Lijepa simetrična izvedba hodnika

Lijepa simetrična izvedba hodnika

Opcije za uređenje soba danas su toliko raznolike da mogu samo molim i zadiviti. Jedno od nestandardnih rješenja je svjetlo ploča na zidu. Ovo je izvorni svijetli pribor za ukrašavanje, koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.

 • Što je svjetlosna ploča na zidu?
 • Područja upotrebe i koristi
 • Osvjetljenje elemenata
 • Varijacije proizvoda u unutrašnjosti
 • Postavljanje svjetlosne ploče
 • zaključak
Onyx s pozadinskim osvjetljenjem izgleda vrlo impresivan

Onyx s pozadinskim osvjetljenjem izgleda vrlo impresivan

Što je svjetlosna ploča na zidu?

Svjetlosna ploča je slika koja se osvjetljava na cijeloj površini ili u njegovim dijelovima. Slika se nanosi na staklo ili drugi materijal koji podnosi grijanje i ne gubi svojstva.

Spavaća soba interijera u fusion stilu

Spavaća soba interijera u fusion stilu

Drvena terasa s fontanom i svjetleća ploča

Drvena terasa s fontanom i svjetleća ploča

Važno! U pojedinačnim slučajevima, takva slika nema, ali ima svjetlost. Koristi Svjetlo LED trake, Može napraviti lokalne naglaske i lako poduzeti potrebne obrise.

Svjetlosne ploče mogu biti složeniji dizajn, u tom slučaju odvojene ploče s fiksnim na njih LED diode. Takva mogućnost može izgledati punopravno zidno svjetlo - za to je dovoljno svjetlosti.

Druga vrsta - vitraž ploče. Imaju atraktivan izgled i stvaraju vrlo jak utjecaj u doslovnom smislu. Poboljšanje vizualne percepcije postići će se ako uz glavno svjetlo dodate nekoliko svjetiljki duž perimetra. Višeslojni istaknuti proizvodi bit će izvrsni dekor čak i za najveći broj jednostavno u dizajnu zidova.

Područja upotrebe i koristi

Vrlo često se svjetlosne ploče mogu vidjeti u ukrašavanju javnih mjesta. To su kafića, restorana, izložba. Slično tome, često se izrađuju reklamni znakovi.

Sažetak s LED pozadinskim osvjetljenjem

Sažetak s LED pozadinskim osvjetljenjem

Ovaj element interijera izgleda sjajno i privlači pažnju. Učinivši to, on vizualno širi prostor.

Glavne prednosti korištenja u unutrašnjosti:

 1. Originalnost dekora, koja se ne koristi toliko često.
 2. Pouzdanost, energetska učinkovitost pomoću LED elemenata.
 3. Estetika prostorije.
 4. Jednostavnost održavanja.

 5. Povoljna cijena.
 6. Veliki izbor slika.

Osvjetljenje elemenata

U svjetlosnim pločama se mogu koristiti različite opcije za elemente osvjetljenja. Učinak ovisi o tome što se koristi. opcije:

 • svjetiljke daju raspršenu svjetlost koja pomaže ravnomjerno osvjetljavati sve elemente slike bez svijetlih mjesta ili tamnih mjesta.
Uređenje kamina s ukrasnim pločama s rasvjetom

Uređenje kamina s ukrasnim pločama s rasvjetom

Mali kauč u higijeni

Mali kauč u higijeni

 • vrpce bolje je koristiti kao dodatnu rasvjetu. Ako se u proizvodu koristi kao osnovni, tada bi njegovo postavljanje trebalo biti bez propusta. To jest, vrpca se nalazi gustom nad cijelom površinom. Treba shvatiti da u ovom slučaju svjetlost može biti previše svijetla pa je bolje odabrati sliku nijemi tonovi. Trake mogu biti različitih boja, što stvara dodatni dekorativni efekt.
 • Svjetiljka s matricom. Na tržištu postoje mnogi takvi ljudi, tako da neće biti problema izbora. Također su ekonomične i praktične, kao i prethodne verzije.
Možete napraviti ploču s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama ili kupiti gotove proizvode

Možete napraviti ploču s pozadinskim osvjetljenjem vlastitim rukama ili kupiti gotove proizvode

Važno! Prilikom odabira obratite pozornost na upotrebljivost i cijenu. Uz to, mogućnost rasvjete bi trebala biti prikladna za odabrani dekor.

Varijacije proizvoda u unutrašnjosti

Ovisno o lokaciji svjetlosnih ploča mogu imati različite poglede i stvoriti različite vizualne efekte.

 1. Mogu biti krajolik ili apstraktna slika, međusobno povezujući geometrijske oblike i druge vrlo različite učinke. Izbor ove ili ove opcije ovisi o uređenju sobe i stilu dizajna.
 2. Često se koriste slike s motivima drevnih junaka, drevne arhitekture, fotoprinta, poznatih slika.

 3. Izvorna slika koraka koji vode do vrta izgleda izvorno. S pravilnim postavljanjem svjetlosnih elemenata, moguće je stvoriti trodimenzionalni efekt.
 4. Svjetlosna ploča u svijetlim bojama sa apstraktnom slikom bit će izvrsna noćna svjetlost i izvor prigušenog svjetla. To se posebno odnosi na spavaće sobe.
 5. Takvi se proizvodi mogu programirati da se uključe, treperenje daje umirujući i opuštajući učinak.
 6. Oblik može biti različit - kvadrat, pravokutnik, krug, ovalni, poligon. Postoje integralni modeli i sastavljeni od pojedinačnih elemenata.

Postavljanje svjetlosne ploče

Položaj takvog ukrasnog elementa nije lagan zadatak, ali se mnogi ljudi mogu nositi s njom. Odaberite jednu ili drugu opciju koja je potrebna, na temelju funkcionalne svrhe prostorije, njezinih dimenzija, odabranog stila.

Ulazna dvorana

Takav element može biti smješten u bilo kojem hodniku, važno je samo promatrati proporcije. Kada je u pitanju stan, onda je u osnovi ova soba male veličine, što znači da bi dekor trebao biti takav. Ako koristite veliki element, on može proširiti prostor, pogotovo ako ga možete pronaći trodimenzionalna slika koja ide na udaljenost.

Veliki okrugli ogledalo s polici u unutrašnjosti hodnika

Veliki okrugli ogledalo s polici u unutrašnjosti hodnika

Odmaralište, smješteno na terasi

Odmaralište, smješteno na terasi

kuhinja

Da bi kuhinja trebala Odaberite dekor, koji će biti prikladan za pranje, a u tom smislu svjetlosna ploča je ono što vam je potrebno. Najispravnije mjesto je preko blagovaonice. Pored dekorativne funkcije, panel će obaviti zadatak osvjetljenja.

Savjet! Ako prostor dopušta, lokacija na lokaciji dopuštena je kuhinjska pregača. Ova opcija je izvorna i praktična.

Interijer kuhinje u minimalističkom stilu

Interijer kuhinje u minimalističkom stilu

 • Za kuhinju je bolje odabrati tematske slike - voće, povrće, jela, gotove jela.
Dnevni boravak

Ova soba je jedna od najvećih, tako da postoji gdje treba razjasniti u pogledu dizajna. Što se tiče postavljanja, najbolje je staviti ploču na najveći zid, iznad sofe, u blizini prozora.

Savjet! Ako je cilj neutralne boje baze, dopušteno je koristiti svijetle, šarene ploče s osvjetljenjem. Ako su boje tako aktivne, vrijedi neutralno stavljati u svijetle boje. Uređenje možete mjesto u niši, tako da može biti skriven i ukrašen u isto vrijeme.

Dnevni boravak u kombinaciji s blagovaonicom

Dnevni boravak u kombinaciji s blagovaonicom

Zidna ograda s ukrasnim dizajnom

Zidna ograda s ukrasnim dizajnom

Savjet! Lijepo izgleda modularni modeli, koji se sastoje od 2-4 elemenata sa zasebnim pozadinskim osvjetljenjem za svaku od njih.

zaključak

Svjetlosne ploče sve se više koriste u interijerima apartmana i privatnih kuća. Efekt je jedinstven, jer dekor u kombinaciji s svjetlom preobražava sobu na najljepši način.

Svjetlosna ploča na zidu: izvorne opcije osvjetljenja za stan ili kuću

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 25