Медитерански стил ентеријер са плавим зидом на зидовима

Медитерански стил ентеријер са плавим зидом на зидовима

Обојена облога је материјал који је веома популаран у употреби екстерно и унутрашње уређење просторија. Постава као завршни материјал се користи за поправке, изградња кућа, купатило, сауне, арбоурс и друге зграде. Израђен је од природног дрвета, еколошки прихватљив производ и савршен је за све врсте декорација унутар и изван собе.

Садржај:

 • Покривање за подлогу
 • Популарне опције покривања
 • Карактеристике обојеног дрвета
 • Избор боја и лакова
 • Цолор Цхоице
 • Главне предности и методе бојења
 • Обојене облоге и степенице за бојење
 • Квалитетан ентеријер
Светло плава облога погодна је за унутрашњост мора у викендици

Светло плава облога погодна је за унутрашњост мора у викендици

Кухиња у стилу земље са подлогом маслине

Кухиња у стилу земље са подлогом маслине

Облога привлачи пажњу и може се користити у широком спектру грађевинских и ремонтних индустрија. Овај материјал има многе предности и оптималне трошкове. Захваљујући материјалу као што је обојена облога, соба стиче посебну атмосферу, угодност, лепоту и стил. Често је обојана у фабрици, а ако је купљена у нефаршираном стању, поставља се питање да ли је могуће самостално обојити подлогу и него да га сликају унутар куће, а такође и споља ако је потребно.

Пре него што почнете да сликате или купујете готов производ, вредно је схватити шта да обојите подлогу унутар и изван зграде. Типично, обојена облога у унутрашњости представља неколико варијанти премаза, међу којима ће сваки купац моћи да пронађе оптимално решење за себе, као резултат добијања одличног квалитета завршни материјал, одговара свим сигурносним стандардима.

Без обзира на материјале који покривају подлогу, они по дефиницији морају бити одличног квалитета, што ће максимално повећати животни век без губитка визуелне привлачности. Који боју боје Облога зависи од индивидуалних преференција особе и од стила читавог завршетка. Обојена облога у унутрашњости (на слици испод) има прилично оригиналан изглед. Ако говоримо о његовој употреби изван зграде или у просторији где је велика влажност, најбоље је водити рачуна о додатној заштити и са задње стране плоче.

Покривање за подлогу

Савремени произвођачи нуде својим купцима завршни материјал израђен од широког спектра врста дрвета. Како су сировине могу бити и скупе врсте дрвећа и буџетске, прихватљиве за већину опција купаца, као што је бор. Драги и драгоцени раса не би требали бити обојани, а обично не, али облоге из буџетских стабала боје или мрља на захтев произвођача и купца.

Унутрашњост у стилу Арт Ноувеау са црном облогом у ходнику

Унутрашњост у стилу Арт Ноувеау са црном облогом у ходнику

Власник одлучује шта је најбоље да обоји подлогу. Неко жели боје, неко лак: све зависи од резултата, на који особа жели да дође. Прилично заједничка опција - када је изабрана бела боја, јер је обојена бела подлога нека врста универзалног решења и лако се уклапа у било који стил унутрашњости, без обзира да ли је стамбени, комерцијални или технички.

Савет! Не заборавите да током времена, дрво почиње да апсорбује влагу и промену боје, тако да треба дефинисати унапред, него да прикаже облоге у затвореном или отвореном простору, јер слика је неизбежно, под условом да власник покушава да сачува квалитет дрвета и својим изгледом.

Постава светло сиве у спаваћој соби морског стила

Постава светло сиве у спаваћој соби морског стила

Популарне опције покривања

Да бисте утврдили шта и како правилно обојити облогу, потребно је да схватите који ефекат настојите да постигнете као резултат. Једној од најпопуларнијих опција за фарбање дрвета за завршну обраду су:

 • мрља, који укључује компоненте које могу продрети дубоко у дрво, а глобално не мења боју плоче, што вам омогућава очување природног, природног узорка дрвета. Колики ће се боја промијенити као резултат зависи од врсте дрвета;
Обојена облога, третирана мрље у модерном ентеријеру

Постава, третирана мрље у модерном ентеријеру

 • лак има минималан визуелни утицај на дрво, наглашава природни узорак и образац. Разноврсни премази могу изабрати најбољу опцију. Може се разликовати у боји, густини, бити са сјајно и мат заврши. Можете потпуно варати било коју врсту дрвета;
 • боје за дрво - радикалнија верзија. Коју боју обојити подлогу и којој боју желите дати предност, можете само да одлучите. Ако се залагате за универзалну опцију која је погодна како за унутрашњу тако и за спољну употребу, и за арбоурс, обоје за сеоска кућа, онда је најбоља опција бела или беж боје. Ако је потребно да се покаже креативност и оригиналност, а затим тихо узети у живим бојама и боја облоге боје да ће бити складан целокупан дизајн допуна у сваком појединачном случају.
Постава у лаганој хладовини у унутрашњости дневне собе приватне куће

Постава у лаганој хладовини у унутрашњости дневне собе приватне куће

Светла и контрастна кухиња у ретро стилу са тамном подлогом

Светла контрастна кухиња у ретро стилу са тамном подлогом

Карактеристике обојеног дрвета

Пре куповине обојене облоге, вреди напоменути све карактеристике обојеног дрвета. Одлично је фасадна облога, Унутрашњи премази, за завршна обрада пода, зидова и плафон, изгледа одлично као завршни материјал за балкони, арбоурс и логгиа.

Предности овог материјала су многи: издржљивост, равномерна расподела влаге кроз собу, висок ниво топлотне изолације. Такође спречава настанак и стагнацију кондензације, добро изолује звук, има леп изглед и еколошки прихватљив производ.

Пошто је ово природни, еколошки производ, његова важност и релевантност са годинама се само повећава. Да би се сачувале све позитивне карактеристике дрвета, вреди размислити да ли да обојимо подлогу и са којим бојама најбоље радимо. Без обзира на која средства сте изабрали, морате да обојите дрвену облогу у две фазе. Да би се слој потпуно и потпуно равномерно осушио, потребно је око 48 сати - у зависности од материјала са којим је производ обојен.

Важно! Да бисте избегли непотребне ружне мрље, бојање се врши одозго надоле.

Плафон боје неба на плафону и зидовима у дневној соби у француском стилу

Плафон боје неба на плафону и зидовима у дневној соби у француском стилу

Унутрашњост у стилу Провенце са топлом и природном облогом боја

Унутрашњост у стилу Провенце са топлом и природном облогом боја

Избор боја и лакова

Коју боју да обојимо облогу унутар куће или споља зависи од избора бренда и типа:

 • Боја уља. Његова композиција добро се апсорбује на дрво, ефикасно штити од ефеката влаге. Најчешће се боја за уље користи за фарбање спољне фасаде зграде или зграде. Отпорнији на боје ултраљубичастог светла. Избор светле нијансе, будите спремни због чињенице да могу брзо изгубити боју.
 • Акрилатна боја. Односи се на боје са дугим периодом коришћења. Погодан је за унутрашњу и спољашњу употребу. На површини ове боје се формира паропропусни филм.
 • Акрилат АКУАЛАК. Овај алат се односи на најпопуларнију и најпопуларнију могућност боље боје облога унутар куће.
 • Восак или уље. Очува оригинални изглед природног дрвета, овај поклопац му дозвољава да "удише". Једини недостатак је регуларност апликације.

Избор материјала за покривање је неопходан, на основу индивидуалних преференција и финансијских могућности.

Цолор Цхоице

Пре него што одете на куповину, требало би да одредите не само материјале за премазе, већ и сенку. Да би правилно одабрали боју, вреди процијенити главну поруку и идеју дизајн ентеријера. Боја подлоге мора нагласити и усагласити са својим другим елементима.

У зависности од собе која ће бити обојена, а боје се бирају. За спаваће собе и кухиње погоднији мирне и топлих нијанси. За кабинет или коридор Могу се користити хладније боје. Упркос чињеници да се сматра универзалним бела боја, Избор у његову корист треба да буде опрезан, јер је то и прилично чудесна опција. Изабрати је у просторији, где ће могућност угашања премаза бити минимална.

Будите пажљиви и са бисерним цвећем. Они се, наравно, односе на спектакуларне нијансе, али су такође прилично чудесни, посебно у варијантама светлости.

Главне предности и методе бојења

Облогу можете премазати код куће, али многи више воле ону која је обојена у фабрици. Главне предности лакиране верзије су следеће:

 • тачност и отклањање формирања линија и неправилности;
 • висок квалитет боје и равномјерне дистрибуције;
 • уштеде време и напора на сликању себе;
 • дрво је спремно за употребу, има висок квалитет сушења.
Облога, прекривена транспарентним лаком у кухињи у скандинавском стилу

Облога, прекривена транспарентним лаком, у кухињи у скандинавском стилу

Ако сте свеједно одлучили које боје бољу боју и купите је, планирајући сами радити сами, требало би да одлучите ио погодан начин за мрље. Постоје два начина: ручно и аутоматско.

У првом случају, бојење се врши четком или ваљком, али будите спремни због чињенице да не би било могуће постићи идеалну униформну примену, али неће бити могуће избјегавати линије. За аутоматску методу потребно је прскање или компресор. Рад ће бити прецизнији под условом да већ знате како да користите ову врсту технике, а такође морате бити спремни и због чињенице да ће боја можда требати мало више, јер се потрошња повећава. Предност ове методе је брзина сликања.

Удобна хала у савременом стилу са контрастним декорацијом зидова

Удобна хала у савременом стилу са контрастним декорацијом зидова

Обојена облога: кораци за бојење

Пре него што започнете директно бојење, морате водити рачуна о свим припремним фазама. Да би бојење било тачно, квалитетно и лепо, потребно је да очистите површину плоче што је више могуће од прашине и загађења. Сода, растворена у води, може се користити за чишћење дрвета. То неће штетити дрвету, већ ће уклонити сву прљавштину. За равномерно наношење боје, треба чекати да се осуши, а затим шетати на површини помоћу брусног папира. Затим, облога је потребна да буду прекривени превентивним средством против плесни и гљивица, препоручује се наношење једног или два слоја прајмера. Земља је најбоље одабрана у једном боје са будућом бојом боје. Следећи корак ће бити примена импрегнације и директно бојење.

Ако сте сами себи одабрали ручну врсту бојења, морате брзо да обојите, чинећи глатке и нежне покрете четком, како бисте разумели који ће покрети руке водити до најљепших и тачних резултата. Ако планирају боју у два слоја, онда се други слој наноси тек након што се први премаз потпуно осуши, што може трајати од 24 до 48 сати.

Квалитетан ентеријер

Ако се трудите да добијете квалитетан и предиван резултат који ће вас задовољити више од једне године, пратите једноставне, али ефикасне препоруке:

 • Боја боја пажљиво и дуго. Ако се то не примети, онда боја и сјај боје, посебно ако је то питање светле нијансе или материна од бисера, бити неуједначена;
 • пробно сликарство. Да бисте разумели како пада боја, колико је равномерна и засићена боја иде, немојте одмах покушати да обојите подлогу која се планира за плашт. Да се ​​оцени квалитет боје најбоље је на малом комаду дрвета;

 • изаберите најбоље климатске услове, посебно када је у питању сликање на улици. Најбоље је ако је време без вјетра, а за вријеме бојења неће бити прашњавог;
 • обратите посебну пажњу на крајеве. Пошто је тамо врло брзо упија боју, ова подручја захтијевају посебно темељну боју.

Одговарајући став према сликарском процесу датиће одличан резултат и прилику добити квалитетну плочу која ће, уколико се правилно изабере, трајати што дуже без губитка визуелне привлачности и главних карактеристика дрвета.

Обојена облога у унутрашњости: степенице за бојење и популарне опције за премазе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 22