Красива тропическа картина на основната стая

Известен тропически образ на главната стая

Преобразувайте интериора на хола 18 квадратни метра. m - проста задача, дори и за начинаещ дизайнер, както може да се види при разглеждането на фотореализациите, дадени в статията. Това е доста общ размер на "предната" стая в съветски къщи (понякога тя може да варира и да намалява до 16 квадратни метра). това хол Тя не може да се нарече просторна, но нейните параметри са достатъчни, за да поберат всички необходими функционални и декоративни предмети.

 • Съвети за дизайнера Албърт Хадли за перфектната дневна
 • Ние украсяваме повърхността
 • Общи препоръки
 • Стая с няколко функции
Комбинацията от няколко стила прави стаята интересна и уникална

Комбинацията от няколко стила прави стаята оригинална, уникална

Интериор на хола 18 кв. М. метри: преглед на идеите за тенденции в дизайна и TOP-6 съвети от декоратора Алберт Хадли

Съветникът на дизайнера Алберт Хадли за перфектната дневна:

 1. Не оставяйте без надзор тавани. Те са най-пренебрегваното място в стаята.
 2. Дизайнът се определя и от качеството на светлината и сянката и правилното осветление е от голямо значение... Понякога осветлението ще бъде снимано добре, но не винаги е удобно за комфортен начин на живот и може да изглежда комерсиално. Когато се опитаме да осветяваме стая, нашата цел е да се отървем от отчаянието, да имаме достатъчно светлина, за да се чувстваме щастливи.
 3. Забравете плановете на проекта. Подредете мебелите там, където са най-удобни и ще изглеждат по-добре.
 4. Атмосфера на бежово. Това е супа слонова кост, това е крем, камък, тост, това е капучино. Това е магия.
 5. Дизайн и декорация - не става въпрос за природата, това не е в името на красиви снимки за списания. Интериорен дизайн, това е наистина за създаване на качество на живот, красота, която подхранва душата.
 6. Направете дома си възможно най-удобен и привлекателен, доколкото е възможно ... Трябва да има повече живот, отколкото бижута.

важно поддържане на златната среда: да не се претовари и интериорът на ненужни подробности, превръщайки помещението в затрупана тъмна стая, но в същото време да се постави в него всички функционални елементи, които позволяват да се обадите на района да бъдат украсени хола - място за рецепция и срещи с приятели.

Ние украсяваме повърхността

Да разберете как да проектирате правилно интериор на всекидневната 16-18 квадратни метра. m, ние разглеждаме всички повърхности на етапи:

 • Таванът. В Хрушчов и brezhnevki височината на стените е малка, така че една от основните задачи на дизайнера е да визуално повдигне тавана: колкото по-висока е стаята, толкова по-просторна изглежда, толкова по-голяма. Тази дилема се решава с помощта на цветова схема и подсветка.
 • Повърхност на тавана трябва да бъде най-леката зона (в сравнение със стените и пода). Можете да използвате прости лъскави материали: отразявайки подобно покритие, светлинните отражения ще запълнят помещението с въздух и ще го направят безтегловност, просторни.
 • Когато изберете осветителни устройства Не спирайте масивни дизайни на полилеи и ги поставете в централната част: по този начин намалявате височината на целия интериор, дори и с правилното използване на цвета и текстурата на повърхностите. Идеалният дизайн на задното осветление - светлини на място, Фиксирана е в горната част на стената около периметъра на стаята.

 • Стените. Дизайнът на стените, подобно на тавана, се препоръчва да издържа на светли цветове. Повърхностното покритие трябва да работи колкото е възможно повече, за да се разшири пространството - няма ясни, големи и наситени цветни шарки и тъмни, намалявайки площта на боите.
 • Можете да използвате леки неконтрастни модели с ивици: Вертикално - за добавяне на височина, хоризонтално - за разширяване на стените.
Хоризонталните ивици ще помогнат за разширяване на пространството

Хоризонталните ивици ще помогнат визуално да разширят пространството

Декоративни барове, разположени вертикално визуално повдигат линията на тавана

Декоративните барове, разположени вертикално, визуално повдигат линията на тавана

Съвет! За да се отдели и задълбочи определена зона, тъмно или контрастно покритие върху едната стена, но не повече. В този случай, самият цвят е пребит повърхност (тапети, боя) или странично открито пространство е напълно затворен шкаф - такъв проект може допълнително да се увеличи площта на използваеми за съхранение.

 • Ремонтите в хола са 16-18 квадратни метра. м, представете си какво трябва да изглежда окончателното оформление. Може би има смисъл Комбинирайте коридора и стаите, пространството за зониране не е стени с врати, но по-леки и по-прозрачни (могат да бъдат подвижни) дизайни: завеси от мъниста, плъзгане екрани, бар брояч с ниши и така нататък.
прозрачен"лапша" разделит смежные комнаты

Прозрачните "юфка" ще разделят съседните стаи

Леглото в ниша може да спести място за хол

Двойно легло в нишата ще спести място за хола

 • Павел. Препоръчително е да изберете еднообразно и леко покритие, например, имитиращи дървени повърхности: такъв етаж ще подчертае уютната домашна атмосфера. Ако апартаментът е с отворено оформление, използвайте общ за целия район подови покрития. Чрез комбинирането на няколко стаи по този начин ще разширите границите на пространството.

Общи препоръки

Но ако не планирате основен ремонт, визуално преобразувайте дизайна на стаята е 18 квадратни метра. m можете да използвате следните трикове:

 • Голяма роля играят подреждането и количеството мебели. Не затрупвайте интериора с масивни затворени шкафове и конструкции. Най-добрият вариант - мек комплектмасичка за кафе и няколко отворени рафтове.
 • Може да изглежда като парадокс, но всички мебели не трябва да се поставят отблизо и на известно разстояние от стените - забравете за спасяването на всеки свободен сантиметър. Така че не "стиснете" интериора около периметъра и визуално добавете пространства на свободното пространство в района.
Контраст мебели, разположен в центъра на стаята

Контрастираща мебел в центъра на стаята

Украса на помещението за прием в еклектичен стил

Регистрация на стаята за прием в еклектичен стил

Съвет! За малък хол опитайте да използвате преобразуващи модели на мебели: маса за хранене, като се обърна със светло движение на ръката си в малка стойка за списания, сгъваеми дивани и така нататък.

 • Класическите люлки са по-добре да се заменят плъзгащи конструкции, което не изисква свободно пространство за безпрепятствено движение на листа.
 • Малка дневна (от 16 до 18 квадратни метра) ще изисква определен стилистичен дизайн. Оптимален дизайн - модерни лаконични посоки (например, хай-тек) с минимално количество мебели и декоративни елементи. Можете да експериментирате със стила модерен, за които грациозни, удължени и заоблени линии са характерни; с романтичен селски или топъл естествен екосистем.
Стилна хижа в провинцията

Стилна хижа в провинцията

 • Определено си струва да се откаже от тежкия, изобилен декор класики. Дизайнът на стаята в този стил изисква наличието на масивни дървени мебели, тъмни дървени панели или циментова замазка и тежки, с изобилни декорации от текстилни ансамбли. Да се ​​приспособят всички тези детайли в една малка дневна, без да се жертват нейните размери, няма да успеят.
 • Отворът на прозореца трябва да остане възможно най-отворен - да запълни цялото пространство със светлина, без да оставя тъмни области и области. Ако извършите ремонт, можете да промените конфигурацията на прозореца, разширявайки очертанията си на пода или дори на цялата стена.

 • За интериора изберете светли полупрозрачни светлинни материали. Ако има нужда от защита от яркото слънце, допълнете ансамбъла ролетни щори или прибиращи се завеси от плътна завеса.
 • Използвайте огледала и стъклени повърхности. Те ви позволяват да постигнете интересни визуални ефекти, напълно трансформирайки контурите на стаята.
Неокласицизъм с изобилие от масивни огледала

Неокласицизъм с изобилие от масивни огледала

Тежките завеси в светли цветове създават усещане за лекота и нежност

Тежките завеси в светли цветове създават усещане за лекота и нежност

Творчески подход към готическия стил

Творчески подход към готическия стил

Стая с няколко функции

Но понякога задачата на дизайнерите е не просто да се увеличи площта на малък (16-18 кв. М), стая, но също така да се комбинират две стаи в едно, като към зоната за отдих на рецепцията - спалнята.

В този случай решителният фактор ще бъде апартамент оформление. Поставете в 18-метровата заседателната зала пълно двойно легло не успеят.

Съвет! В този случай ще трябва да се уредите за една част от меките слушалки, които ще заемат функциите на места за гости и зона за почивка (в разгъната форма).

По-сложни опции - скриване в стената или подиумни конструкции. Но тези идеи ще изискват глобални промени, в които "малко кръв" и пренареждане на мебели не могат да направят. Но с правилният подход ще получите две стаи в трансформирането на едно: когато са сгънати легло се освобождава пространство за среща с приятели, а дизайнът на разширяване ще преобрази интериора в уютен хол, удобна спалня пространство.

В 18-метрови стаи можете да експериментирате зониране, разделяне на хола от спалнята в една малка площ. Но преди да започнете ремонта, вземете предвид следните препоръки:

 • Спалнята не трябва да се намира близо до входа или да бъде близо до прохода, идеалната опция - ниша или място близо до прозореца.
 • Спалнята изисква известно уединение и изолация. Но тъй като размерът на стаята не ви позволява да инсталирате основните дялове от пода до тавана, интериорът може да бъде разделен плъзгащи конструкции (завеси, екран) или чрез рафтове, който ще действа като допълнителен декоративен елемент.
Прозрачният дял идеално се вписва във вътрешността на малка стая

Прозрачният дял идеално се вписва във вътрешността на малка стая

Прибиращото се легло е чудесна идея за избор на студио

Прибиращото се легло е чудесна идея за избор на студио

Две съседни стаи на 18 квадрата

Две съседни стаи на 18 квадрата

Разбира се, няма да можете да подреждате всички атрибути на хола и спалнята в една стая, подобен интериор е много по-прост и по-аскетичен от две отделни пълноценни стаи. Но с правилния творчески подход, той ще изглежда не по-малко уютен, топъл и уютен. И с помощта на декоративни предмети, ярки цветови акценти Дизайнът ще придобие свои собствени индивидуални характеристики и характер "

Интериор на хола 18 кв. М. метри: преглед на идеите за тенденции в дизайна и TOP-6 съвети от декоратора Алберт Хадли

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 58 =