tartalom

 • Népszerű típusok
 • Telepítés helye: csírázás, ültetés, gondozás
 • Betegségek és jogorvoslatok ellenük

Keressen egy kertész-amatőr vagy hivatásos tenyésztőt, közömbös a tanárokhoz. És hogyan nem szereted ezeket az elegánsokat? virágok, amelyek tökéletesen illeszkednek bármelyikbe egy kert! Kínában először jelentek meg, és más országokban terjedtek el, és különösen beleszeretett honfitársainkba. Az asztrák tavasszal késő ősszel virágzanak, így ha akarod, akkor ezt megteheti sok mindig fényűző volt növények.

Növekvő virágok aszters - ez egyszerű, így javítani a tanyák még egy tapasztalatlan kerti művészet kezdő. Az alábbi tanácsokat követve nem fogsz hibákat okozni, amelyek tönkreteszik a palántákat. A növény fajtáinak orientálásával pontosan azokat a virágokat választhatja ki, amelyek tökéletesen illeszkednek a hátsó kertbe.

Juicy pink asters - díszítése a ház területén

Juicy pink asters - díszítése a ház területén

Hihetetlen fényes árnyalatok

Hihetetlen fényes árnyalatok

A kék asztalok a ház felé vezető utat teszik

A kék asztalok a ház felé vezető utat teszik

Népszerű típusok

Asters - a család nagyon sok, ezért egy növény kiválasztása tetszés szerint nem jelent problémát. Ismerjük meg a leggyakoribbakat.

 • Strutkos toll. Egy magas, virágzó bokor körülbelül két hónapig. A virágfejek frottír, hosszú szirmokkal fenyőfa talmi hasonlítanak.
őszirózsa"Страусово перо"

Astra "Strucc toll"

 • Hercegnő. A magas bokor szférikus virágai csodálják a festékek fényességét.
őszirózsa"Дюшес"

Astra hercegnő

Az ötlet! Ha finomítani szeretné játszótér az udvaron, az ilyen virágok tökéletesek erre a vállalkozásra, mert vidám színek.

 • Buketnye. Terry virágok nyár közepétől ősszel. Növények e fajta szeretik a napot, és félnek a szél - fontolja meg ezt, kiválasztja a helyszínt az ültetés tanárok.
Csokor frottír

Csokor frottír

 • Victoria. Alacsony bokrok kamilla virágokkal.
őszirózsa"Виктория"

Astra "Victoria"

 • Amerikai szépség. Fagyálló, nem szerető asztalok sokszínű kerek virágokkal. A bokrok meglehetősen szélesek és alacsonyak, így jól néz ki a kerti utak mentén.
Fagyálló aster"Американская красавица"

Fagyálló aster «amerikai szépség»

Mint sok más virágos virág, a csillagok évente és évelőre vannak osztva. Ha tetszik a változásokat, és a földosztás a kertben minden évben (azaz asters nagyon hasznos), vegye figyelembe a egynyári, de ha kiadási időt és energiát a folyamatos frissítését táj nem tetszik - az Ön szolgálatában virágok, hogy virágzik évről évben.

 • New England és az új belga állampolgárok. A virágok magasak, összeszedettek. Meleg területeken virágzik decemberig.
New England vagy az új belga aster

New England vagy az új belga aster

 • Az Astra olasz. A vadon a hízelgés élein található. A legalkalmasabb a mészkőben gazdag talajokhoz. Ennek az osztálynak a színtartománya az összes lehetséges árnyalatot lefedi halványlila.
Tender olasz aster

Tender olasz aster

Az ötlet! Az, hogy a bokrok a kertjében természetesen megnézik, hogy milyen típusú terepen él a vadon. A közeli környezetben megszokott virágos rétek keménynek és kúszónak tűnnek Törpe bokrok - elveszett a háttérben a fák.

Telepítés helye

Évelő őszirózsák, mint agyagos talaj vagy semleges, egynyári inkább földet nagy mennyiségben tartalmaz a homok és a kis mennyiségű humusz. Ne ültessük a növényeket túlságosan árnyékos területekre, mert ha az árnyék vastag, előfordulhat, hogy fájni kezd.

Nagy házak a közelben ültetettek

Nagy házak a közelben ültetettek

Hogyan kell vetni az asztalt?

Vetnek magokat tavasszal. Ehhez ásni a talajt az ősszel, hozzátéve, egy 200 g nitrophosphate és egy vödör komposzt négyzetméterenként. A nap a helyszínen kell egy kicsit, de alacsony fekvésű kerülni kell. Minden évben meg kell változtatni a helyét kiszállásának őszirózsák, az anyagok, amelyek különösen rosszul érintette a bokor, felhalmozódnak a talajban, és aktív marad több éve.

Plántold a szántóföldet. Időnként a fedelet eltávolítjuk, hogy a hajtások megkeményedjenek. Amikor a meleg hőmérsékletet véglegesen állítják be, az ágyakat teljesen nyitják.

A tavaszi növények vetőmagjait elvetik

A tavaszi növények vetőmagjait elvetik

Növekvő csírák aster

A palántákon való ültetés több munkaigényes. De egy közbenső időszak jelenléte segít megvédeni a bozót a kellemetlen vírusoktól, csapdába ejtve a növényt.

A magvakhoz kész talajt lehet készíteni, vagy saját maguk készíthetik el. Ehhez a következőket kell tennie:

 • keverje össze a földet tőzeggel és mosott homokkal;
 • fa kátrányt (100 g 5 liter keverékhez) vagy dolomit lisztet (1-2 kanál ugyanabba a térfogatra);
 • Szitálják és ellopják a keveréket;
 • kívánatos, hogy a keverékbe öntse 100 g perlit.
Az asztalok magjait nem kell közvetlenül a talajba vetni - a palántákat meg lehet ültetni

Az asztalok magjait nem kell közvetlenül a talajba vetni - a palántákat meg lehet ültetni

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a fúziósózis kialakulását (ezt az astrapeust ismertetjük), az elegyet fungicid oldattal áztatjuk. Ők is feldolgozzák a magokat az ültetés előtt.

A homogén talaj homogén, hamarosan nedves lesz. Mint a vetőmagok a talajban, a palántákat fedik le. Amikor a levelek többé-kevésbé észrevehetők, a hajtások merülnek. A már ismert recept recepthez egy kanál ásványi trágyát adunk hozzá. Erősítik a virágokat a lyukakon, megnedvesednek.

Az asztalok palántáját táplálni és megtermékenyíteni kell

Az asztalok palántáját táplálni és megtermékenyíteni kell

Növényi csemeték, ha a hajtások már 4-5 szórólapot tartalmaznak. Az ültetés előtt a talajt humuszral vagy komposzttal megtermékenyítik, és maguknak a palántákat alaposan öntik. Egy héten belül a fiatal növényeket komplex műtrágyák táplálják, majd ezt a műveletet három hét múlva ismételik meg.

Ültetési idő aster

Általában a magvak a betakarítók ültetnek kora tavasszal, csemeték - május közepén.

Tipp Ha elmulasztotta a tavaszi időszakot, használjon olyan nyersdarabokat, amelyek egész nyáron megengedettek. Ehhez 5-7 cm-t kell levágni a növény tetejéről, homoktövis területre (1: 1: 2) és üvegházban tartani. Egy hónap múlva teljes bokszot kapsz.

Aster virágok csemetékét május közepére telepítik

Aster virágok csemetékét május közepére telepítik

Szabályok a gondozók ellátására

A kertészek gondozása a vízben, a talaj lazaságának fenntartásában és a gyomok elleni küzdelemben. Fertilizálja a bokrot nem több, mint kétszer egy szezonban, hogy ne okozzon betegséget.

A polírozás és a lazítás egymáshoz kötődnek: az első művelet után szükség van a második létrehozására. De ne essen el: vigyük el a bokrot ritkán, de nagy mennyiségben. Ha az időjárás száraz, és a növényzet alatt is, a víz mennyisége növelhető, de nem haladhatja meg a botot.

Az Astra-t csak ritkán, de bőségesen kell öntözni

Az Astra-t csak ritkán, de bőségesen kell öntözni

A szezon alatt az asztrát háromszor táplálják. Az első öntözés, hogy készül két héttel az ültetés után, eluálószerként ammónium-nitrát (20-25 g), szuperfoszfát (50-60 g) és kálium-szulfát (10-15 g) per 1m².

A következő két felső kötszer a rügyek megjelenésére és a virágzás kezdetére korlátozódik. A kálium-szulfát mennyisége a keverékben 50-60 g / m2 értékre emelkedik.

Finom rózsaszín aster a házban

Finom rózsaszín aster a házban

Betegségek és jogorvoslatok ellenük

A veszélyeztetettség veszélye több mint 20 vírus. A leggyakoribb ilyen betegségek a fuzáriózis, a fekete láb és a rozsda.

 • A Fusarium a növények sárgulásában, halványodásában és további halálában nyilvánul meg. Ennek oka káros fusarium gombák. A kellemetlen események elkerülése érdekében meg kell előzni a fúziósózist. Ezt a vetési szakaszban hajtják végre (ezt korábban már tárgyaltuk). Azt is tanácsolja, hogy a beteg növények égjenek.
 • A lábak sötétedéséből használjunk egy hagymás héjat (20 g / 1 liter), 24 órán keresztül. Hat naponta egyszer be kell permeteznie a bokrokat ezzel a folyadékkal 2-3 alkalommal.
 • A rozsda ként és mész keverékével küzd (1: 1). Egy héten át kell permetezni a növényt.
Nagy egészséges aster virág

Nagy egészséges aster virág

Terry kerek aster virágok fényes lila

Terry kerek aster virágok fényes lila

Összegezzük az eredményeket

Asztárok fenséges virágok, amelyek jól néz ki virágágyások és csokrokban. Mindössze ezekre a növényekre van szükségük, hogy kiválasztják a legmegfelelőbb módszert a növények beültetésére, az ápolási és kezelési szabályok betartására. Ne feledje, hogy a színeknek, mint minden élőlénynek, óvakodásra és szeretetre van szükségük -, majd örömet fognak adni neked.

A színes asztalok díszítik a virágágyást

A színes asztalok díszítik a virágágyást

Néhány fajta aster hasonló a mező kamilla

Néhány fajta aster hasonló a mező kamilla

Fényes lila öltözők sárga központokkal

Fényes lila öltözők sárga központokkal

Aster virágok - videó

Virágok (44 fotó): minden a fokozatokról, a növények ültetéséről és gondozásáról

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 54