Zasnova koridorja mora ustrezati splošni usmeritvi zasnove celotnega apartmaja

Zasnova koridorja mora ustrezati celotni zasnovi apartmaja

Skandinavske države so znane po kratkem poletju, hladnem ozračju in hudem snegu. Severni ljudje so se naučili ustvariti notranjost, ki kompenzira podnebne značilnosti. Tisti, ki imajo veliko skupnega s skandinavci, v svoji hiši lahko uresničijo edinstven, a precej prepoznaven spektakularen slog. Glavna značilnost Skandinavski stil - bela barva. To je tisti, ki ustvarja vzdušje popolne čistosti, občutek velikega prostora in daje svetlo razpoloženje. Snežno bele tone, ki dominirajo v končni obdelavi, se preprosto spopadajo s svojo nalogo, da maksimizirajo prostor, poplavejo s svetlobo celo najtemnejše in ozka vhodna dvorana.

 • Značilnosti skandinavskega sloga
 • Koristi
 • Variante in kombinacije
 • Izbira pohištva
 • Pomembne podrobnosti
Harmonična kombinacija odtenkov in materialov, ki se uporabljajo kot dekor

Harmonična kombinacija odtenkov in materialov, ki se uporabljajo kot dekor

Značilnosti skandinavskega sloga

Čip sloga lahko imenujemo uporaba naravnih materialov. Absolutni najljubši Skandinavska stilistika priznana drevo. Prebivalci hudih severnih držav so tako naklonjeni temu materialu, da jih pogosto uporabljajo v svoji naravni obliki, ne da bi jih obdelali z barvo ali lakom.

Tradicionalna notranjost v Ljubljani"снежном" стиле

Tradicionalna notranjost v "snežnem" slogu

Zasnova uporablja preproste geometrijske oblike v kombinaciji z zmernim dekorjem. Stene in stropi morajo biti gladki in gladki z najmanjšo količino tekstila. In pohištvo je praktično in kompaktno. Lahkost, preprostost in prostornost sta glavna značilnost sloga.

Nasvet! Če je predprostor dovolj prostoren, razdelite na več območij. Za to se osnovna barva razredči s kontrastnimi toni - siva, rjava ali češnje.

Nekaj ​​barvnih elementov ustvarja bolj prijetno vzdušje

Nekaj ​​barvnih elementov ustvarja bolj prijetno vzdušje

Koristi

Načrtujemo, da začnemo popravljati, večina nas plača najmanj pozornosti hodnik. Morda zato, ker ni porabljen veliko časa. Ali morda zato, ker je "v senci". Vendar pa je vhodna dvorana nekakšen "obraz" stanovanja, kjer so gostje dobrodošli. To je prva stvar, ki jo vsakdo vidi, ko pride domov, in zadnji, ko odide. Če želite ustvariti "parado", ne potrebujete toliko truda in stroškov, ki bi ga lahko skandinavci dokazali z izumljanjem lastnega edinstvenega sloga.

Skrivnost priljubljenosti Scandium-style tako doma kot po vsem svetu, so glavne prednosti:

 1. enostavnost in enostavnost izvajanja;
 2. majhni stroški ideje;
 3. nobenih omejitev na posnetkih;
 4. možnost hitrih sprememb v notranjosti;
 5. širok izbor idej za oblikovanje.
Jasne črte in bela barva - klasične podrobnosti"морозного" стиля

Jasne linije in bela barva - klasične podrobnosti o "hladnem" slogu

Za lastnike majhni hodniki Skandinavski slog je resnična najdba. Ozki hodniki, Pomanjkanje prostora za pohištvo in nezadostna osvetlitev se enostavno in preprosto popravi lahka dekoracija in ergonomsko pohištvo.

Nasvet! Skandinavski stil se lahko spreminja, poudarjanje tal s temno barvo. Če je hodniški prostor majhen, je bolje uporabiti le svetle barve, saj temno vizualno zoži sobo.

V ozki beli sobi lahko uporabite kontrastni dekorativni tekstil

V ozki beli sobi lahko uporabite kontrastni dekorativni tekstil

Variante in kombinacije

Vhodna dvorana v skandinavskem slogu je kombinacija drevesa s prevladujočo belo barvo. Posebnost sobe je, da je vhodna dvorana praviloma precej temna. Še posebej v apartmajih, saj pomanjkanje okna onemogoča uporabo naravne svetlobe. Zato so bele tone, na katerih temelji skandinavski slog, resnično reševanje.

Nasvet! Klasična rešitev za dodelavo sten bo bela ne glede na izbiro materialov - Ozadja, barve ali okrasne plošče.

Ustvarjalna okenska razporeditev v zasebni hiši

Ustvarjalna okenska razporeditev v zasebni hiši

Poleg odsotnosti svetlobe ne smemo pozabiti na še eno pomembnejšo značilnost dvorane: tla najbolj umazane sobe potrebuje skrbnejšo nego. Značilen za slog drevesa bo videti ne samo na stenah, ampak na tleh, vendar je nepraktično.

Pomembno! Talna obloga morajo biti bolj odporni proti vlagi in umazaniji, zato lahko uporabite les, namesto lesa ploščic v črni in beli barvi ali laminat, popolnoma posnemajo drevo. Učinek je skoraj enak, delovanje pa je veliko lažje.

Osnovna bela barva se lahko rahlo razredči, tako da soba ni preveč »sterilna«. Zelene barve dala lahnost in skupaj z drevesom pripeljala naravo. Če želite dodati toploto, se lahko povežete rumena barva. Ljubitelji nevtralnih, mirnih tonov so popolnoma primerni za vse vrste variacije bež, ki jo odlikuje njegova toplina in gostoljubnost, in je tudi popolnoma kombiniran z lesom.

Zeleni odtenki bodo zmanjšali snežno notranjost

Zeleni odtenki bodo zmanjšali snežno notranjost

Nasvet! Če ni možnosti, da se obrnejo na oblikovalce, skandinavski slog postane optimalna odločitev, saj se s svojo izvedbo tudi začetnik posvetuje.

Harmonična fuzija stilov v majhni sobi

Harmonična fuzija stilov v majhni sobi

Izbira pohištva

Skandinavski slog izstopa funkcionalnost in jedrnatosti, zato zahteva, lahkotnost in ergonomijo pri izbiri pohištva. Klasična rešitev ostaja obešalniki, tabele in blato lesa, toda navijači sodobnega oblikovanja lahko izbirajo pohištvo iz stekla, vezanega lesa in celo aluminija.

Nasvet! Popolna rešitev bo vse vrste transformatorji v obliki nočne mize ali poseben komplet, ki opravlja funkcijo obešalnika, stol in podstavka za čevlje.

 • Pri izbiri pohištva se morate osredotočiti na osnovni koncept sloga - preprostost in skromnost. Brez pompoznih in dragih predmetov, poudarek mora biti na primitivnih elementih majhnih dimenzij.
 • Pohištvo ne sme prevažati veliko prostora, saj je glavna prednost prost prostor prostora.
 • Šifonije, mize in omare ni treba biti izklesan in ogromen.

Na opombo! Pomemben element vsakega hodnika - ogledalo - seveda so tudi norveški. Ogledalo v skandinavskem koridorju Izvede se tudi v strogem slogu, brez okrašenega okvira. Lahko je tako stensko kot zunaj, glavna stvar je izbira večje velikosti, saj poleg neposredne naloge tudi ogledalo izvaja funkcijo širjenja prostora. Če v hodnik za postavitev garderobe, potem bo ogledalo dobro videti na vratih omare.

Lepa in kompaktna ureditev vsega, kar je potrebno za koridor

Kompaktna ureditev vsega, kar je potrebno v koridorju

Nasvet! Če posnetek hodnika omogoča, lahko postavite majhno kavč, otomane ali klop. To je zelo priročno in dodaja "severni minimalizem" dotik gostoljubnosti.

Majhen kavč ali klop je vrhunec vašega koridorja

Majhen kavč ali klop je "vrhunec" vašega koridorja

Pomembne podrobnosti

Kljub omejevanju severnega stila, po želji, lahko oživite notranjost z različnimi elementi dekorja. Poleg risanja naravnega drevesa, ki deluje kot vodja, bi morala biti prisotna še opozorilo o eksotičnosti. Lahko postane vse enaka praktičnost, ker stene na hodniku ne obstajajo za lepoto. Zakaj ne uporabljajte prostega prostora?

Nasvet! Visi na steni svetlo kapo ali dežnik - to je enako "vrhunec" v prostoru, ki je primanjkuje.

Električni razsvetljava v hodniku - to je navadno edini vir svetlobe. Prednost imajo majhne stropne luči ali Vgrajene nastavljive svetleče diode. Če je potrebno, lahko dodate stenske naslone. Glavna stvar je, da ne uporabljamo barvnega stekla, da bi poklonili običaje in se osredotočili na naravno svetlobo.

Skandinavci do tekstila ne občutijo toplih občutkov, tudi če so na hodniku okna (kar je redko), žaluzije, kot zavese. Zato je edini tekstilni predstavnik lahko skromen preproga ali tira na tleh. Kot barvanje lahko vzamete severno temo ali keltsko figuro, ki jo ljubijo Vikingsi.

Nasvet! Če želite v celoti prenesti slog na hodniku, lahko uporabite kot okras retro plakat ali črno-bele fotografije. Za bolj praktične pristaše primerna stenske ure ali kompaktne police.

Hodnik v skandinavskem slogu: skrivnosti laconskega in funkcionalnega vhodnega prostora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 60 =