sadržaj

  • Izgradnja i radne značajke
  • Kondenzator plina s dva kruga: prednosti i nedostaci
  • Zidni plinovi s dva kruga kotlovi: ocjena proizvođača

Plinski kotlovi sustavi grijanja zid s dva zida - prava prilika da se zaštitite od "brige" javnih službi, kako ne biste platili uredne iznose za stvarno hladnoću baterije i pažljivo slušajući šum koji dolazi iz slavine umjesto vruće vode. A ako vlasnici Apartmani samo počinju razvijati autonomne sustave grijanja, a zatim za privatne kuće takvo rješenje u suštini dodaje udobnost za život.

Dvije kružne kotlove izgledaju vrlo elegantno i moderno, što vam omogućuje da odaberete model za bilo koji interijer

Dvije kružne kotlove izgledaju vrlo elegantno i moderno, što vam omogućuje da odaberete model za bilo koji interijer

S takvom suvremenom tehnologijom pružit će svojoj obitelji toplinu i udobnost

S takvom suvremenom tehnologijom pružit će svojoj obitelji toplinu i udobnost

Dva kruga kotla imaju vrlo zanimljivu i moderan dizajn

Dva kruga kotla imaju vrlo zanimljivu i moderan dizajn

Izgradnja i radne značajke

Strukturno, zidni kotao s dva kruga sastoji se od dva kruga i izmjenjivača topline. Prvi krug je zatvoren, djeluje kao krug grijanja, ali kada se otvori toplovodni vod, posebni ventil zatvara sustav grijanja i rashladno sredstvo počinje teći u krug vruće vode. Voda se počne zagrijavati, a zatim dolazi do slavina.

Razumljivo je da u trenutku otvaranja slavine u sustavu kuća grijanje ne radi, i ako koristite toplu vodu dovoljno dugo za tekućine za prijenos topline u njemu mogu uvelike kul. Kada je slavina za toplu vodu zatvorena, ventil radi u suprotnom smjeru, nakon čega sustav grijanja vraća svoj rad u potpunosti.

Moderan bojler vizualno će nadopuniti kuhinjski namještaj

Moderan bojler vizualno će nadopuniti kuhinjski namještaj

Kotao se može nalaziti u bilo kojoj prostoriji u kući

Kotao se može nalaziti u bilo kojoj prostoriji u kući

Budući da su zatvoreni zidni kotlovi za kućno grijanje s dva kruga, oni gotovo uvijek imaju zatvorenu komoru za izgaranje. Zrak se provodi kroz koaksijalni dimnjak - dvostruka cijev, kroz koju se kisik isporučuje izvana i dim je usmjeren prema ulici.

Mnogo je manje uobičajeno instalirati kotao s otvorenom komorom sagorijevanja, iako su jednostavnije u gradnji i mnogo jeftinije. Njihov glavni nedostatak je da za sagorijevanje izravno izlazi iz prostorije, a za uklanjanje proizvoda izgaranja vrlo učinkovit sustav ventilacija i kvalitativni dimnjak. Ako se radi o neovisnom grijanju stana, u praksi takva varijanta je vrlo teško realizirati.

Moderan dvostruki kotao u modernom interijeru

Moderan dvostruki kotao u modernom interijeru

Ispravno usklađeni model postat će moderan dodatak interijeru kupaonice

Ispravno usklađeni model postat će moderan dodatak interijeru kupaonice

Kondenzator plina s dva kruga: prednosti i nedostaci

Glavna prednost dvostrukih kotlova je sposobnost samostalno pružanja najudobnijih životnih uvjeta, osobito u privatnom vlasništvu kuće. Budući da je proizvodnja zidnih plinskih kotlova relativno nova, gotovo svi modeli na tržištu predstavljaju svojevrsni koncentrat najnaprednijih i inovativnijih tehnologija u području toplinskog inženjeringa. Stoga - visoka učinkovitost (visoka učinkovitost) i sigurnost.

Oni su dizajnirani za unutarnju ugradnju kako bi se smanjio gubitak topline pri transportu tople vode potrošaču (duljina cjevovoda s toplom vodom od kotla do dizalice ne smije biti veća od 7 m). Stoga su vrlo kompaktni, ali mogu biti opremljeni cirkulacijskim pumpama, ekspanzionim spremnikom, termometrom, manometrom i različitim senzorima koji pružaju sigurnost. Međutim, kompaktnost plinskog kotla ima obrnutu stranu - relativno mali kapacitet, djelotvoran je za grijanje soba ne više od 200 m2.

Modeli zidnih kotlova su vrlo kompaktni i vrlo lijepi

Modeli zidnih kotlova su vrlo kompaktni i vrlo lijepi

Plinski kotao s dva kruga skladno se uklapa u unutrašnjost kuhinje

Plinski kotao s dva kruga skladno se uklapa u unutrašnjost kuhinje

Ako govorimo o nedostatcima, onda, prije svega, treba točno promatrati kapacitet kotla za grijanje vode. Putovnica proizvod naznačeno o kakvoj vrsti potrošnje vode obračunava model, a ako je slab, a topla voda može biti samo dovoljno da osigura unos vode točku, primjerice u kuhinji (ili više, ali u ovom slučaju to je još uvijek moguće koristiti samo toplu vodu na jednom mjestu, drugim riječima - možete oprati posuđe, ali ne možete prihvatiti tuš). Ako je protok vode veći od protjecane struje vode, korisnik neće dobiti potrebnu temperaturu vode. Da biste to izbjegli, možete dodatno instalirati spremnik za toplu vodu koji će nadoknaditi deficit.

Savjet! Kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje jednog slavina, kapacitet kotla trebao bi biti oko 6,6 litara u minuti (oko 400 litara / h), za dva ulaza vode, a produktivnost bi trebala biti dvostruko veća.

Kotao se može uklopiti u kuhinjski namještaj i to uopće neće biti vidljiv

Kotao se može integrirati u kuhinjski namještaj i bit će potpuno nevidljiv

Kotao laconic dizajn u unutrašnjosti kuhinje

Kotao laconic dizajn u unutrašnjosti kuhinje

Napomenimo i druge nedostatke:

  • ovisnost o energiji - za normalan rad većine dvostrukih zidnih plinskih kotlova prilično je sofisticirana suvremena elektroautomatika. Odatle dvije poteškoće odjednom. Prvo - ako je struja isključena, kotao uopće neće raditi. Drugi - potreba za uvesti elektrostatski taložnici (stabilizatori), kao i elektronike, posebice uspostavljanju europskih proizvođača, vrlo je osjetljiva na promjene (skokovi) električne energije, razlika između naših mreže
  • usporavanje - nije moguće odmah dobiti toplom vodom iz slavine, to će potrajati neko vrijeme da se kotao prebaci u način rada grijanja vode i dok se voda koja je u cijevi ispuštala i ohladila
  • zbog kompaktnih dimenzija zidnog plina Procesi grijanja kotlova organizirani su u maloj kutiji, gdje su smještene tanke stijenke (obično bakrene, za poboljšanje prijenosa topline). Na niskoj kvaliteti vode (i u većini slučajeva vodu iz slavine je upravo to), kalcijev depoziti se taložu na zidove cijevi, na kraju mogu potpuno začepiti.
Plinski zidni kotlovi imaju puno prednosti

Plinski zidni kotlovi imaju puno prednosti

Izgrađen u kotlu za kuhinjski namještaj - nevidljivi neophodni pomoćnik

Izgrađen u kotlu za kuhinjski namještaj - nevidljivi neophodni pomoćnik

Savjet! Prije podnošenja vode za grijanje mora proći kroz filtar - njegova instalacija i povremena zamjena je jeftinija od popravka (zamjene) kruga za grijanje vode

  • Vijek trajanja zidnog kotao je općenito niži od onog u izvedbi poda

Ako pokušamo analizirati glavne trendove u razvoju ove vrste toplinske opreme, možemo primijetiti sljedeće:

  • Postupno izlaz na tržištu vrlo moćna modela kotlova dvostruko zid obješen - Nijemci iz Vaillant prezentirani kapacitet kotla od 36 kW, a zatim je otišao u Južnokorejanca - tvrtke Daewoo je predložio model s kapacitetom od 40 kW, ali većina dosegao talijanski FRISQUET, pokrenula niz super-moći (45 kW) zidni uređaji
  • montaža zidnih kotlova s ​​skladišnim kotlovima kako bi se smanjila inertnost rada kotlova. Njemačka Viessmann, Nova Florida, Frisquet, Hermann i Ferroli proizvode kotlove s malim (oko 4 litre) ugrađenim mikroboilerom. A Baxi je išao dalje, opremajući raspon Baxi Nuvola s ugrađenim kotlovima kapaciteta 60 litara. Postoje modeli s relativno velikim bojlerom i u Biasi, Ferroli i Buderusu
  • inteligentni upravljački sustavi koji analiziraju cijeli skup čimbenika (tlak zraka, vanjska i unutarnja temperatura, tlak plina itd.) odabiru optimalni način grijanja. Osim toga, olakšavaju ugradnju plinskog kotla u zajednički sustav "pametne kuće"
Bez takve opreme ne može raditi više od jednog modernog doma

Bez takve opreme ne može raditi niti jedan moderni dom

Plinski zidni kotlovi harmonično se kombiniraju s unutrašnjosti kuhinje, kupaonice, hodnika

Plinski zidni kotlovi harmonično se kombiniraju s unutrašnjosti kuhinje, kupaonice, hodnika

Zidni plinovi s dva kruga kotlovi: ocjena proizvođača

Budući da se zidni plinski kotao instalira u zatvorenom prostoru, nametnute su veće sigurnosne zahtjeve. Prije svega, potrebno je kupiti samo modele dokazanih robnih marki i, po mogućnosti, prodavača koji posjeduju poseban certifikat proizvođača. Često se takve tvrtke bave ugradnjom kotlova, a njihovi zaposlenici su obučeni u servisnim centrima proizvodnih tvrtki i imaju odgovarajuće licence.

Nesumnjivi lideri su njemačke tvrtke: Bosch, Vaillant, Buderus, Viessmann. To su vrlo inovativni plinski kotlovi, karakterizirani visokom kvalitetom performansi, kompaktnosti, posebnom pouzdanosti i atraktivnim dizajnom. Plus - širok raspon modela, što omogućuje odabir bojlera uzimajući u obzir sve pojedinačne karakteristike kuće. Ako ima tih nedostataka kod ovih kotlova, to je vjerojatno cijena, najjeftiniji Bosch počinje s 35 tisuća rubalja, a Viessmann - od 40 tisuća. Osim toga, Nijemcima je problematično podići moćne kotlovnice s dva kruga s 30 kW.

Moderan, lijep kotao Viessmann

Moderan, lijep kotao Viessmann

Kotao Ariston elegantan, koncizan dizajn

Kotao Ariston elegantan, koncizan dizajn

Kotao s"стальной" наружностью идеально подойдет к стилю хай-тек или минимализму

Kotao s čeličnim izgledom idealan je za hi-tech ili minimalizam

Talijanski proizvođači Ariston, Ferroli, Baxi, Nova Florida i Saunier Duval čvrsto su zauzeli srednji segment cijena, pa su oni vodeći u ukupnoj prodaji. Tvrtka se oslanja na prihvatljivoj cijeni (minimalna cijena od potiska plinskog kotla od Ariston polazi od 25-27 tisuća), te visoka kvaliteta, u kombinaciji s jednostavnim, zgodan i pouzdan sustav kontrole. Istovremeno, "vrhunski" modeli Ferroli i Baxi imaju jedan od najnaprednijih modela automatizacije - oni čak imaju i samodijagnostički sustav. Drugi je plus da tvrtke prilagode svoje modele uzimajući u obzir osobitosti ruskog tržišta, a upravo je to da kotlovi s plinom mogu raditi čak i pod iznenadnim promjenama tlaka plina.

Zasebno zabilježite zaštitni znak Protherm - slovački proizvođač, podružnica tvrtke Vaillant. Ako tražite analogiju, najsnažniji savez je Skoda za Volkswagen. Protherm je neznatno pojednostavljena verzija Vaillantovih kotlova po prihvatljivoj cijeni (od 27 tisuća), dok su komponente proizvedene u Slovačkoj i Njemačkoj.

Pazite na toplinu svoje voljene obitelji - kupite plinski kotao s dva kruga

Pazite na toplinu svoje voljene obitelji - kupite plinski kotao s dva kruga

Sve to želi na tržište za naše azijskih proizvođača, posebice - Navien (Navien), gdje se pod jednu marku spojio nekoliko korejskih tvrtki - «keltski», «KITURAMI», «Daewoo».

Proizvodnja se temelji na vlastitim inovativnim razvojima koji su omogućili dobivanje plinskih zidnih kotlova s ​​izuzetnim karakteristikama i što je važno za naše potrošače - po pristupačnoj cijeni. Prije svega, oni su dizajnirani za rad u uvjetima nestabilnog tlaka plina i vode, a elektronika i automatizacija kotla zaštićeni su od "hirovima" mrežne mreže. Osim toga, oni su dizajnirani za rad u uvjetima vrlo niske vanjske temperature. Udobnost, praktičnost rada, moderni razvoj i dobre performanse - sve to omogućilo Navienu da dobije uporište u srednjoj cjenovnoj kategoriji.

Više informacija o zidnim plinskim kotlovima s dva kruga - pogledajte video pregled:

Kotlovi za grijanje s dvostrukim zidom - fotografija

Kotlovi za grijanje plina su dvodijelni: živjeti udobnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 76 =