelyek kezelik a havat. Ezeknek a pengéknek köszönhetően a hó részei nagy távolságra vannak kitéve.

Ami a háromlépcsős rendszert illeti, tökéletes a nagy területekre, mivel ez a legelhúzódóbb. Van egy olyan rendszer, amely három csigaházból áll: két mindkét oldalon és egy a középpontban. Ez növeli a tisztítási teljesítményt és növeli a termelékenységet.

A hómaró típusának kiválasztásakor fontos figyelembe venni az egyes részeket, mert a munkájuk függvényében a hó eltávolításának minősége függ.

Háromfokozatú Hóelzáró Cub Cadet 526 HD SWE 4,7 l üzemanyagtartállyal

Háromfokozatú Hóelzáró Cub Cadet 526 HD SWE 4,7 l üzemanyagtartállyal

Hómaró benzin önjáró: minősítés és árak

Egy önjáró benzinmotoros hóágyú, amelyet most már nem csak szaküzletekben, hanem az internetes szupermarketekben is meg lehet vásárolni, már régóta népszerű. Ez annak köszönhető, hogy ez a fajta hómaró a legerősebb és megbízható. Az ilyen nyilvánvaló előnyök ellenére sok gyártó beszél a gépek érdemeiről. Annak érdekében, hogy megértsük, melyik snowplow a legjobb, érdemes megismerni a minősítést. Jó önjáró hómarót talál Leroy Merlinnél, mert 1923 óta ez a francia cég háztartási készülékeket értékesít. Itt a legnépszerűbb az ilyen hóeltakarító gépek:

 • Wolf-Garten SF 66TE - az elmúlt év legjobb hóeltávolító gépje. A hó nem csak kis területeken, hanem parkokban is tisztítható. Ez a gép legfeljebb fél méter magas és 60 cm-es szélességű hófúvókat képes lekötni. Hideg hó 8-10 m távolságban. A gép egy lánctalpas pályán mozog, amely lehetővé teszi a legnehezebb terepet is. Az ár 108 000 rubelről indul.
Önjáró hernyó-hó kétfokozatú tisztító rendszerrel, a kilövellési helyzet és a reflektor helyzetének mechanikus beállítása

Önjáró hernyó-eke a kétfokozatú tisztítórendszerrel, az elszívó csúszda pozíciójának és a reflektorfénynek mechanikus beállítása

 • A Husqvarna ST 5524 modell, mint az előző hómaró, önjáró. Tökéletes kert, mert képes még a jeges havas területeket is tisztítani. Ez a modell napfénykkel van felszerelve munkára esténként. Az egyetlen hátránya a motor kézi indítása. Az autó ára 99 000 rubelből indul.
A Husqvarna ST 5524 modell egy erőteljes motorral rendelkezik, amely pénzt takarít meg az üzemanyag-fogyasztásra. És mivel az autó jó kormányozhatóságot mutat, és a gumiabroncsok mély védője könnyűvé teszi a pályát, és nem teszi lehetővé a csúszást

A Husqvarna ST 5524 modell egy erőteljes motorral rendelkezik, amely pénzt takarít meg az üzemanyag-fogyasztásra. Az autó jó irányíthatósággal rendelkezik, és a gumiabroncsok mély védője biztosítja a könnyű futást, és nem teszi lehetővé a csúszást

 • A Stiga ST 3255 P fém csavarokkal működik. A markolat szélessége és magassága 55, illetve 40 cm. Ami a sebességet illeti, ez a gép 4-es. Az ár 45 000 rubelről van szó.
A 4/2 sebességváltóval a gépvezérlő rendszer lehetővé teszi Önnek, hogy magabiztosan válassza ki az irányt

A 4/2 sebességváltóval a gépvezérlő rendszer lehetővé teszi Önnek, hogy magabiztosan válassza ki az útirányt

Az itt felsorolt ​​gépek mindegyikének előnyei és hátrányai vannak. De a vásárlók 2016-ban abbahagyták a választásukat. Ha az árak túl magasak, akkor vásárolhat egy önjáró benzinhólyagot.

Hogyan válasszunk megbízható hóteret?

Az önjáró hójárók könnyen kezelhetők, ezért olyan gépet használjon, amely kb. Száz kilogrammot, talán még egy nőt is. És mégis, annak érdekében, hogy a hómaró hosszú időn keresztül kudarc nélkül működjön, felelősségteljes megközelítést kell választania. Ezért fontos figyelembe venni az ilyen jellegzetességeket:

A modern piacon található modellkínálatból választani kell a legjobb megoldást, amely megfelelne az Ön kívánságainak

A modern piacon található modellkínálatból választani kell a legjobb megoldást, amely megfelelne az Ön kívánságainak

 • Teljesítmény. A lóerő, amely a benzin hófúvók teljesítményét méri, befolyásolja a gép teljesítményét és működésének időtartamát. Minél több lóerő, annál erősebb a gép. De érdemes megfontolni azt a tényt, hogy a legerősebb motor sok üzemanyagot igényel. Továbbá, annál erősebb a gép, annál zajosabb működik.
Önjáró kerekes hójáró benzinmotorral és hóeltakaróval 12 helyre

Önjáró hóeltakarító hómaró benzinmotorral és 12 méteres hótakaróval

Tipp Ha kisebb darabokra tervez egy hó eke, akkor ne vásároljon túl erős gépeket. Így menteni a benzint, és nyújtson csendesebb munkát.

Snow-picker - kiváló segítő a hó elleni küzdelemben

Snow-picker - kiváló segítő a hó elleni küzdelemben

 • Csigák. A hótömlőnek ez a része a legfontosabb, mert az az erősségétől függ, mennyire nehéz a részek kezelni a kiválasztott egységet. A csavarok műanyagból, gumiból készült gumiból és acél fogaskerekekből állnak. Az első típus képes tisztítani csak puha havat, a második képes betakarítani nedves, és a harmadik típus a vállán mindenféle hó. Ennek megfelelően annál erősebb a csiga, annál nagyobb a hómaró költsége. Ezért, mielőtt egy autót vásárolna, fontos meghatározni, hogy milyen nehéz a feladat.
 • Az önjáró gépek többféle fokozattal rendelkeznek. Ennek megfelelően a működési sebesség függ az ilyen átviteli sebességtől.
A benzin hóventilátor készülékét

A benzin hóventilátor készülékét

 • A hajtás típusa. A hóesők a kerekeken vagy a pályákon mozognak. A lánctalpas pályát a legjobbnak tartják, mert garantálja a felülethez való jó tapadást. De a fő hátránya az, hogy nem tudják gyorsan megváltoztatni a sebességet.
 • A kezelt területek magassága. Minél magasabb ez a szám, annál vastagabb a hóréteg, amelyet a hómaró rögzíthet.
Hómarók benzin önjáró: minősítés és árak - a snowcracker hernyókkal felszerelve javítja a tapadást a felszínen vezetés közben, ezáltal csökkenti a futási időt és hatékonyabbá teszi a lejtőket

A hóesőgép felszerelése hernyókkal a vezetés közben javítja a tapadást a felületen, így csökkenti a futási időt és hatékonyabbá teszi a lejtőket

 • A kezelt területek szélessége. Ez a jelző mutatja a szalag szélességét, amelyet a készülék tisztítható. Ebből következően az ilyen eszközzel való működés sebessége ettől függ.
 • További funkciók. Gyakran a gyártók további jellemzőket adnak hozzá a szabványos kialakításhoz. Úgy tervezték, hogy egyszerűsítse a munkát. Például a modern hóekék lámpákkal és fűtött fogantyúkkal vannak felszerelve.
A hóeltakarító gép nagyon kényelmes, különösen a jégfelületeken a téli védőeszközökkel felszerelt gumiabroncsok miatt. A fűtéses fogantyú maximális tisztaságot biztosít a hó tisztításakor a téli időszakban

A hóeltakarító gép nagyon kényelmes a manőverezéshez, különösen a jégfelületen, a téli védő gumiabroncsok miatt. A fűtéses fogantyú maximális tisztaságot biztosít a hó tisztításakor a téli időszakban

Mindegyik pontot fontos figyelembe venni a választás során. Végtére is, mielőtt a vásárlás mérlegeli a terület méretét egy vidéki ház, amelyet el kell törölni, valamint az éghajlatot és a megkönnyebbülést. Csak így biztos lehet benne, hogy a benzin önjáró hóeltakarékait, amelyeknek az ára nagyon magas, megfelelően választottak.

Benzin önjáró hóekék: népszerű modellek értékelése és összehasonlítása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2