V slogu Provence prevladujejo mlečni odtenki, materiali iz naravnega lesa in cvetovi v lončkih kot dekoracija

V slogu Provence prevladujejo mlečni odtenki, materiali iz naravnega lesa in cvetovi v lončkih kot dekoracija

Vhodna dvorana v Ljubljani Provansa slog - Moderna, prijetna rešitev za vaš dom. Seznanjenost s katerim koli stanovanjem ali hišo se vedno začne hodnik, zato je tako pomembno, da je prvi vtis neokrnjen in postavlja goste in člane gospodinjstva na pozitiven način. In vrh spretnosti, če slog vašega koridorja bo poudaril celotno stilistiko celotnega apartmaja, ne pa v nasprotju s preostalim notranjostjo.

 • Prednosti stila Provence na hodniku
 • Možne pomanjkljivosti sloga
 • Glavne značilnosti 
 • Urejanje pohištva na hodniku
 • Zidna dekoracija
 • Tla design
 • Strop v hodniku
 • Malo stvari in dodatki
Miniaturno pohištvo iz IKEA

Miniaturno pohištvo iz IKEA

Style Provence - eden izmed najbolj priljubljenih pri ustvarjanju notranjosti kuhinja ali spalnica. Vendar pa mnogi, ki so uredili udobne bivalne prostore v tej veni, pozabijo na hodnik. Vendar pa je treba kombinirati v stilu s preostalimi prostori v hiši. V nasprotnem primeru lahko pride do neravnovesja.

Ni treba povabiti poklicnega oblikovalca, da se ukvarja z vsemi tančinami ustvarjanja take notranjosti v koridorju. Z našim nasvetom, z določeno skrbnostjo, se lahko sami uspešno spopadete s tem!

Ekološka podoba s številnimi atributi francoske vasi

Organski slog s številnimi atributi francoske vasi

Prednosti stila Provence na hodniku

Pred odločitvijo, da v svojem koridorju ponovno ustvarite modno Provanso, morate skrbno pretehtati prednosti in slabosti. Veliko v tej zadevi posamično, vendar lahko ugotovite več pozitivnih in negativnih značilnosti tega notranjega sloga.

Začnimo s pozitivnimi trenutki:

 1. Prvič, Provence je eden od najlažjih za ustvarjanje slogov. Navsezadnje je dodatna oprema in notranja oprema za njega lahko najti v kateri koli ustrezni trgovini. Zato lahko dvorano v slogu Provence skoraj kupite.
 2. Drugič, Provence ima prijetno barvno paleto. Tukaj za vas in roza, in mehko rumeno, in lavender, in modra, in utišane zelenkaste odtenke. Te barve pomirjajo videz in zato dobro izgledajo v spalnici, v kuhinji in seveda na hodniku. Pomagali bodo lažji in ta kakovost, kot je znana, je še posebej koristna za hodnik, v katerem ni okna.

Poleg tega, notranjost v slogu Provence dolgoživ. Konec koncev je večina predmetov iz lesa, ki ima praktične lastnosti. Poleg tega je ta material okolju prijazen.

Možne pomanjkljivosti sloga

Vendar pa je pri odločanju o ponovnem oblikovanju hodnika v slogu Provence treba upoštevati morebitne negativne vidike. Ta slog je zelo priljubljen, zato se lahko zdi pretepen. Toda večina ljudi še vedno raje ustvarja spalnica v slogu Provence ali kuhinja. Zato bo hodnik v slogu Provence videti zelo originalen. To edinstvenost lahko poudarite še bolj, redčenje tradicionalne Provence z modnimi kontrastnimi detajli, o katerih bomo razpravljali v nadaljevanju.

Snežno bela dekoracija s sodobnimi elementi

Snežno bela dekoracija s sodobnimi elementi

Nasvet! Vendar pa s tem slogom bodite previdni, drugače tvegate namesto rafinirane notranjosti v duhu rustikalne Francije, da ponovno vzpostavi vzdušje baretke omare. Zato je priporočljivo, da se ta notranjost razredči s kontrastnimi detajli.

Obilje svežega cvetja označuje izbrani slog

Obilje svežega cvetja označuje izbrani slog

Glavne značilnosti stila Provence

Style Provence je slog, ki je morda najlažje razlikovati od ostalih. Edini odtenek je, da je z lahkoto zmeden slog države, Vendar pa so ta področja oblikovanja misli tako podobna, da lahko samo strokovnjak vidi razliko med njimi.

Dizajn Nasveti in značilnosti:
 1. Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike

  Pastelna barvna paleta (raje mehko rožnato, priglasno rumeno, svetlo modro, bež, smetana, bele rože itd.).

 2. Prevlada naravnih materialov (zlasti lesa).
 3. Ljubezen za cvetni vzorci (lahko so na karkoli - od škatel za različne malenkosti do slik, vgraviranih na čevlji).
 4. Prisotnost starih stvari;
 5. Razširjenost tekstila iz naravnih tkanin: bombaž, bombaž itd.

Če ustvarite slog notranjosti, ga morate premišljevati do najmanjših podrobnosti. Zato upoštevajte značilnosti dekoriranja stropa, tal in sten posebej.

Ureditev pohištva na hodniku v slogu Provence

Pohištvo na hodniku v slogu Provence je treba skrbno izbrati. Kot rezultat, bi morali dobiti praktično težo, zračen prostor. Zato ga ne smemo zlagati s predmeti. V koridorju ne sme biti nič odveč. Dol z nerodnimi omaricami in robniki!

Jasno je, brez omara na hodniku ne da bi upravljali. Zato ga poskušajte čim organsko prilagoditi v notranjost sobe. Če želite to narediti, uporabite garderobo na hodniku v stilu Provence bele barve ali v isti barvi kot ostali notranjosti. To bo doseglo učinek zračnosti.

Najmanjša količina pohištva bo primerna za gledanje v majhni sobi

V majhni sobi je primerno imeti minimalno količino pohištva

Nasvet! Uporabi obešalniki na hodniku v slogu Provence - zamenjali vas bodo kosovite omare in bodo primerni za shranjevanje sezonskih oblačil, ki jih nenehno uporabljate.

Ne škodujte notranjosti hodnika majhen komad predalov in prostor za shranjevanje čevljev. Dobro zasnovano ogledalo lahko ustvari čudeže z dimenzijami tudi majhen hodnik - vizualno bo razširil sobo. Za to je bolje izbrati modele z okvirji iz kovanega železa z vzorci, ki se neprestano prilegajo v provansalsko notranjost.

Imenovanje Fotografije Cena:
Polica za klobuke Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 4 499 ₽
Kupite zdaj
Polica za visoke obutve za čevlje Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 1 999 ₽
Kupite zdaj
Klop s polico za čevlje Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 5 499 ₽
Kupite zdaj
Modul za shranjevanje čevljev Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 6.999 ₽
Kupite zdaj
Obešalnik s predelkom za shranjevanje vrhnjih oblačil in čevljev Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 3 999 ₽
Kupite zdaj
Klop s polico za čevlje iz masivnega lesa v beli barvi Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 4 999 ₽
Kupite zdaj
Pisarna / omara. Udoben kos pohištva, s katerim so čevlji vedno pri roki, a ne na vidiku Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 6.999 ₽
Kupite zdaj
Obešalnik iz masivnega lesa bo zagotovil idealno zaporedje na hodniku Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 3 299 ₽
Kupite zdaj
Pisarna s tremi oddelki ne zaseda veliko prostora na hodniku Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 7 999 ₽
Kupite zdaj
Kovane police za čevlje, ki bo dal do osem parov Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike 999 ₽
Kupite zdaj

Zidna dekoracija

Tukaj je vredno držati glavnega pravila oblikovanja: vizualno razširiti sobo, uporabiti svetle barve in obratno. Seveda, za koridor, ki je brez naravne svetlobe, bodo dobrodošle svetle barve, ki so značilne za slog Provansa. To je pomembno glede na sodobne razmere majhni apartmaji. Koridorji v njih so pogosto neupravičeno ozki. In jih je mogoče vizualno povečati z uporabo svetlih barv.

Prijetne modre odtenke v kombinaciji z belim karakterizirajo Provence

Prijetne modre odtenke v kombinaciji z belo v slogu Provence

Ideja! Odlična alternativa ozadju je barvanje sten ali izbira ozadij za slikarstvo. V tem primeru boste dosegli edinstven senco.

Če pa ste ustvarjalni in se ne bojite eksperimentov, zakaj ne bi kombinirali ozadja različnih tekstur in risb? Na primer, nekatere dele stene lahko identificiramo s pomočjo svetlejših ozadij v cvetju. V zadnjem času je to zelo moden trend.

Elegantna podoba vasi

Elegantna podoba vasi

Prav tako lahko igrate s teksturo ozadja. Ni nujno, da so gladke, lahko pa imajo konveksne vzorce, na primer volumetrične barve.

Drug modni trend, katerega uporaba bo poudarila le izbrani stil, - dekoracija dna sten s ploščami ali ploščami. Posebej slog Provence je primerna plošča, pobarvana v beli ali naravni barvi.

Prevladujočost naravnih tkanin in zaključnih materialov

Prevladujočost naravnih tkanin in zaključnih materialov

Tla design

Če želite na najbolj ekološki način ponovno oblikovati slog Provence, je treba posebno pozornost nameniti tlom. Za to je primerna kot linolej, in parket ali laminat. Glavna stvar - najbolj zajeti naravno drevo.

Nasvet! Style Provence v resnici ne cenijo takšnih rešitev za tla, kot so laminat in linolej. Vendar glede na trenutne razmere lahko greste za nekaj svoboščin in si privoščite tako kritje. Samo to bi moralo biti videti naraven. Do danes lahko kupite laminat, ki po videzu ni slabši od parketa.

Parket iz naravnega lesa - eden od obveznih elementov za oblikovanje danega sloga

Parket iz naravnega lesa - eden od obveznih elementov za oblikovanje danega sloga

Poseben čar dobitnik vam bo, če uporabite premaz z učinkom umetno starega materiala. Vendar s to tehniko morate paziti, da ne boste imeli občutka nenadnega. Zelo organsko bo videti in ploščice na hodniku. Ta material je idealen za ustvarjanje sloga Provence.

Prvotni učinek boste dosegli s pogledom na koridor keramične ploščice z učinkom staranja.

Vendar pa je treba zapomniti, da je to krhka in hladna snov, tako da lahko le dokončajo prag. Tako boste določili mesto za čevlje.

Nasvet! Če niste prepričani o nečem, je bolje, da se omejite na običajno kritje, drugače tvegate, da si vzamete neskladne možnosti in se zmešate po stilistiki.

Velike keramične ploščice bodo okrasile tla v koči

Velike keramične ploščice bodo okrasile tla v koči

V hodniku lahko ostanejo brez predpražniki. Toda v tem primeru je izdelana posebna zahteva za kakovost premaza, ker bodo vse njegove pomanjkljivosti vidne.

Nasvet! Če želite, da se dvorana bolj udobno in toplo, vam bo to pomagalo majhna preproga. Izberite nekompaktne modele z majhnim kupom. Predolg kup bo zbral preveč prahu.

Tople talne obloge iz naravnih materialov ne zahtevajo talne preproge

Topel nadstropje naravnih materialov ne potrebuje preprog

Strop v hodniku

Kar zadeva zgornjo mejo, vse je tukaj preprostejše. Uporabite lahko običajne možnosti. Vendar pa je bolje dati prednost frosted stropov, zaradi česar sijajne možnosti glamur za bolj bleščeče notranjosti.

Če se ne želite omejevati na standardne klasične rešitve, preberite zdaj modno različico z okrasni žarki. Lahko pa uporabite tudi stropna dekoracija z lesenimi deskami. Vendar pa je to nepotrebno težka možnost.

Posebno pozornost je treba nameniti lestenec. Moralo bi biti preprosto: slog Provence ne sprejema glamurja in vseh vrst užitkov. Pazite na lestence s ponarejenimi elementi in vzorci. Še posebej dobro, če so združeni s podobnimi podatki na ogledalu. Ni slabo, če dopolnjujete osrednja razsvetljavna stenska obloga ali delovno svetilko. Slednji lahko položite na predalček.

Nasvet! Bodite previdni pri lesenih stropih. Če se odločite za to možnost, se omejite na uporabo lesenih desk na stenah, sicer bo soba podobna dacha ali kopališče.

Zanimiva tekstura stropa privlači pozornost

Eleganten pokrajinski eleganten

Vhodna dvorana v slogu Provence: trivialnost in dodatki

Zasnova dvorane v slogu Provence, kot nihče drug, pozdravlja prisotnost vseh vrst ogrinjal, ki lahko preoblikujejo celo najbolj akademsko notranjost. Pri urejenosti notranjosti in udobju vam bodo pomagale naslednje lepe podrobnosti:

 1. škatle za shranjevanje majhnih stvari;
 2. okrasne blazine, razpršeno čez banket ali Otoman;
 3. ogledala z vzorčnimi okviri;
 4. komoda s starinskimi peresi itd.
 5. različni vložki iz vitraž, epoksidna smola in drugih naravnih materialov.

Vaš koridor lahko daste določeni vasi šik, tako da na tla postavite veliko vazo z divjimi cvetovi. Vendar pa je treba posebno pozornost posvetiti njegovi lokaciji. To je treba postaviti tako, da ne moti slečenja in nošenja čevljev.

Nasvet! Razmislite o dekorju vhoda in notranja vrata. Okrasite jih namerno preprostim vencem grobih vej. Za njih, odvisno od sezone, lahko brezskrbno pripnete cvetje, jagode ali sadje. In kakšen let fantazije boste imeli za novo leto!

V zadnjem času je v kombinaciji različnih stilov v notranjosti, ustvarjanje eklekticizem. In notranjost v slogu Provence je mogoče uspešno razredčiti z elementi drugih smeri, da poudari sodobne dekor. Torej, Provence je popolnoma združena z rešitvami, kot so rustikalna, eleganten eleganten in država. Lahko uporabite in dekor elemente, izposojeni iz loft stil. V vsakem primeru, ko ste se odločili za takšen poskus, morate skrbno premišljevati o vsem, drugače tvegate, da boste zlomili celoten dizajn.

Ustrezna dodatna oprema bo pripomogla k ustvarjanju izbranega sloga

Dodatki poudarjajo izbrani slog

Vhodna dvorana v slogu Provence je zanimiva in ustrezna rešitev. Vendar se obvezuje, da se v sosednjih prostorih drži sosednjih slogov. V nasprotnem primeru vam niti vaši gostje ne bodo navdušeni nad enotnostjo prostora, razlike v slogih pa vam bodo odrezale oči. Zato premislite o notranji zasnovi koridorja v istem slogu z drugimi prostori.

Dvorana v slogu Provence: kako izbrati pravo pohištvo za hodnik in vse skrivnosti francoske kozmetike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 66 =